Фан Клуб: Вардар

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
За утре ќе праиме ли едно гостување?:D:D:D:D:D
Да знам да си легнам порано да си се припремам :icon_lol:

Член од
26 февруари 2011
Мислења
215
Поени од реакции
813
Не сакам да започнам кавга ниту пак сакам да ја омаловажам титулата на Вардар - ама, дали нема некои големи глупости во текстот? Како на пр. играчите на Вардар секогаш имаат императив да бидат први, а играчите на другите екипи тој импертаив го имале оти биле водени од финансискиот притисок од спонзорите. Како тоа, жити се? Играчите на Металург не сакаат да се шампиони? На Шкендија? На 11 Октомври, на Пелистер, Беласица, на Љуботен? Апсурдно е ова, не можам да го сфатам. Понатаму, круната е без дамка. Ако фузија со второлигаш, менување на име и подоцнежно враќање на името не е дамка во богата историја - тогаш не знам кои се критерумите за дамка. Да убиеш човек најверојатно. Она со најдобрата одбрана исто така е глупаво многу - и нема потреба да се споменува на истиот оној начин на кој што Работнички нема потреба да се фали дека биле најдобар клуб во 2011 според некој си таму IFFHS.

Можеше новинарот да оди со наслов 7 причини зошто титулата на Вардар е двојно повредна - ама изгледа така им е наредбата за пишување. Јас се согласувам и со неговиот дел дека навивачите го следат клубот, се согласувам со делот дека Вардар е светла точка и основа за подобрување на фудбалот, дека можеби може да се најде и по некој репрезентативец (не сите како што се набројани таму Лико кој нема право да игра, Оса кој нема потреба сосила да го правиме Македонец или пак Захов кој има 10-тина натпревари одиграно или пак Вајс и Бојовиќ па и Таневски кои играат на позиции каде што сме сосема добро покриени (Мојсов, Новески, Шиков и Грнчаров се сепак далеку поквалитетни од Вајс).
Погрешно ја толкуваш поентата на новинарот во однос на неговите ставови за императивот за титула што си го носи Вардар за разлика од Ренова или Металург, титулата освоена без никакви контроверзни мечеви и паралелата со националната репрезентација.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Нема никакви најави а пак забраната за гостување уште си стои така да не верувам дека ќе има гостување еј заради ффм ќе пропуштам 2 утакмици а миселв дека до крај на сезона ќе останам само на онаа со Брегалница во Штип кога Македонија играше за трето место во Литванија ама овие ментланиве се надевам барем псоел овој круг ќе ја тргнат забраната

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.826
Официјално нема гостувања, и организирано не смее да се оди.
За повеќе треба да имаш кола или да си најдеш превоз :icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.826
И за утре ќе мора да комбинираме со составот.

Бојовиќ е суспендиран заради жолти картони, Стојаковиќ и Цикарски нема да настапат поради повреди, а поради повреда неизвесен е и Илиевски.

Папапа, многу лошо ќе биде без Стојаковиќ...

За среќа се враќаат Оса и Лико. Губиме едно крило, се враќа друго, ама и двајцата којзнае дали ќе можат да издржат цел меч. Добро е што во одбраната се враќа Таневски, но стварно незнам што ќе се прави со средината и нападот. Не верувам дека ќе поведиме утре...
Тешка утакмица, 0-0 на крај е мојата прогноза :)

Претпоставувам ќе играме вака:

Захов
Мичка Таневски Вајс Бошкоски
Петров Стјепановиќ Вељановски Лико
Костовски Ивановски

Или па слично како со Металург, само Стјепановиќ на местото на Стојаковиќ, а Оса како стартер. Незнам колку е подготвен Оса да стартува...

Што стана со оној Жан Маноски што го земавме?
И он и Колеќевски се чини дека напразно ги земавме...
Ете им шанса за деби :D

Ф

Флеш

Гостин
Abe zs ne kazete Ogbona ?!Ovoj ko da e samo substite ona ocassional nareceno? ! Se poveke i poveke se,somnevam deka navistina ne trebase da se zeme vo timov,trebase da go zememe Kiran Bechan,onoj Xolanganecot go gledam vo Kazakstan,the greatest land of Borat :D,dosega mora da izigral dosta dobro nekolku utakmici za negoviot segasen tim ....

Член од
24 октомври 2011
Мислења
222
Поени од реакции
224
Abe zs ne kazete Ogbona ?!Ovoj ko da e samo substite ona ocassional nareceno? ! Se poveke i poveke se,somnevam deka navistina ne trebase da se zeme vo timov,trebase da go zememe Kiran Bechan,onoj Xolanganecot go gledam vo Kazakstan,the greatest land of Borat :D,dosega mora da izigral dosta dobro nekolku utakmici za negoviot segasen tim ....
Очекувам Огбона да проработи за одреден период,се гледа дека има кавлитет, но бил во многу слаба физичка подготвеност... Лично јас очекувам многу од него, па ќе видиме времето ќе покаже.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.670
Поени од реакции
4.361
Добро луѓе, Македонија Ѓ.П. го користи името и со тоа историјата на онаа славна Македонија од 1942 со Џина, која била шампион на фашистичка Бугарија??? Нели Вардар ја наследува историјата на тој клуб затоа што е настанат со фузирање на СК Македонија со ФК Победа Скопје??? Или постоел друг клуб со тоа име од 1932??? Може некој да објасни малку повеќе околу тоа?

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Добро луѓе, Македонија Ѓ.П. го користи името и со тоа историјата на онаа славна Македонија од 1942 со Џина, која била шампион на фашистичка Бугарија??? Нели Вардар ја наследува историјата на тој клуб затоа што е настанат со фузирање на СК Македонија со ФК Победа Скопје??? Или постоел друг клуб со тоа име од 1932??? Може некој да објасни малку повеќе околу тоа?
Не не они се друга екипа порано за време на Југославиа се викале Југококта а пред тоа имале други имиња не ми текнува сега кој и они се сосема друга екипа од таа на Џина еве ти ја нивната историја http://mk.wikipedia.org/wiki/ФК_Македонија_Ѓорче_Петров

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.670
Поени од реакции
4.361
Не не они се друга екипа порано за време на Југославиа се викале Југококта а пред тоа имале други имиња не ми текнува сега кој и они се сосема друга екипа од таа на Џина еве ти ја нивната историја http://mk.wikipedia.org/wiki/ФК_Македонија_Ѓорче_Петров
Знам за Кокта ама сумњиво ми беше ова 1932 година на формирање, затоа што мислам дека и СК Македонија е одприлика тие години формирана.Фала за инфо у секој случај (y) .

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Ќе даваат ли пренос на од нашата утакмица или од металург?

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Ќе даваат ли пренос на од нашата утакмица или од металург?
Металург - Шкендија ќе ја даваат, ама изгледа нема ни на радио да има.
Ќе има новости на страната на Вардар на ФБ.

edit:
Составот кој започна против турновци:

Kajgana Shop

На врв Bottom