Mакедонските автомобили со нови евро таблички

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Не заебавај.
Ова мене да ми направат, му се мочам пред рампа и правац назад. Идиоти, некој мене ќе ми фарба нешто на кола у мое присуство.

Најжалното е што никој јавно не се побунил против тоа, па барем некој медиум наш да го пренесеше тоа чисто колку да се знае а може и некој странски ќе пренесе па сите нека се запознаат со грчкиот фашизам во 21 век. Не сум одел во Грција ниту планирам но ако одам некогаш јас не би им дозволил, попрво би се вратил отколку да им дадам да ми прекриваат МК ознака.

Не, туку нема да идеш во таа мочана земја. По-непатриотски народ од нашиов немам видено..Дали грците кај нас си го покриваат GR кодот?
Не напротив. Ние дека сме патриоти идеме во егејска на море. Кај си видел ти наш човек да оди некаде појужно? :)

табличките се ужас,а плаќањето 1200 евра да ти пишува(на предната страна) што сакаш е дискриминирачко в крај,цел роект е фаил

Не, туку нема да идеш во таа мочана земја. По-непатриотски народ од нашиов немам видено..Дали грците кај нас си го покриваат GR кодот?
дали ке идам или не, тоа е моја лична работа... од кај знеш што правам таму? можда бизнис терам и парите во македонија ги носам... зашто со такви предрасуди одма патриотски-непатритски? а дека е мочана земја, е па да.. мочана е.... грците не го кријат гр знакот зашто нашиве им дозволуваат... и сега да се вратиме на патриотизмот.... зашто власта им дозволува да возат со гр не покриено кај нас...? кој е патриота и непатриота сега? кога ти е труло во коренот, дрвото не тера нагоре... џабе се пусти желби и наети на народот, џабе е се... јас одамна пишав негде... да се турат бетонски армирани зидови од по 2 метра дебели, никој да не помине на таа граница... ма дури и снајпер да седи, ни пиле да не прелета... да видиш како за пар месеци се ке се смени... ама нееееее... вака е подобро, грција не шупчи, на власта им одговара, а на нашиве им чуе... ако дај боже се деси ова, во охридон наш насушен ке се рентаат кревети во штали за 50 евра на ден... аздислак си е аздислак... сите се аздсани, а народ леб нема да јаде, ти тука за патриотизам ми збориш... согледај малку, стави ги на кантар сите работи па ке сватиш што зборам и како...

дали ке идам или не, тоа е моја лична работа... од кај знеш што правам таму? можда бизнис терам и парите во македонија ги носам... зашто со такви предрасуди одма патриотски-непатритски? а дека е мочана земја, е па да.. мочана е.... грците не го кријат гр знакот зашто нашиве им дозволуваат... и сега да се вратиме на патриотизмот.... зашто власта им дозволува да возат со гр не покриено кај нас...? кој е патриота и непатриота сега? кога ти е труло во коренот, дрвото не тера нагоре... џабе се пусти желби и наети на народот, џабе е се... јас одамна пишав негде... да се турат бетонски армирани зидови од по 2 метра дебели, никој да не помине на таа граница... ма дури и снајпер да седи, ни пиле да не прелета... да видиш како за пар месеци се ке се смени... ама нееееее... вака е подобро, грција не шупчи, на власта им одговара, а на нашиве им чуе... ако дај боже се деси ова, во охридон наш насушен ке се рентаат кревети во штали за 50 евра на ден... аздислак си е аздислак... сите се аздсани, а народ леб нема да јаде, ти тука за патриотизам ми збориш... согледај малку, стави ги на кантар сите работи па ке сватиш што зборам и како...
За патриотизам ќе зборам, тоа ни недостасува. Да го имавме патриотизмот немаше сега јас и ти да се цитираме дали да се оди во Грција по цена на МК кодот од табличките. Народот нема леб да јаде а оди во Грција на шопинг. Контрадикција на квадрат . За Грција ИМА АЛТЕРНАТИВА, и за бизнис и за одмор и за се. Сфатете го тоа веќе еднаш македончиња мои паметни :)

За патриотизам ќе зборам, тоа ни недостасува. Да го имавме патриотизмот немаше сега јас и ти да се цитираме дали да се оди во Грција по цена на МК кодот од табличките. Народот нема леб да јаде а оди во Грција на шопинг. Контрадикција на квадрат . За Грција ИМА АЛТЕРНАТИВА, и за бизнис и за одмор и за се. Сфатете го тоа веќе еднаш македончиња мои недоквакани :)
јок, ја не доквакан а ти си таман... инаку ти почна да збориш за патриотизам во темата за нашите македонски евро таблички... и внимавај со навредите малку... не се расфрлај со навреди наоколу... тоа знае да го прави патриота како тебе, да вреѓа кај ке стигне на форум... народот нема леб да јаде и тоа ја сочинува 75% од структурата на државата ама останатите 25% можат да си дозволат и мрсна храна, па и во странство...

туку, да не ја ќењаме темава ке дискутираме на оваа тема на друго место на форумов... сепак оваа тема е за таблиците МАКЕДОНСКИ!!!

јок, ја не доквакан а ти си таман... инаку ти почна да збориш за патриотизам во темата за нашите македонски евро таблички... и внимавај со навредите малку... не се расфрлај со навреди наоколу... тоа знае да го прави патриота како тебе, да вреѓа кај ке стигне на форум... народот нема леб да јаде и тоа ја сочинува 75% од структурата на државата ама останатите 25% можат да си дозволат и мрсна храна, па и во странство...

туку, да не ја ќењаме темава ке дискутираме на оваа тема на друго место на форумов... сепак оваа тема е за таблиците МАКЕДОНСКИ!!!
Не оти беше некоја навреда ама ај.. го сменив спорниот збор.
Он-топик: нели се збореше дека табличките ќе имале ОВД лента и некој холограмски круг? Јас не гледам ништо такво на таблицата

Не оти беше некоја навреда ама ај.. го сменив спорниот збор.
Он-топик: нели се збореше дека табличките ќе имале ОВД лента и некој холограмски круг? Јас не гледам ништо такво на таблицата
тоа ваљда кога ке влеземе во еу ке ни го долепат над МК ознаката... ако мислеше на она кругот што ја означува европска унија...

Понекогаш и ние им го покриваме :cuc:
avtobus3.jpg
A4DC3D4F25E3964DA041F70BB7B9CF0E.jpg
avtobus..4.jpg
avtobus1.jpg

тоа ваљда кога ке влеземе во еу ке ни го долепат над МК ознаката... ако мислеше на она кругот што ја означува европска унија...
не не.. европскиот симбол е додатна работа, еве за што зборам:
Табличките ќе содржат и ОВД-холограм, во повеќе бои во форма на круг, со пречник од 29 милиметри, со впишана национална ознака МК

Понекогаш и ние им го покриваме :cuc:
тоа беше еден изолиран случај, додека кај "драгите" ни комшии, тоа го прават самите службени лица уште на сама граница, има голема разлика! колку ли идеа во Битола и Прилеп, па на ниту едно возило не се случи тоа!

тоа беше еден изолиран случај, додека кај "драгите" ни комшии, тоа го прават самите службени лица уште на сама граница, има голема разлика! колку ли идеа во Битола и Прилеп, па на ниту едно возило не се случи тоа!
Постојат и други (нормално трошки во споредба со комшиските појави), не излегле јавно.Еве уште еден, само ја згрешиле малку граматиката.Битно е комуникација на нивното ниво.
http://www.kurir.mk/makedonija/crna-hronika/64897-Fk-Greek-ispisano-na-grcki-avtomobil-vo-Gevgelija

Постојат и други (нормално трошки во споредба со комшиските појави), не излегле јавно
види, секаде во светот има зелени и вжештени глави, но да споредуваш вакви случки во МК, со случки (секојдневни и секаде) во гејлада, тоа е вон памет, со свои очи сум гледал десетици наши автомобили осакатени од нив!!се прашувам, колкав им е конечниот број!?

Што се однесува до табличките... Во Битола едвај стигнаја до DR негде и сеа од ново пак AB... Па реално ни B нема да ја пополниме дури пак не им текни да ги менат таблиците. Така да поинтересно би било на пример како во Британија да можиш да си избираш слободна регистрација (не приватна), то би било еден мој предлог :)

Околу грчка граница и мк делот од таблицата. Не е во ред тоа што го прават, и мене ќе ме боли шо утре ќе ми дојди некој си суртук и ќе ми ја помини со спреј таблицата (n)
Ама доколку можи со изолир да се помини некако, не ми е некој проблем.
Поентата ми е, освен цариниците (и нашите и нивните) досега не сум доживеал некоја непријатност, а одам често.
Муабетот иако не е за во "Автомобилизам" темата, немам ни намера да се контрам со некој кој е ултра националист, мaда моја препорака е "не се гибајте, и нема никој да помисли да ве гибни" ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom