Атеист
Дежурен Шаман
Велигден се ближи .... затоа, црвени јајца...... црвено вино.... ќе да е до тоа^Послем ја не сум бил свесен што пишувам
И не ми одговори што ти е со црвените букви цело време?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Велигден се ближи .... затоа, црвени јајца...... црвено вино.... ќе да е до тоа^Послем ја не сум бил свесен што пишувам
И не ми одговори што ти е со црвените букви цело време?
Не греши душа чедо божје. Црвените букви се симбол на Христовата крв. Црните букви се букви на рогатиот.Велигден се ближи .... затоа, црвени јајца...... црвено вино.... ќе да е до тоа![]()
зато тие шо пијат црвено вино одат во рај а тие шо пијат црно - у пакао!Не греши душа чедо божје. Црвените букви се симбол на Христовата крв. Црните букви се букви на рогатиот.
Среќа што нема црно вино, не измислиле уштезато тие шо пијат црвено вино одат во рај а тие шо пијат црно - у пакао!
И тие што пишуваат со црно мастило (или тегет, блиску до црно) одат во пеколот, додека оние што пишуваат со црвено одат во рајот. Има уште многу работи кои ги правиме секој ден, а всушност со тоа му оддаваме почит на рогатиот.зато тие шо пијат црвено вино одат во рај а тие шо пијат црно - у пакао!
Tи ова озбилен ?И тие што пишуваат со црно мастило (или тегет, блиску до црно) одат во пеколот, додека оние што пишуваат со црвено одат во рајот. Има уште многу работи кои ги правиме секој ден, а всушност со тоа му оддаваме почит на рогатиот.
сега ќе се пишам во Клу Клукс Клан.И тие што пишуваат со црно мастило (или тегет, блиску до црно) одат во пеколот, додека оние што пишуваат со црвено одат во рајот. Има уште многу работи кои ги правиме секој ден, а всушност со тоа му оддаваме почит на рогатиот.
Da zastaneme malku. Znaci,tamu ne e Isus toj koj ke vnesuva vo rajot i iznesuva te. ne ja ima glavnata uloga.
Mnogu e jasno koj e i sto e Isus. Lugeto ke mislat deka Isus e Sudijata,oti,jasno ja opisuva sostojbata. Znael Isus deka posle nego ke gi ispomesaat rabotite. Lugeto ke mislat deka so Boga jadele i piele i taka kemu se obratat tamu,no Toj,Bog,ke im kaze deka ne gi poznava. Ne veli tuka Isus: "Ke vi recam: ne ve poznavam" tuku veli: "Toj ke vi rece: ne ve poznavam"
E sega... koj e vo pravo na glasanjeto vo ovaa anketa,spored zborovite na Isus ?
Аман со овие исламски бисери. Да ја читаше Библијата наместо исламистичките антихристијански памфлети ќе знаеше дека Исус на многу места зборува за Себе во трето лице, што е сосема нормално во еврејскиот, па дури и во македонскиот јазик.
Еве ти една друга илустрација каде што Исус зборува во прво лице кога зборува за Судијата и Судниот Ден:
„Мнозина ќе Ми речат во оној ден: ‘Господи, Господи, не пророкувавме ли во Твое име; не изгонувавме ли бесови во Твое име; и не правевме ли многу чуда во Твое име?’ И тогаш Јас ќе им изјавам: ‘Никогаш Јас не сум ве познавал; одете си од Мене вие, кои правите беззаконие!’ “ (ев. Матеј 7:22-23, Библијата)
Попусто се обидуваш да протнеш вакви бесмислици на форумов, Чорбаџија будно те следи и секогаш е спремен да ги разобличи заблудите што ги копи-пејстираш.
А зошто сами тие зборови да ги земеме предвид? Зошто да бидеме селективни со Библијата и да го читаме само она што се согласува со Исламот? Не е тајна за христијаните дека Исус бил, меѓу другото, и Пророк.
Проблемот е што вие ги прецртувате сите оние други места каде што Исус јасно е опишан и како Божји Син Кој исто така е Бог и има божествена природа.
Ajde da ne gi zemame samo tie zborovi vo predvid,dali pomalku dokazuvaat ovie: