Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.278
колку што знам јас имам двајца приатели кои се израснати во дом, едниот е посвоен како мал и знаеше дека е посвоен уште како дете пошто имаше некој судски спор кога биолошката мајка после неколку години сакаше да си го земе назат... да не должам сега си е работник во една фирма, оженет има две деца, убави паметни.... другиот е излезен од дом и сега си работи приватно, нешто околу обработка на камен ли плочки не знам не е бизнисмен али си живее не знам дали е женет..Епа видиш, медицински не си во право, тоа го заклучивме.
Сега одиме во делот ,,,морал и етика,,.
За мене е далеку поетички абортусот, него давањето во дом, посебно во РМ.
И тоа го мислам, од исклучиво себични причини. Не би го дала во дом, зошто цел живот ќе имам грижа на совест. А знам и зошто го имам, затоа што во мојата професионална пракса, повеќе од еднаш имавме случај на ,,дете од дом,,. Појезиво од тоа е само дете психопат. Односно дете сериски убиец.
Малку деца имаат среќа да бидат посвоени, а повеќето.... дури сами се имаат изјаснето ,,подобро да ме абортирала к*рвата.,,.
Сега, ти види.
А исто од морално и етичко гледиште... таа што била силувана, при прием во болница, меѓу првите работи би и дала деј афтер пилула.
И глупо е да споредиш развод и силување.
Едно е да го родила зошто сакала да биде бремена и да роди, а сосема друго е да била силувана.
У најмала рака, првово ќе ја потсеќа на добриот дел од нејзиниот живот со неговиот татко
Од друга страна двајца мои приатели извршија пред 15сетина години сурови убиства во Битола, едниот се обеси после во затвор другиот е осуден на 20 години. Двајцата од нормално семејство.
Ти имаш предрасуди.
Предрасуди околу бременост деца домови и посвојувања. Имаш едно тесно мислење околу тоа и немаш искуство. Тоа што ќе прочиташ во литература и ќе се сретнеш во праксата како задача не е доволно да дадеш реален суд за нештата. Оправдување наоѓаш во лоши примери а не знаеш дека има и добри или знаеш али ги отфрлаш. Животот е полн со спротивности со добри и лоши ситуации, со ситни и крупни работи, со радости и разочарувања. Се потпираш на дефиниции од медицински учебници шо е ембрион шо фетус за да оправдаш абортус. Не осеќал болка... да осеќаше - немаше да абортирам. Болката е некоја секунад, нема ембрионо да биде во агонија со сати и да се витка во болка и урлика... па и да осети тро болка... синкир поголема болка од расипана 6ска ќе биди...
Јас сум против абортус и ќе бидам за секогаш. Тоа е мислење базирано на животно искуство, деца, брак, убави лоши моменти, кризи, среќи и несреќи. Јас го поминувам животот и сум среќен оти сум жив. Знам дека нема да живеам вечно, ниту пак некој живее вечно али ете добиввме шанса во овој свет да покажеме кој сме да оставиме некоја трага пред да заминиме во заборав. Сите ја заслужуваат таа шанса.