HTC Wildfire S vs. Samsung Galaxy Ace

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

Кој е подобар и зошто?

• Вкупно гласачи
    38
Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
HTC не му ја мисли..зимај го

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
јас го имав samsung galaxy аce имаше проблем со флеш плеерот и вифито кочеше после земав galaxy mini бетер така да НТС зимај ич не му ја мисли :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Дефинитивно Htc-то, Ace - от има еден голем проблем (не се јавува кај сите) наречен Sleep of death или само SoD, нон-стоп сам од себе се гаси телефонот. Треба да ја извадиш батеријата и пак да ја вратиш за повторно да го вклучиш. Овој проблем го пријавуваат луѓе од цел свет, така да не е market related.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Немој ХТЦ, овој модел е најтиња. Асот е мерак

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Тоа екранот пикселите слабо слабо
Види, подобро послаба резолуција него ли да ти се гаси телефонот по 3-4 пати во денот и да не можеш да го вклучиш освен да ја извадиш и вратиш батеријата, како што пишав погоре sleep of death. Па сега ти види. ;)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Види, подобро послаба резолуција него ли да ти се гаси телефонот по 3-4 пати во денот и да не можеш да го вклучиш освен да ја извадиш и вратиш батеријата, како што пишав погоре sleep of death. Па сега ти види. ;)
брат ми има ас никоаш му се нема десено тоа, и на нов мерцедес може да се деси некој искључок

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
брат ми има ас никоаш му се нема десено тоа, и на нов мерцедес може да се деси некој искључок
Негова среќа, јас пак знам што го имаат и на крај им ги смениа со други модели. :) Слободно прочитај на XDA и ке видиш колку многу ги има низ светов.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Какви пиксели, иста резолуција имаат 2та телефони, така да поголема густина има на HTC-то (нормално малку помал екран)
И јас гласам за Wildfire S.
На обичниод Wildfire да, послаба резолуција имаше, затоа се познаваа пикселите.

PsychoalieN
Тебе ти кочел флеш плеарот зошто за телефонот не е официално поддржан за флеш, ако е процесорот 800mhz.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Какви пиксели, иста резолуција имаат 2та телефони, така да поголема густина има на HTC-то (нормално малку помал екран)
И јас гласам за Wildfire S.
На обичниод Wildfire да, послаба резолуција имаше, затоа се познаваа пикселите.

PsychoalieN
Тебе ти кочел флеш плеарот зошто за телефонот не е официално поддржан за флеш, ако е процесорот 800mhz.
Tочно така, што поголема густина толку помазна слика. Во случајов разликата во големината на екраните е минимална. :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
За htcто викаат дека rooting-от бил невозможен а кај Самсунгот лесно се изведувал. Што може да се добие со тој рутинг?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
За htcто викаат дека rooting-от бил невозможен а кај Самсунгот лесно се изведувал. Што може да се добие со тој рутинг?
Роот ти е дозвола да имаш целосна на телефонот. Така ќе можеш да инсталираш апдејти и апликации кој ги нема на маркетот. Да му правиш оверклок на телефонот и такви ствари.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Јас имам самсунг и до сега само 1 ми се има исклучено(2 месеци го користам).За wi-fi прави некогаш проблеми,ама ретко,мене ми прави мерак,едино тоа со флеш плеер што неможеш да инсталираш е малце глупо,ама па имаш youtube со телефонот така да можеш да ги гледаш сите видеа на youtube без проблем.
Јас би ти го препорачал Ace ама твоја е одлуката(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom