Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

Статус
Затворена за нови мислења.
B

Black Guard

Гостин
Прашај го Руфи како на времето се спречување ставање партали по јарболите, како Руфи вршеше и голема и мала нужда од ќотек во полиција, како телохранителот негов скокна од 3ти спрат кога го бркаа специјалците.

Викаш дека сега му е касно да спречи? Грешка си, никогаш не е касно.
Кога беше фрчко на чело на МВР??

Добро,тоа и не е важно туку она што е важно а се случи е невидената глупост на властиве,имено во ред е Албанците во Р.Македонија да имаат свое знаме но под услов тоа да не е знаме на друга држава како што е во случајов албанија-ако нашиве политичари успејаа во таа битка да албанците одберат поинакво знаме,немаше да има 100 години прослава.
--- надополнето: 21 март 2012 во 18:37 ---
30 maj e denot koga Kosovo mu pripadna na Srbija so Londonskiot miroven dogovor.Ne znam zosto ne se sekavas na vakov datum,uste pomalku sto ne go slavite.
А што има па да се замараат со Косово-абе Македонци се нашиве Албанци,барем јас така гледам на нив и секој кој ја почитува државата и уставот треба да го има тоа предвид.

Хинт-имаат Македонско државјанство и на крај краеви тука им е скината папочната врвца-не во Косово или Албанија(албанија и не ги сака-потсетете се на бегалската криза...колку прими бегалци албанија а колку ние??

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Почна ли да се фатиш за запирките и граматичките грешки , знак дека аргументите ти испаруваат.

Ај нека биде дека ќе се одбележи 150 односно 5 годишнината од смрта на Миладиновци и Тоше Проевски.
Кои црни аргументи дарданијо напатена? :cautious:
Доволно е само да се фрли мал поглед на било која ваша прослава. На се’ личи само на прослава не. Повеќе би рекол на ова дека личи:

Сега ќе се трудиш да ме убедиш дека во цивилизираните земји се слави со пукање од пушки, калашникови, пиштоли.
Направи споредба само со прославата од 20 години независност. Е тоа е прослава. А не вашето дивјаштво.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497

ВИЗАНТИЈА

АЛБАНИЈА

СРБИЈА

ЦРНА ГОРА

Руска Империја(Царство) хххх - 1917

РУСИЈА

ОВА Е СИМБОЛОТ НА ГРЧКАТА АРМИЈА(ДЕНЕШНА)

Ова е знамето на некогашното грчко кралство

А ОВА СЕ СЕЛЏУЧКИ СИМБОЛИ (од Турците-Селџуци)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Страв ми е да помислам што е следно, се плашам дека некој договорил да исчезнеме од мапата на Балканот, проклети да се овие политики заедно со ова ѓубре кое себе си се нарекуваат политичари! Сите исто мирисаат, се е купување поени, двете владеачки си разменуваат едниот молчи, па другиот молчи. Голем тит што му донесоа на обичниот Албанец во Македонија кој работи секој ден, прослава од државни пари вау какво олеснување на животот! Им порасна три сантима, каков напредок во обичниот живот! Као демек досега не го славеа.
А овој патриотов наш...уста не ми се отвара да го опишам.

Член од
18 јули 2011
Мислења
13
Поени од реакции
16
A па другиве се бетер од Груевски ти гарантирам, што да се прави кога сме во ќош ? Во оваа ситуација сме немоќни и тоа ни СДСМ ни ВМРО никој неможе да го смени.

Што да се направи?!Нема да излезеш да гласаш.Ако има две злоа не бирај ниту едно.Го ослободија овој балистот за утрешното дерби на Шкендија.Еб*те владата.И гледам собрание денес,се караат со СДСМ ќе ви држеме лекции во патриотизам.Да фаниш и да ги бесиш сите на плоштадот!

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Они воопшто не не признаваат а ние им го славиме знамето.Страшна работа зинати сите за пари дај им ова она уште се прчат.Од оваа држава не бива никогаш верујте никогаш се додека ја водат луѓе "Егоисти" гледаат само да дрпнат без разлика какви последици ќе донесе тоа,ама најлошата работа е што тоа го трпиме ние обичниот народ.Стварно АПСУРДНО И ГЛУПАВО да славиш знаме на туѓа држава и тоа со наши пари нигде го нема ова!!!!!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Во друга форма?!
Вторник, 27 Март 2012 13:18​

Сподели
623

Споделете ја веста со Вашите пријатели

Собранието на Република Македонија денеска донесе одлука со која албанското знаме нема да се слави како државен празник и неговиот ден нема да се одбележува ниту од министерствата, ниту од Собранието на Република Македонија.

Во Програмата стои дека 100-годишнината од албанското знаме ќе биде одбележана со свечена академија на Институтот за духовно наследство на Албанците, но не и како државен празник.
Силвана Бонева од ВМРО-ДПМНЕ појаснува дека барањето да се прослави 100-годишнината од албанското знаме произлегува од Законот за употреба на знамињата којшто беше донесен во 2005 година, а во кој е утврдено дека албанското знаме е симбол на албанската етничка заедница во Македонија.
Во текот на неколкудневната расправа опозицијата бараше отстранување на предлозите за одбележување на стогодишнината од албанското знаме и од назначувањето на Мехмет Дерала за министер за одбрана во првата влада на Албанија.
Во Програмата за 2012 се 150 години од смртта на браќата Миладиновци, 20 години од воведувањето на македонската валута денар, пет години од смртта на Тоше Проески. Меѓу предложените годишнини за личности се и 110 од раѓањето на писателите Васил Иљоски и Стале Попов, 100 години од раѓањето на Кирил Пенушлиски, основоположникот на македонската фолклористика, 100 години од смртта на револуционерот Пере Тошев, 70 години од смртта на народните херои Цветан Димов, Мите Богоевски, Стив Наумов, Орде Чопела.
Во текот на претпладневната расправа беше донесен и Дополнетиот предлог за измени на Законот за јавни патишта со кој меѓу другото се предлага при судир на возило со некое животно на патот да се плаќа оштета освен во случаите кога возачот користи пат каде нема патарина, управува со моторно возило, а нема возачка дозвола и кога возилото не е регистрирано.
Расправата по останатите точки од дневниот ред продолжува по редовната едночасовна пауза.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како залупаа државни празници Црногорците сигурно ни завидуваат.

S

Shellshock nam67

Гостин
POLITIKA
Vistinata za masakrot vo Vejce ja ko~at politi~arite
SMRTTA NA BRANITELITE E AMANET!
Pi{uva: Kokan STOJ^EV
  • Od nego se pla{at politi~arite, i toa ne sitnite, tuku krupnite yverki {to ja zamatija krvavata voda. Mnogu od niv gi imaat vme{ano prstite. Samo roditelite na tragi~no zaginatite, koi po s# izgleda bea `rtveni jagniwa na odredeni politi~ki mo}nici, s# u{te se borat so valkanite, zlobnicite i predavnicite na sopstveniot rod.
Pogledni go svojot dom angelu. Skini ja paja`inata {to ti e pred o~i. ]e vidi{ sliki potresni, }e vidi{ bolni i nesre}ni lica, }e vidi{ ~emer smrt i jad - pred mnogu godini vaka pee{e, a mo`ebi i predviduva{e, stariot volk i roker vo du{a, Bora-^orba.
Podobri stihovi, podobra sintagma vo ovoj moment ne mo`e da go opi{e masakrot kaj Vejce na [ar Planina. Godina dena podocna, nastanot {to vo crno ja zavi Republika Makedonija, stana vistinska misterija. Zo{to?

Slu~ajot tapka vo mesto. Makedonskite sudovi mol~at. Policijata ni{to ne prezema, a Zakonodavno-pravnata komisija na makedonskiot Parlament voop{to i ne saka da go stavi na dneven red i za nego da rasprava.
Od nego se pla{at politi~arite, i toa ne sitnite, tuku krupnite yverki {to ja zamatija krvavata voda. Mnogu od niv gi imaat vme{ano prstite. Samo roditelite na tragi~no zaginatite, koi po s# izgleda bea `rtven jarec na odredeni politi~ki mo}nici, s# u{te se borat so valkanite, zlobnicite i predavnicite na sopstveniot rod. Nivnata nade` ne umira, bidej}i smrtta za niv e amanet. Dali pravdata }e ja pronajde vistinata? Dali pravdata }e uspee da gi pobedi sopkite {to im gi pravat predavnicite?
Barem zasega ovaa borba e mo`ebi jalova i te{ka, no nivnata smrt ne e zaludna i ne se zaborava s# dodeka kaznata ne gi stasa nara~atelite na nivniot gibel. Tie ne ja pronajdoa voenata hrabrost. Tie vo koleweto ja pronajdoa svojata smisla na postoeweto - ni{to`nosta. Tie }e zavr{at onaka kako {to i go zapo~naa svojot zlostorni~ki pat. Vo pekolot gi ~eka najdolgiot pat.
SE^ENI
Pred godina dena, na 28 april, me{ana patrola na pripadnici na ministerstvata za odbrana i za vnatre{ni raboti, okolu 17,45 ~asot na delot od patot od seloto Selce kon selo Vejce, vo reonot na mesnosta Brezovica na [ara, be{e pre~ekana vo zaseda postavena od strana na albanskite teroristi.
Vo toj tragi~en nastan osummina pripadnici na bezbednosnite sili gi zagubija `ivotite: Robert Petkovski, Mile Janevski, Boban Trajkovski, Igor Kosteski, Marjan Bo`inovski, Kire Kostadinovski, Bo{ko Najdovski i Il~e Stojanovski, pove}eto bitol~ani, a {estmina bea polesno ili pote{ko raneti.

Albanskite teroristi ne se zadovolija samo so napadot na patrolata na makedonskite bezbednosni sili, koja se dvi`ela so ~etiri voeni i policiski vozila, tuku, spored istra`uvawata na stru~wacite na sudska medicina, ubienite ili ranetite vojnici i policajci bile maltretirani, paleni, bodeni so no`evi i se~eni, so eden zbor - masakrirani.
Po nastanot, pri prebaruvaweto na terenot, kade {to se slu~i masakrot, bila pronajdena radiostanica "motorola", ~ij seriski broj uka`uval deka e policiska.
Spored informaciite na policijata, obelodeneti lani po tragi~niot nastan, napadot go izvr{ila diverzantsko-teroristi~ka grupa koja ilegalno ja preminala makedonsko-jugoslovenskata granica vo delot na Kosovo. Teroristite otvorile ogan so ra~ni minofrla~i, so bombi i so avtomatsko oru`je.

Den potoa, kako svoeviden odgovor, izraz na revolt i gnev, vo Bitola bea zapaleni i demolirani okolu 50 du}ani, ku}i i drugi objekti, ~ii sopstvenici bea Albanci ili pripadnici na drugi etni~ki zaednici, so muslimanska veroispoved.
Pogolem broj na analiti~ari velat deka retko mo`e da se najde vakov primer na zlostorstvo vo svetot. Osudata za ovoj zlostorni~ki ~in, ubistvoto na osumtemina makedonski braniteli, be{e masovna.
Pretsedatelot Boris Trajkovski, za vreme na posetata na SAD, kako dokazen materijal, pred amerikanskiot pretsedatel Xorx Bu{ i dr`avniot sekretar Kolin Pauel, gi prilo`i morni~avite sliki od masakrot vo Vejce.
Ottoga{ se slu~ija mnogu ne{ta, drugi masakri i zasedi, pri {to zaginaa mnogu pripadnici na bezbednosnite sili na Republika Makedonija. Za site niv samo edna karakteristika e ista - nekoj gi predade. Prokletstvoto {to gi sose~e vo koren Makedoncite, predavstvoto, povtorno viree kako korov. Toa demnee vo site pori na op{testvoto. Zatoa makedonskiot narod ne mo`e da krene glava od predavnicite.
VELEPREDAVSTVO
Vo me|uvreme, semejstvata na zaginatite i ranetite vojnici i policajci, so pomo{ na nivniot ovlasten advokat Igwat Pan~evski, podnesoa krivi~ni prijavi protiv 10 aktuelni i porane{ni visoki fukcioneri, kako direktni ili indirektni vinovnici za ova zlostorstvo. Na spisokot se pretsedatelot Boris Trajkovski, porane{nite ministri za vnatre{ni raboti i za odbrana Dosta Dimovska i Quben Paunovski, porane{niot na~alnik na general{tabot na ARM, Jovan Andrevski, liderite na DPA i PDP Arben Xaferi i Imer Imeri, kako i samoproglaseniot lider na t.n. ONA, Ali Ahmeti.
Spisokot tuka ne zavr{uva. Advokatot na semejstvata na zaginatite i ranetite, Igwat Pan~evski, najavi deka nabrgu krivi~nata prijava }e se pro{iri za u{te 20-tina lica, pogolem del od niv Makedonci.
Semejstvata tvrdat deka stanuva zbor za velepredavstvo i za planirana likvidacija za da se demoraliziraat makedonskite bezbednosni sili i da se opravdaat dobienite pari za zlostorstvo. Spored nekoi nivni neoficijalni informaciii, eden od velepredavncite, koj s# u{te e aktiven pripadnik na MVR, primil mito od 600.000 germanski marki za informacijata (za predavstvoto).

Roditelite na maskariranite vojnici i raneti pripadnici na bezbednosnite sili na RM izrazuvaat ogromno nezadovolstvo od toa {to edna godina po grozomorniot ~in, nadle`nite organi ne gi prona{le i ne gi kaznile vinovnicite. Zatoa najavija deka dokolku makedonskite sudovi nemaat sili da izre~at kazni, toa }e go storat preku novoformiraniot Me|unaroden krivi~en sud.
Nivniot pat za barawe na pravdata e te`ok. Nadle`nata sobraniska komisija, vo prviot obid ne go ni razgleda nivnoto barawe za tolkuvawe na Zakonot za amnestija. Toa pravo za ocenuvawe na podnesenoto barawe si go zede pretsedatelot na Komisijata. No, otkako roditelite od Zdru`enieto povtorno go preformuliraa i go dostavija do Zakonodavno-pravnata komisija, zapo~naa novi zatkulisni igri. Koj saka da se zata{ka vistinata za masakriranite vo Vejce? Koj tolku se pla{i od slovoto na pravdata?
Se razbira samo onie ~ija politi~ka pozicija se ni{a. Mnogu argumenti velat deka golemi yverki direktno se zainteresirani slu~ajot Vejce da se stavi pod "ad akta". Me|utoa, iako bolkata kaj zaginatite roditeli e golema, toj u{te pove}e im dava sila da istraat vo baraweto na vinovnicite. Ako, barem zasega, gi odbegnuvaat soo~uvawata so pravdata, sepak tie nema da uspeat da izbegaat pred liceto na vistinata. Koga toga{ taa }e tropne na nivna vrata. Ako ne sega - utre, ako ne utre - }e dojde za nekoe vreme. Zatvorskata kazna i
smrtta gi ~eka!

izvor http://www.makedonskosonce.com/broevis/2002/sonce410/Tekst14.htm

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ако се слави Албанското знаме ќе треба да ги почитуваме и нивните традиции на славење. Свите масовно да излеземе на плоштад и да го пукамеее :D

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Ако се слави Албанското знаме ќе треба да ги почитуваме и нивните традиции на славење. Свите масовно да излеземе на плоштад и да го пукамеее :D
Ne vie ke puknete od inat za toa ve biva :love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom