PIRATIC
diplomiran klozetar
- Член од
- 26 јануари 2012
- Мислења
- 7.854
- Поени од реакции
- 6.497
Надлежните органи некаде гледаат со двете очи, некаде со едното гледаат, а со едното ќе замижат, а некаде пак мижат и со двете очи ! ЈБГИ ова надлежните органи не го гледаат. Некои фирми ги казнуваат само затоа што немаат икс пп места или граѓаните оти не платиле данок на време.
ни возило, ни било каква недвижнина, едноставно ништо на свое име. Се вадеше потврда од катастар и можда од некоја институција и се даваше изјава. Така беше порано.
Затоа јас сум либерте човек, уделот на државата да се намали значително, строго сум против плаќањето на секакви потребни и непотребни даноци кон државата, иако до сега фала богу се сум си плаќал(сум морал) и не сум имал проблеми, немало ни потреба од проблеми, но само си ги кажувам моите ставови !
Кога веќе некој не пријавува дополн. приходи и не плаќа никакви даноци, зашто пак некој друг да треба да ги пријавува(доколку ги има) и да плаќа, нели законот е ист за сите граѓани т.е. кога веќе некој не плаќа(така му се може), тогаш никој нетреба да плаќа(правна еднаквост нели) !