Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
.

Ќе се каеш за вакви и слични зборови и ќе посакуваш никогаш да не си бил ги изговорил, но прекасно ќе ти биде!.
Нема, јас сум будист не верувам во Исус или па во бог т.е верувам во историски Исус само не дека бил месаја.. :tapp:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

На изопачените и неверните умови, тоа засигурно им се причинува дека е така! (n)

.
Tи си тој шшто не верува дека Јешуа (на кој и името му го смена во Исус) беше водач на назаренската група евреи, соработник со зелотите и борец пртив римската окупација на Јудеја.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Нема, јас сум будист не верувам во Исус или па во бог т.е верувам во историски Исус само не дека бил месаја.. :tapp:
.

Јас ти верувам дека ти неверуваш на Творецот и на Неговата Мудрост - за спасение на сите - отелотворена во Исус, но тоа ништо не менува на фактот дека ти се’уште не си свестен што веруваш, зборуваш и пишуваш!

БОГ нека ти прости и нека вистински нека те разбуди

Амин

.

Tи си тој шшто не верува дека Јешуа (на кој и името му го смена во Исус) беше водач на назаренската група евреи, соработник со зелотите и борец пртив римската окупација на Јудеја.

.

Мислам дека стрплението кон тебе не беше премало, но сепак тоа не роди никаков (видлив) плод и затоа (како што изгледа) полека но сигурно ќе бидат потребни одредени (хигиенски) мерки.

Мислам редно е да те известам дека поради крвави антихристијански глупости и лаги со коишто труеш, ти си еден од врвните потенцијални кандидати за мојата игноре листа. .(y)

Тоа нема да го сторам со задоволство, но (најверојатно) ќе биде неопходно.

Лека ноќ

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Мислам редно е да те известам дека поради крвави антихристијански глупости и лаги со коишто труеш, ти си еден од врвните потенцијални кандидати за мојата игноре листа. .(y)

Тоа нема да го сторам со задоволство, но (најверојатно) ќе биде неопходно.

Лека ноќ

.
Toа не ме чуди ни малку.
Ти ја игнорираш вистината за Јешуа, кралот на јудејците кој се обиде да си го поврати престолот и ги протера паганските римски окупатори од својата татковина, па камоли нема да ме игнорираш мене кој таа вистина ти ја кажувам.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
.

.

Јас ти верувам дека ти неверуваш на Творецот и на Неговата Мудрост - за спасение на сите - отелотворена во Исус, но тоа ништо не менува на фактот дека ти се’уште не си свестен што веруваш, зборуваш и пишуваш!

БОГ нека ти прости и нека вистински нека те разбуди

Амин
Брат значи озбилно ти кажувам дека сум будист и буда не учел дека не постои господ сакаш да ми кажеш дека јас заедно со моите брака будисти ке идеме во пеколот ?
Како тоа не сум свесен што пишувам?
И озбилно што ти е со црвените букви цело време ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Како успеваш да се снајдеш со спирос :)
Важно спирос се снајде сам со себе. И да му покажеш снимка на канибали од филипини кај шо јадат срце од чоек, тој ќе се инспирира да ти напише стихотворба за совршената милост божја отелотворена во најскапоцената љубов негова

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Брат значи озбилно ти кажувам дека сум будист и буда не учел дека не постои господ сакаш да ми кажеш дека јас заедно со моите брака будисти ке идеме во пеколот ?

Мала корекција Буда не учел декане постои господ туку дека е небитно дали постои или не постои бидејки тоа тебе ништо не ти менува, исто како и за душата.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Да де.
Буда учел дека лугето од страв што неможеле да се справат со животот и со околината што ги опкружува верувале во Господ.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Да де.
Буда учел дека лугето од страв што неможеле да се справат со животот и со околината што ги опкружува верувале во Господ.
Да.
Сакал да им каже да се посветат на работите кои зависат само од нив и да не се замараат многу со работи како Господ

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Така,така.
Он вели дека е можно да има виша сила али тоа никој не може да го докаже поготово не религиите што сакаат да го наметнат.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Негирањето и игнорирањето на Совршено *Светиот БОГ, Неговата *Света Мудрост и Неговиот *Светол ДУХ има консеквенци, за кои многу самопрогласени просветлени и мудреци не се свестни!

Внимание!

п.с. Вистинските мудреци и просветлени од истокот Ја препознаја (и Ја препознаваат) и се поклонија (и се поклонуваат) пред *Светата Мудрост БОЖЈА, Која што Совршено *Светиот БОГ - за спасение на сите - преку *Светиот ДУХ Ја отелотвори во Исус Христос!
.
.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
^Послем ја не сум бил свесен што пишувам:tapp:
И не ми одговори што ти е со црвените букви цело време?

Kajgana Shop

На врв Bottom