Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Читам се шпекулира демек Алегри размислувал да го пушти Урби лев бек, Антонини десно... Па против [Instert ЧКЉ екипа here] не пушта толку офанзивен бек, против Барса ќе пушти? Тешко според мене...

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Inzagi nadvor od terenite 2-3 nedeli...ja istegnal zadnata lozha..

М

- Миланело -

Гостин
Следната недела Пато ќе патува за Америка, требало некакви медицински тестови да направи во врска со повредата ...

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Следната недела Пато ќе патува за Америка, требало некакви медицински тестови да направи во врска со повредата ...
Ќе му праат проверка на зуби, да не има црно под нокти и вошки у коса?
Он топик: Го утепаа од тестирање малиов, волку тестови по математика јас у основно и средно немав :facepalm:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Зборуваме за тоа кој треба да игра против Барса!

Се сложувам јас со тебе дека Ночерино е многу вреден играч, сега дека игра фенеоменално не баш. :) Знае Ночерино да делува изгубено на терен, да се изгуби дефанзивно, да трча во празно, неговиот труд да биде бескорисен.... ;)
Пак Емануелсон да се врати лево во средина ?
Ротации во тимот се добра работа но тоа би било премногу.Таман почна да се прилагодува на онаа позиција позади напаѓачите сега ако се врати во средина мислам дека ќе подзаборава на дефанзивните задачи.На една многу битна уткамица искрено незнам колку е добро да на некој фудбалер да му се даде различни задали од оние што ги имал во последните 2-3 месеци.Урби играше и на таа позиција неколку пати но кога веќе имаме проверен играч за таму мислам дека нема потреба од ризик и експерименти.

На еден играч како Ибра му се случува да се изгуби а не на Ночерино што до вчера играше само за викенди во Палермо.Тоа што го викаш трчање во празно веруј дека неможе во ниедна ситуација да се одрази негативно врз тимот.
--- надополнето: 22 март 2012 во 23:31 ---
Он топик: Го утепаа од тестирање малиов, волку тестови по математика јас у основно и средно немав :facepalm:
Повеќе пари се врлени за негови тестови него ли за трансфери. :icon_lol:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Емануелсон од Ночерино е подобар само во дриблањето и брзината.
Емануелсон не се сеќавам еден натпревар случајно се најде на местото на лев бек и имаше добра интервенција.
Пред 5 години беше прогласен за најдобар талент во Холандија ама не знам што е причината која го спречи и во Милан да биде истиот.
А Ночерино е добар затоа што многу трча и е добар во дефанзива. За 6 месеци успеа да стане стандарден играч и има најмногу минути изиграно. Следната сезона ќе биде уште подобар. ;)

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Аман бре. Го направивте Ночерино ко да е Макелеле. Да ги тргнеме головите настрана јас не гледам никаква разлика помеѓу Ночерино и Фламини. Се е тоа просек. Да беа здрави Гатузо или Фламини мислите дека Ночерино ќе беше стандарден првотимец сезонава? Него ете сплет на околности и слаб избор на играчи за таа позиција и му се отвори шанса да игра повеќе од колку што му беше предвидено сезонава. Не памтам да изиграл нешто посебно на некое од дербињата оваа сезона. Може да се рече дека на тие натпревари беше и еден од послабите. За со Барселона да ги имам на располагање здрави Гатузо, Фламини Ночерино би ми бил последна опција

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Со Барса првата на Ноу Камп пружи одлична партија.Може не беше нешто Wow на дерби утакмициве ама ако бараме играч што на тие утакмици потфрла тогаш се знае кој е прв на листата.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Со Барса првата на Ноу Камп пружи одлична партија.Може не беше нешто Wow на дерби утакмициве ама ако бараме играч што на тие утакмици потфрла тогаш се знае кој е прв на листата.
Ибрахимович?Или цел тим? :)

Иначе првата со Барса,Милан не сврза 2 паса,само да потсетам :)

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
http://www.whoscored.com/Teams/80

Еве овде убаво статистички може да се види кој колку се залага во дефанзива. Дури и Аквилани има подобра статистика во одбрана од Ночерино.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ибрахимович?Или цел тим? :)
Ибра е човекот што на тие утакмици се губи ко циганче у веро.Факт е дека и целиот тим потфрли на тие утакмици ама овој апла губи ориентација за простор и време.Кога игра Ибра другите играат некако стегнато и го бараат само него,а каков е Ибра на големите утакмици сите знаеме.Повредите на главните играчи секако имаат удел во тие лоши резултати и се една од причините што другиве играат само преку Ибра но мора овој да се среди и со Барса за прв пат во кариерата да блесне на голема утакмица.
Со враќањето на Боатенг и Аквилани се надевам дека колку толку ќе почнат да играат сите тимски,а не за Ибра.Мене искрено ептен ми иде на живци таа игра ‘‘дај му ја на Ибра‘‘ зошто така стануваме лесен плен за противникот кога се во прашање тешките утакмици.Ако со Барса се форсира истата игра тогаш нема што да бараме од двомечот со нив.

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Аман бре. Го направивте Ночерино ко да е Макелеле. Да ги тргнеме головите настрана јас не гледам никаква разлика помеѓу Ночерино и Фламини. Се е тоа просек. Да беа здрави Гатузо или Фламини мислите дека Ночерино ќе беше стандарден првотимец сезонава? Него ете сплет на околности и слаб избор на играчи за таа позиција и му се отвори шанса да игра повеќе од колку што му беше предвидено сезонава. Не памтам да изиграл нешто посебно на некое од дербињата оваа сезона. Може да се рече дека на тие натпревари беше и еден од послабите. За со Барселона да ги имам на располагање здрави Гатузо, Фламини Ночерино би ми бил последна опција
немоеш туку така да ги тргнеш головите на страна,детето се труди игра,трча ко коњ по 15км секоја утакмица... Фламини и Гатузо незнаат гол да дадат.
во отсуство на Пато и Касано и Робињо во лоша форма , головите на Ночерино многу помогнаа,немоеш само така да кажеш дека не е прв пик,моментално неговото место во првите 11 му е најзалужено според мене...
Е сега ако очекуваме тој и со Барса да даде гол тоа е друг муабет,за со малите екипи одличен,а за со големите доволно е само да трча и да се бори за секоја топка..башка еве сеа ми падна на памет,првиот гол на Боа против арсенал..кој му ја намести.. Гатузо и Фламини коа ке дадат таков интересен пас ја ќе се викам дедо мраз. :D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
башка еве сеа ми падна на памет,првиот гол на Боа против арсенал..кој му ја намести..
Емануелсон има добри пасови, пасот за Лопез против Удинезе (ако не грешам), за Ибра против Арсенал, имаше и други добри решенија... добро, на вас ви е муабетот за споредба со Гатузо и Фламини, но побитно е за сега против Барса. :)

А, на крај се сведува на тоа дека сите тие не се нешто посебно и дека ни фалат добри играчи во средина... Фламини, Ночерино, Емануелсон се играчи за на клупа и да влетуваат кога ќе затреба, а не се за прв избор...
--- надополнето: 23 март 2012 во 03:11 ---
Пак Емануелсон да се врати лево во средина ?
Со Арсенал играше на таа позиција и имаше добар натпревар (на Сан Сиро)...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
http://www.whoscored.com/Teams/80

Еве овде убаво статистички може да се види кој колку се залага во дефанзива. Дури и Аквилани има подобра статистика во одбрана од Ночерино.
не кажувај вицови ебати статистиката кога е џабе се гледа на играта Аквилани не покрива ич во дефанзива затоа нема шанса според мене да игра со Барса..Ночерино е слично на Гатузо само со подобра техника и шо знае да даде гол споед мене е одличен играч бар во ваква формација како што ја игра Алегри а и знаеме дека Алегр исака копачи во средина се приметува Ван Бомел дојде одма почна да игра исто како Ноче и Мунтари.Урби не го споедувајте со Ночерино станува збор за различен тип играчи..Ночерино е повеќе деструктивец додека овој игра полушпиц..јас сум задоволен оваа сезона како напедна Урби за разлика од минатата сезона кога играше многу слабо,сега има одлични дриблинзи последниов гол што го даде беше одличен против Парма..има добр продори,добро центрира и е добра замена за Боатенг додека може да игра и крило на пример сега кога се враќа Боатенг може

--Емануелсон--------------Ночерино
--------Ван Бомел/Амброзини------

Kajgana Shop

На врв Bottom