Помош, проблеми, прашања, совети...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Мислам дека ми се расипа оптичкиот драјв. Стаив празно ДВД да режам, и коа кликнав Burn почна да прави некои чудни звуци, како гребење нешто слично. Така праеше едно десетина секунди, и извади ерор, демек ДВД-то не било во ред, да стаам друго. После ова не ми чита ниедно цд, едноставно не ги препознава.
Има ли нешто што може да напраам, или цркна двд ромот? Компјутеров е стар 2 месеца, а имам изрежено дали 4-5 цедиња, можда ни толку.
2 месеца стар е под гаранција, ако не чита ДВД/ЦД кое ги чита на друг комп - сервис, ако е надвор од гаранција можеш да се обдеш да го отвориш и исчистиш ДВДто, искрено сум разочаран од квалитетот на ДВД ромовите последно време, многу начесто ги носам по сервиси и ги чистам... последниот го зедов пре 6-7 месеци, има 2 години гаранција и сега не ми режи обично ЦД, ДВД режи, чита и ЦД и ДВД али не режи ЦД , се токмам да го рекламирам овие дена

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
2 месеца стар е под гаранција, ако не чита ДВД/ЦД кое ги чита на друг комп - сервис, ако е надвор од гаранција можеш да се обдеш да го отвориш и исчистиш ДВДто, искрено сум разочаран од квалитетот на ДВД ромовите последно време, многу начесто ги носам по сервиси и ги чистам... последниот го зедов пре 6-7 месеци, има 2 години гаранција и сега не ми режи обично ЦД, ДВД режи, чита и ЦД и ДВД али не режи ЦД , се токмам да го рекламирам овие дена
Има гаранција, да. Иам друг компјутер стар 8 години, ДВД ром земен пред 5 години, нема гајле и реже и чита. Ме чуди како може овој да се расипе после волку мала употреба. Чисто сумњам дека е до чистење проблемот, ептен е нов. Ќе го носам на сервис па ќе видам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Има гаранција, да. Иам друг компјутер стар 8 години, ДВД ром земен пред 5 години, нема гајле и реже и чита. Ме чуди како може овој да се расипе после волку мала употреба. Чисто сумњам дека е до чистење проблемот, ептен е нов. Ќе го носам на сервис па ќе видам.
јас работам со компјутери скоро 25 години и квалитетот од година во година оди се подолу и подолу, пред 2 недели ми цркна Хард диск од 1 Терабајт со 32 МБ кеш после 6 месеци работа! а за двд уреди... веќе не знам колку сменав

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.444
На мене сликата ми се затемни а се враќаше во нормала само на некои игри. И компјутерот ми беше за форматирање тој период па го однесов да го форматират и таму ми рекоа дека графичката треба да ја сменам дека не ја бивало па затоа и сликата била затемнена. Но немав доволно финансиски средства па викам ај нека е за сега кога ќе дојдам до пари ќе ја сменам. Но по форматирањето компјутерот ми е значително побавен, нон стом ми излева script, plugin... на пребарувачите па прашувам дали е до графичката или до нешто друго?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
На мене сликата ми се затемни а се враќаше во нормала само на некои игри. И компјутерот ми беше за форматирање тој период па го однесов да го форматират и таму ми рекоа дека графичката треба да ја сменам дека не ја бивало па затоа и сликата била затемнена. Но немав доволно финансиски средства па викам ај нека е за сега кога ќе дојдам до пари ќе ја сменам. Но по форматирањето компјутерот ми е значително побавен, нон стом ми излева script, plugin... на пребарувачите па прашувам дали е до графичката или до нешто друго?
Направи скриншот и аплоадирај го овде, да видиме каков е еророт точно.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.444
Направи скриншот и аплоадирај го овде, да видиме каков е еророт точно.
Не можам нешто да аплоадирам, еве ќе ти напишам што ми се појавува, ми се појавува квадратче на кое пишува: Тhe folowing plug-in is unresponsive: Skype Click to Call Would you like to stop it ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Унинсталирај го Skype плагинот, од бровсер/контрол панел.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.236
Поени од реакции
8.340
Имаш 32 битен Windows.
Треба 64 битен за да чита над 3.2 гига рам.
што има врска тоа 32 или 64, кога биосот на плочата ми дава 3гб рам а не 4гб?
слотовите си даваат 1 по 1 по 2гб од плочка, а кога ке ги ставам заедно ми дава 3гб.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ВО Биос вика...нема врска БИОС со оперативен систем....
Не го видов делот со BIOS.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2669#sp

пробувам со неколку рам плочки по 2х 2гб во биос секогаш ми покажува 3гб, а не 4гб што е проблемот?
На линкот кој си го поставил, со црвени букви ти е потенцирано:

* Due to standard PC architecture, a certain amount of memory is reserved for system usage and therefore the actual memory size is less than the stated amount.

Башка имаш и интегрирана графичка, таму оди дел од рамот.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.236
Поени од реакции
8.340
Не го видов делот со BIOS.

На линкот кој си го поставил, со црвени букви ти е потенцирано:

* Due to standard PC architecture, a certain amount of memory is reserved for system usage and therefore the actual memory size is less than the stated amount.

Башка имаш и интегрирана графичка, таму оди дел од рамот.
ајде да видам, сеа ке ставам и графичка да видам дали ке покаже пак исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom