Рекреативна хералдика

• Креатор на темата Креатор на темата Сабазиј
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.667
Се мислев да ја отворам темава во Сеир и игри, ама сепак се решив да го сторам тоа тука, зошто донекаде, има простор за изразување на нечија не/креативност. Ако тоа е грешка, ќе биде корегирана. Можев да ја отворам и во Историја (хералдиката е помошна историска наука, поточно наука која се занимава со проучување на настанокот и развојот на земските, државните, семејните и на другите видови грбови итн.), но сепак, овде се работи за создавање на нешто оригинално, кое не мора целосно да подлежи на хералдичките правила.
Овде имате алатки за изработка на „сопствен грб“, со доста можности за создавање разновидни креации.
Еве како тоа изгледа:
5bd37786917ef41a2b59d1d1527450c3

c52c0748506655a7f5bfc8a7c2a5e72e

9ac949fb9d3ef0f4696d01869827adc9

Горниве “грбови“ ги направив набрзина. Едноставно е.

Браво за темата. Одамна барав ваков сајт. Доста добри грбови можат да се креираат, а е ептен едноставно.
Еве и од мене еден набрзина, иако е нехералдички оти сивото (сребро) се допира со жолтото (злато).
568b167c1bb16bc5915f8abd9c8eb76b

--- надополнето: 25 март 2012 во 11:29 ---
c4243330c1078bafd9f0b9aa3249aa31

Тоа је историскиот земски грб на Македонија, кој ве-ме-ро го украде.
Толку мрзам кога луѓе ќе го видат лавчето и одма Вмро , вмровец што ја знам одамна сакам да си напраам мајца со лавчето ама страв ми е да не ме напраат вмровец :D :D

b13b89cf1e49438c6faa6308aa39710d

Еве еден обид хахахах

Толку мрзам кога луѓе ќе го видат лавчето и одма Вмро , вмровец што ја знам одамна сакам да си напраам мајца со лавчето ама страв ми е да не ме напраат вмровец :D :D
Дури и вакво да отпечатиш, пак ќе те мислат за ве-ме-ро. Патриотизмот сега е ексклузивитет на светата ни партија. Надвор од неа, саде предавници.
lav1.jpg

Интересна работа браво за темава ама мислам дека треба да направат нешто со поголем избор на симболи и слично.

Одличен сајт , направив неколку грбови ... ме интересира дали некој знае како може да се намали големината на животните и симболите , бидејќи некои од нив се преголеми и не може да се стават повеќе од 2 животни или симболи , а гледам дека на некои грбови кои кои се направени преку оваа програма има по неколку животни или симболи кои се поставени на ист грб ... никако неможам да најдам како да ја намалам големината .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom