sekogas koga izraelot ke napravi i ke pocni da pravi zlodela ke im se vrati so bozja kazna,..
Секогаш кога израилот бил неверен кон Мудроста БОЖЈА, доаѓало врз него окупација и катастрофа!
Со отворени раце чека ЕДИНСТВЕНИОТ, за Неговата Љубов да се разбуди Израилот!
.
И Христијанството во голема мера е копирано, изјавите на исус се превземани од фарисејите, крштевањето и јадење леб како тело и вино како крв божја е земено од митраизмот, воскресението, чуда при раѓање... сето тоа е собрано од религии и богови пред Исуса..
Се' што е добро и вистинито запишано во куранот и кураишката традиција, се' е црпено, - преземено или препишано - од Мудроста БОЖЈА, Која што ЕДИНСТВЕНИОТ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос!
Затоа, наместо да се радувате и наслонувате на крвави кураишки копии и фалсификати кои како лешинари једва чекаат да му се пуштат за да го изедат израилот, подобро би било да се наслоните на Оригиналниот ИЗВОР, Кој не пролеал никогаш нити една капка крв!
БОГ во вечни векови да го благослови Авраам, Исак, Израил и да не го заборави нити Исмаил
Амин
п.с. Надприроден Благослов е врз сите кои што во Исус Христос отелотворената Мудрост БОЖЈА не ја споредуваат или изарамнуваат со ништо што е створено!
.
.
Се' што е добро и вистинито запишано во куранот и кураишката традиција, се' е црпено, - преземено или препишано - од Мудроста БОЖЈА, Која што ЕДИНСТВЕНИОТ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос!
Затоа, наместо да се радувате и наслонувате на крвави кураишки копии и фалсификати кои како лешинари једва чекаат да му се пуштат за да го изедат израилот, подобро би било да се наслоните на Оригиналниот ИЗВОР, Кој не пролеал никогаш нити една капка крв!
БОГ во вечни векови да го благослови Авраам, Исак, Израил и да не го заборави нити Исмаил
Амин
п.с. Надприроден Благослов е врз сите кои што во Исус Христос отелотворената Мудрост БОЖЈА не ја споредуваат или изарамнуваат со ништо што е створено!
.
Dali toa sto nemal dete go pravi pomalku moken ?Зошто велите дека е незамисливо Бог да има дете,кога истовремено тврдите дека е семоќен?
Ама исто така вели дека кого сака го носи во заблуда! Што значи може баш вас ве однел, како ќе знаете?Dali toa sto nemal dete go pravi pomalku moken ?
Toj (Bog) veli deka nemal dete i deka e grev da mu prepisuvaat i toa e taka.
Ke ni presudi tamu.Se dodeka postojat luge koi poddrzuvaat grozomorni i nemoralni raboti,homosexualizam,brakovi so kucinja,incesti,,,, demek,sakale,ne treba da se sprecat,ima vo pogolema zabluda od nas.Ама исто така вели дека кого сака го носи во заблуда! Што значи може баш вас ве однел, како ќе знаете?
сега израел не е окупиран..
Секогаш кога израилот бил неверен кон Мудроста БОЖЈА, доаѓало врз него окупација и катастрофа!
Со отворени раце чека ЕДИНСТВЕНИОТ, за Неговата Љубов да се разбуди Израилот!
.
И ти си можеби за некого пример на грозоморност, па тоа незначи дека треба да се залага за да те убие тебе и тие кој размислуваат како тебе! На пример ти редовно јадеш говедско, а за хиндусите кравите се свети животни. За нив поголема грозоморност од тоа нема!Ke ni presudi tamu.Se dodeka postojat luge koi poddrzuvaat grozomorni i nemoralni raboti,homosexualizam,brakovi so kucinja,incesti,,,, demek,sakale,ne treba da se sprecat,ima vo pogolema zabluda od nas.
sekoj bozji verovesnik e praten na sekoj narod, i na sekoe pleme, za da go podrzat coveckoto priridno veruvanje vo boga i vo coveckata vrodena naklonetost da go obozavaat nego, a isto taka i da ja zajaknaat bozestvenata vistina vo sekojdnevnite znaci otkrieni od boga a sledbenicite na isus ja isrivokolcija , narekuvajki go nego i izdignuvaajki go kako bozestvo , , za taa sovrsena vistina mi govoris ,, pa nas be priatelce nie jasno , ne se obiduvaaj nas da ni objasnuvas i da ni govoris za sovrsenata vistina , koga nie ja znaeme sovrsenata vistina . vo islam ne postoi sostojbi , kako veruvanjeto na covekot kako spasitel, ednostavno nie sme pokorni samo kon ediniot bog i ne mu prepisuvame zdruzenici kako sto vie toa go pravite lugeto bea edna zaednica i Allah togas im ispakase verovesnici , radosnici i opomenuvaci , preku niv kniga objavuvase , so vistina , za da im presudi na lugeto ona za sto se razedinuvaa, (el bekare 213,)
kuranot e govor koj sto ja odleuva vistinata vo koi vie govorite on nee prazen govor , ja otkriva lagata vo koi vie velite i veruvate vo toa oteletvorenost vo isus hristos vo koi tvrdite deka e bozestvo ,
ne mu dolikuva na isus toa sto vie mu go prepisuvate ,, vie ste daleku od sovrsena vistina ,, t.e. vo sovrsena zabludena vistina.edinstveniot spas na covekot e da veruva vo boga , koj e bes forma i nema drug, za potvrduvaanje na svoeto veruvanje, srekata na ovoj svet i idniot e vo edinstvenata sovrsena vistina e vo pokornosta na boga (islam). da se bide pokoren na bog i da ne mu prepisuvaas sinovii nitu drugi bozestva. , kako sto vie toa go pravite,nekoi evropejci smetat deka isus nikogas ne postoel tvrdat deka e mitoloska licnost , onie koi ne veruvaat vo nego tvrdat deka e vonbracno dete ,a hristijanite tvrdat i veruvaat deka e roden sin bozji , seto ova e samo laga vo koi oni propagaat , nezamislivo e bog da ima dete , isus e samo bozji verovesnik koj bog go opsipa so blagodeti i so mudziza,, tokmu ovoj blagoroden kuran koj mue praten kako objava na Muhamed,a,s , ja kazuva vistinata za i okolu isus vo koi hristijanite zalutale, vo koi se negira hristijanskoto veruvanje za isusovoto bozestvo i go sporeduva so adam,a,s .Allah , navistina e gospodar moj i gospodar vas! pa obozavajtego ! ova e patot vistisnki! (kuran, merjem 35/36)
Ako sum vo indija togas ke go pocituvam govedskoto i nema ni jas da go jadam ako vo seloto kade sto bi ziveel takov e zakonot. Do vcera i tuka soprugite nasi se slikaa bez hidzab na pasosi i licni karti,takov bese zakonot,uste ziveam vo drzava kade sto se dozvoluva kamata.... ako nesto od zakonov ne mi se bendisuva,ke mi recat "napusti". Odisi vo s.arabija.И ти си можеби за некого пример на грозоморност, па тоа незначи дека треба да се залага за да те убие тебе и тие кој размислуваат како тебе! На пример ти редовно јадеш говедско, а за хиндусите кравите се свети животни. За нив поголема грозоморност од тоа нема!
Вие го оспорувате, осудувате и казнувате кај другите тоа што вас не ви се допаѓа, а притоа тврдите дека се што постои е според волјата на бог. Ако во тоа некој неможе да согледа апсурд и глупост, тогаш одамна му е пресудено нему, нема потреба од дополнителни "судови".
Тие кучиња и инцести кој на секој пост ги споменуваш во дијалог со мене, можеби се само крик на твојата потсвест која копнее по тоа несвесно. Јас немам проблем со моите желби и потреби, да посакував такво нешто ќе кажев, ти и онака никогаш нема да ја дознаеш личноста позади овој лик на кајгана.
Секоја религија, идеологија или закон, која врши репресија на луѓето, казнувајќи ги поради тоа што се различни од останатите е олицетворение на злото! Без разлика каква пропаганда ќе користите, секогаш ќе се соочувате со овој факт! Дека сте механизам на репресија, индоктринација и декаденција!
Јас колку што знам и новинарот поради кој се палеа амбасади, се повикуваше на линч и се бараше неговата глава, недојде во арабија да црта, туку во својата сопствена земја црташе и во фински а не арапски весник ги објави тие карикатури.Ako sum vo indija togas ke go pocituvam govedskoto i nema ni jas da go jadam ako vo seloto kade sto bi ziveel takov e zakonot. Do vcera i tuka soprugite nasi se slikaa bez hidzab na pasosi i licni karti,takov bese zakonot,uste ziveam vo drzava kade sto se dozvoluva kamata.... ako nesto od zakonov ne mi se bendisuva,ke mi recat "napusti". Odisi vo s.arabija.
Не ги спомнувам јас, ти не ги вадиш од уста! Дали некој е мозочно оболен, си има соодветни медицински установи, ти си најмал авторитет во таа област за да делиш квалификации.Za kucinjata i incestite.... koga spomnuvas satanizam i satanist,takvite raboti se sinonim za takvi mozocno oboleni osobi.