HTC Wildfire S vs. Samsung Galaxy Ace

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар и зошто?

• Вкупно гласачи
    38
S

Sheldon Cooper

Гостин
htc-wildfire-s-vs-samsung-galaxy-ace.jpg

HTC не му ја мисли..зимај го

јас го имав samsung galaxy аce имаше проблем со флеш плеерот и вифито кочеше после земав galaxy mini бетер така да НТС зимај ич не му ја мисли :)

Дефинитивно Htc-то, Ace - от има еден голем проблем (не се јавува кај сите) наречен Sleep of death или само SoD, нон-стоп сам од себе се гаси телефонот. Треба да ја извадиш батеријата и пак да ја вратиш за повторно да го вклучиш. Овој проблем го пријавуваат луѓе од цел свет, така да не е market related.

Немој ХТЦ, овој модел е најтиња. Асот е мерак

Тоа екранот пикселите слабо слабо
Види, подобро послаба резолуција него ли да ти се гаси телефонот по 3-4 пати во денот и да не можеш да го вклучиш освен да ја извадиш и вратиш батеријата, како што пишав погоре sleep of death. Па сега ти види. ;)

Види, подобро послаба резолуција него ли да ти се гаси телефонот по 3-4 пати во денот и да не можеш да го вклучиш освен да ја извадиш и вратиш батеријата, како што пишав погоре sleep of death. Па сега ти види. ;)
брат ми има ас никоаш му се нема десено тоа, и на нов мерцедес може да се деси некој искључок

брат ми има ас никоаш му се нема десено тоа, и на нов мерцедес може да се деси некој искључок
Негова среќа, јас пак знам што го имаат и на крај им ги смениа со други модели. :) Слободно прочитај на XDA и ке видиш колку многу ги има низ светов.

Какви пиксели, иста резолуција имаат 2та телефони, така да поголема густина има на HTC-то (нормално малку помал екран)
И јас гласам за Wildfire S.
На обичниод Wildfire да, послаба резолуција имаше, затоа се познаваа пикселите.

PsychoalieN
Тебе ти кочел флеш плеарот зошто за телефонот не е официално поддржан за флеш, ако е процесорот 800mhz.

Какви пиксели, иста резолуција имаат 2та телефони, така да поголема густина има на HTC-то (нормално малку помал екран)
И јас гласам за Wildfire S.
На обичниод Wildfire да, послаба резолуција имаше, затоа се познаваа пикселите.

PsychoalieN
Тебе ти кочел флеш плеарот зошто за телефонот не е официално поддржан за флеш, ако е процесорот 800mhz.
Tочно така, што поголема густина толку помазна слика. Во случајов разликата во големината на екраните е минимална. :)

За htcто викаат дека rooting-от бил невозможен а кај Самсунгот лесно се изведувал. Што може да се добие со тој рутинг?

За htcто викаат дека rooting-от бил невозможен а кај Самсунгот лесно се изведувал. Што може да се добие со тој рутинг?

Роот ти е дозвола да имаш целосна на телефонот. Така ќе можеш да инсталираш апдејти и апликации кој ги нема на маркетот. Да му правиш оверклок на телефонот и такви ствари.

Јас имам самсунг и до сега само 1 ми се има исклучено(2 месеци го користам).За wi-fi прави некогаш проблеми,ама ретко,мене ми прави мерак,едино тоа со флеш плеер што неможеш да инсталираш е малце глупо,ама па имаш youtube со телефонот така да можеш да ги гледаш сите видеа на youtube без проблем.
Јас би ти го препорачал Ace ама твоја е одлуката(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom