HTC Wildfire S vs. Samsung Galaxy Ace

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

Кој е подобар и зошто?

• Вкупно гласачи
    38
S

Sheldon Cooper

Гостин
Јас имам самсунг и до сега само 1 ми се има исклучено(2 месеци го користам).За wi-fi прави некогаш проблеми,ама ретко,мене ми прави мерак,едино тоа со флеш плеер што неможеш да инсталираш е малце глупо,ама па имаш youtube со телефонот така да можеш да ги гледаш сите видеа на youtube без проблем.
Јас би ти го препорачал Ace ама твоја е одлуката(y)
не дека е нешто многу битно ама да прашам, има македонски јазик на Ace-от? Видов Galaxy S2 е на македонски е па затоа прашувам :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Јас имам самсунг и до сега само 1 ми се има исклучено(2 месеци го користам).За wi-fi прави некогаш проблеми,ама ретко,мене ми прави мерак,едино тоа со флеш плеер што неможеш да инсталираш е малце глупо,ама па имаш youtube со телефонот така да можеш да ги гледаш сите видеа на youtube без проблем.
Јас би ти го препорачал Ace ама твоја е одлуката(y)
Па добро не е дека нема проблеми телефонот и се за занемарување. Флешот не ти користи само за You tube туку и за некои сајтови на интернет кои користат флеш, а ги има доста, игри, e-mail итн. А и пак за 3,5 инчи екран резолуцијата е слаба.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Па добро не е дека нема проблеми телефонот и се за занемарување. Флешот не ти користи само за You tube туку и за некои сајтови на интернет кои користат флеш, а ги има доста, игри, e-mail итн. А и пак за 3,5 инчи екран резолуцијата е слаба.
Не дека не ти треба флеш,далеку од тоа,ама пак ако флеш плеерот ти е пресуден да земеш телефон...Повеќето игри и апликации може да се играат/работат и без флеш плеерот.Мене ми се свиѓа до сега некој поголеми проблеми не сум имал со телефонот,сепак не сум користел ХТЦ за со сигурност да кажам дека ACE e претерано боље:)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не дека не ти треба флеш,далеку од тоа,ама пак ако флеш плеерот ти е пресуден да земеш телефон...Повеќето игри и апликации може да се играат/работат и без флеш плеерот.Мене ми се свиѓа до сега некој поголеми проблеми не сум имал со телефонот,сепак не сум користел ХТЦ за со сигурност да кажам дека ACE e претерано боље:)
Не викам дека не чини, инаку и јас користам samsung, малку повисока класа од Ace. :) Не сум за Ace-от само зошто повеке од пола луѓето кои го поседуваат се жалат на SoD (Sleep od death). Е сега има и исклучоци, како тебе во случајов, што им е погоден телефонот и немаат проблеми. :)

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Мислам дека проблемот е само кај Froyo, на Gingerbread не прави проблеми, јас го имам моделот за американскиот пазар еве веќе 8 месеци без никакви проблеми, а инаку добро е ХТЦ-то ама пак за смартфонче ми е многу мало, Ace-от многу наликува и е во големина сличен на ајфонот и мене повеќе ми се допаѓа тоа, за апликации сум немал никакви проблеми, добро вози 3D игрици, NFS Shift ја фура без гајле.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom