Z
Zona Pelucida
Гостин
Можеш уште истиот ден, ама ќе ти биде кучето поспано од вакцината, така да наредниот ден можеш слободно да го шеташ.Колку време после третата вакцина може да се изнесува кучето надвор ?
Можеш уште истиот ден, ама ќе ти биде кучето поспано од вакцината, така да наредниот ден можеш слободно да го шеташ.Колку време после третата вакцина може да се изнесува кучето надвор ?
По која логика кучето би било поспано од вакцината? Тоа е обичен вирус, во мали количества кои го предизвикуваат огранизмот да се бори со нив, па затоа се ствара имоноошкиот систем, така да ... која е логиката на поспаноста? Врска нема тоа, кутрето мора да седи одреден период во карантин и без никакво дружење со други кучиња додека да закрепне организмот...Можеш уште истиот ден, ама ќе ти биде кучето поспано од вакцината, така да наредниот ден можеш слободно да го шеташ.
Неможе одма после вакцината да го шеташ кученцето, бидејќи треба да биде во карантин за да вакцината почне да делува на организмот.Хммм некои викаат одма, некои после недела дена, некои после десет дена...
Нормално... многу е важен организмот на кучето, некои кучиња имаат појак имунолошки систем а некои послаб.Јас поради непознавање на таа информација не ја чував во карантин И на втората и на третата вакцина пешки со кучето се враќав од ветеринарот. Плус ме советувавте двапати шетање во ден па и тоа го правев, и со улични кучиња се душкаше. Така да жива здрава е срцката.
Јас дресирам кучиња.Ќе може ли некој да ми препорача дресер за куче, и колку пари е отприлика ?
Значи го носам моето куче кај доста познат ветеринар, може да се каже и дека е најдобар во Скопје, така да сигурно повеќе ќе верувам на него со оглед дека има и те како поголемо искуство од тебе или од мене. Така да ако сакаш логика да бараш, иди и прашај го него, или на крај краева земи прочитај на гугл нешто за контра ефекти од вакцина.По која логика кучето би било поспано од вакцината? Тоа е обичен вирус, во мали количества кои го предизвикуваат огранизмот да се бори со нив, па затоа се ствара имоноошкиот систем, така да ... која е логиката на поспаноста? Врска нема тоа, кутрето мора да седи одреден период во карантин и без никакво дружење со други кучиња додека да закрепне организмот...
Откога ќе се прими вакцината потребно е одреден период да помине за да почне да делува на организмот, затоа и тој период се нарекува карантин.Значи го носам моето куче кај доста познат ветеринар, може да се каже и дека е најдобар во Скопје, така да сигурно повеќе ќе верувам на него со оглед дека има и те како поголемо искуство од тебе или од мене. Така да ако сакаш логика да бараш, иди и прашај го него, или на крај краева земи прочитај на гугл нешто за контра ефекти од вакцина.
И точно е тоа дека кутрето после првата и втората вакцина треба да седи под карантин, но после третата може уште одма да се пушти надвор, или пак токму ради тие контра ефекти може еден или два дена да поседи дома. НЕ СИТЕ КУЧИЊА РЕАГИРААТ ИСТО!
Ма кој ти збори за контра ефекти? Прашањето беше перфектно поставено, дали кучето после вакцина треба да искочи надвор? А твојот одговор е кој? Слободно шетај го?Значи го носам моето куче кај доста познат ветеринар, може да се каже и дека е најдобар во Скопје, така да сигурно повеќе ќе верувам на него со оглед дека има и те како поголемо искуство од тебе или од мене. Така да ако сакаш логика да бараш, иди и прашај го него, или на крај краева земи прочитај на гугл нешто за контра ефекти од вакцина.
И точно е тоа дека кутрето после првата и втората вакцина треба да седи под карантин, но после третата може уште одма да се пушти надвор, или пак токму ради тие контра ефекти може еден или два дена да поседи дома. НЕ СИТЕ КУЧИЊА РЕАГИРААТ ИСТО!
Не планирам да се надмудрувам со тебе, прво прочитај, обработи, информирај се, врати се една страна наназад и види на кој пост јас имам реплицирано, се однесува на третата вакцина, ЗНАЧИ ТРЕТА ВАКЦИНА. Кој дел од трета вакцина не ти е јасен?!?!Ма кој ти збори за контра ефекти? Прашањето беше перфектно поставено, дали кучето после вакцина треба да искочи надвор? А твојот одговор е кој? Слободно шетај го?
И сигурна сум дека ни еден ветеринар нема да ти го каже тоа... зашо досега бар мене никој не ми го кажал тоа... а не е само едно кутре во прашање... логично е дека сите реагираат различно, но тоа повторно не значи дека нема потреба од карантин...
И вака можеме да идеме до бескрај... без разлика која вакцина е... кутрето има потреба од карантин поради доза на вирус во организмот- и да те цитирам= прво прочитај, обработи, информирај се... па после нуди советиНе планирам да се надмудрувам со тебе, прво прочитај, обработи, информирај се, врати се една страна наназад и види на кој пост јас имам реплицирано, се однесува на третата вакцина, ЗНАЧИ ТРЕТА ВАКЦИНА. Кој дел од трета вакцина не ти е јасен?!?!
Не е мало таман си е. Само ти треба трпене. Моево година ипол има па ми го зима топчето и бега, а не па да го донесе.Дечки кутрето покажува тотална непослушност
Се работи за џуџест пинчер женка стара 2 месеци. За основни команди не сака ни да чуе, си душка наоколу рандом предмети и ич не ме ферма... Кога и фрлам топче наместо да ми го донесе го зема и го крие некаде. Се обидов како награда да и давам храна ама попусто е, тогаш уште помалку е заинтересирана и само скока околу мене чекајќи уште храна.
Дали е премала за тренирање? Каде грешам во тренинзите? Некои совети да почне да ме слуша?