(Стара) Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
jas sakam da si gi zememe akinfevv i pavlicenko. akinfevv ke go zameni van der sar.

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
ЕДВИН ВАН ДЕР САР СО ПОРАЗ СЕ ПРОСТИ ОД РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА

Тажен крај на големиот човек

Убедливо најдобриот голман во досегашниот дел од Европското првенство доживеа несреќен крај на својата репрезентативна кариера. Едвин ван дер Сар на првите три натпревари од шампионатот прими само еден гол и тоа од офсајд од Тиери Анри, а само во саботата од Русите за 120 минути три пати ја извади топката од својата мрежа. За волја на вистината, немаше вина за ниеден од трите погодоци, но и покрај тоа нема да може да се бори за титулата на последното големо натпреварување во националниот дрес.

"Не бевме доволно добри да ги победиме Русите, мора да се признае дека играа фантастично. Навистина е штета на ваков начин да се заврши првенството, особено поради тоа што стартувавме брилијантно. Сега мораме да се свртиме кон иднината, но без мене. Знам само дека ќе ми недостасува сево ова. Јас го кажав последниот збор", изјави 38-годишниот голман кој со Манчестер Јунајтед во последната сезона освои титули во Лигата на шампионите, Премиер-лигата и Комјунити Шилдс.

Ван дер Сар ја почна репрезентативната кариера во 1995 година и оттогаш собра рекордни 128 настапи во портокаловиот дрес. Настапи на четири Европски и две Светски првенствас при што на Мундијалот во Франција 1998 година го освои четвртото место, а на претходниот континентален шампионат исто така стигна до полуфиналето. Меѓу другото, ќе остане запаметен како рекордер по бројот на одиграни натпревари на Европските првенства, вкупно 16, исто колку и Лилиан Турам од Франција. До крајот на кариерата, која сигурно нема да трае уште долго, Ван дер Сар ќе се фокусира на својот тим со кој и идната сезона го очекуваат нови предизвици. Покрај него, по ова првенство од репрезентацијата се откажуваат уште Андре Ојер и Џовани ван Бронкхорст.

Македонски Спорт

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Abe neka si odi sega Ronaldo poarno.Tesko deka do godina United ke ja odbrani titulata vo liga na sampioni i tesko deka Ronaldo ke postigne golovi kolku minatata sezona.Vo toj slucaj cenata drasticno bi mu padnala.A spored negovite izjavi toj saka da si odi,a ako go drzat so sila tesko deka ke igra vo starata forma.Jas bi sakal da ostane ama realnosta veli drugo.I nema da bide tragedija ako zamine,SAF odma ke mu najde zamena.I pak ke recam ako go prodadat za 80 mil funti toa ke bide nisto drugo samo pameten poteg,oti ovie od Real se glupi cim davaat tolku pari za eden igrac.:smir:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.821
Поени од реакции
11.447
Реал се природно глупи :)

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.827
Поени од реакции
22.868
jas da sum fergi ke go ponudam ronaldo za sehio ramos i kasiljas normalno ako go sakat ronaldo ako ne nema nisto ..,,.. ama jas da sum ama ne sum:vozbud:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
А бе ако се спремни да дадат се за Роналдо, нека ни ги дадат Робињо, Снајдер, Рамос и Касиљас и завршена работа!

п.с. вчера на натпреварот Италија-Шпанија покажаа како еднододруго седеа претседателот на раул и кралот на Шпанија. Не знам зошто:tapp:

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
Ај уште вести
Финалето од Комјунити Шилд(Супер куп на Англија) ќе го суди Марк Клатикур(клатенбург) нема потреба од коментар колку ме нервира овој и неговото однесување

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Тој гомнар не го памтам по добро.. у пм

NanI

\Man_Utd/
Член од
14 јуни 2008
Мислења
540
Поени од реакции
2
Abe neka si odi sega Ronaldo poarno.Tesko deka do godina United ke ja odbrani titulata vo liga na sampioni i tesko deka Ronaldo ke postigne golovi kolku minatata sezona.Vo toj slucaj cenata drasticno bi mu padnala.A spored negovite izjavi toj saka da si odi,a ako go drzat so sila tesko deka ke igra vo starata forma.Jas bi sakal da ostane ama realnosta veli drugo.I nema da bide tragedija ako zamine,SAF odma ke mu najde zamena.I pak ke recam ako go prodadat za 80 mil funti toa ke bide nisto drugo samo pameten poteg,oti ovie od Real se glupi cim davaat tolku pari za eden igrac.:smir:
Jas licno ne se soglasuvam da go prodademe Ronaldo :nenene: na tie glupaci vo Real Madrid Manchester ke pravi dobri igraci i ke gi prodava na Real , redno e veke da prestanat. Ako e tesko da se odbrani titulata zosto da go prodademe. :salut: Manchester se izjasni Serhio Ramos + Robinho + Diara +50 milioni. togas ke odi Ronaldi vo Real
United; Ronaldo is not for sale
procitaj ja na www.manutd.com

NanI

\Man_Utd/
Член од
14 јуни 2008
Мислења
540
Поени од реакции
2
Хаха, и Касиљас ќе ви го дадат, не берете гајле.
Van Der Sar e po dobar od kasilias , ne ni treba Kasilias fala na ponudata.
Ke si najdeme nie golman slednata sezona be berete gajle.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
А бе ако се спремни да дадат се за Роналдо, нека ни ги дадат Робињо, Снајдер, Рамос и Касиљас и завршена работа!

п.с. вчера на натпреварот Италија-Шпанија покажаа како еднододруго седеа претседателот на раул и кралот на Шпанија. Не знам зошто:tapp:
Па да де, тоа и јас викам. Доста ви е и Касиљас? Може и ќе биде.

А гледам се чудиш зошто Калдерон и кралот седеле еден до друг. Изгледа не си чул ти кој дава за Реал пари...ама ај нема врска.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Ај уште вести
Финалето од Комјунити Шилд(Супер куп на Англија) ќе го суди Марк Клатикур(клатенбург) нема потреба од коментар колку ме нервира овој и неговото однесување
Ако де, со Портсмут играме, ќе ги скршиме, судијата нема да може многу да помогне на Портсмут.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom