Злоупотреба на хендикеп

• Креатор на темата Креатор на темата dzesika
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А кога влагаш у диско пред мене, од проста причина што имаш попривлечни цицки, си се прашала како ми е мене ?
Можеби треба да почнеш да размислуваш за силикони, 3 пара, различни димензии, во парови се разбира има секаде да те пуштаат (y)

ја носите темата у погрешен правец и си терате сеир. тој приер што е наведен во првиот пост може и не е адекватен ама дека има такви злоупотреби (намерни) тоа е неспорен факт.

еве од мене еден пример - не е хендикеп но гревота е да се прави прво од грижа на совест после од други работи. - ги гледате секое лето и зимо на семафори оние циганкине со БЕБИЊА во раце од по 3 4 месеца? мислите дека центар за социјални работи не ги згрижува? мислите дека ДО ТОЛКУ неможат да го сокријат летно време под сенка или зимно време во кебе некое? ова не е злоупотреба?

А кога влагаш у диско пред мене, од проста причина што имаш попривлечни цицки, си се прашала како ми е мене ?
Radi dekolteto nema da vlezam, ama ke vlezam radi edno "Izvini, moze da odam pred tebe?" Proprateno so simpaticna nasmevka bez da se zalam kako me bolat nozete od stiklite ili ladno mi e so sum se oblekla vo korset na minus 10, bez debela jakna odozgora.
I poprivlecnoto dekolte ne e hendikep, da se razbereme.

Radi dekolteto nema da vlezam, ama ke vlezam radi edno "Izvini, moze da odam pred tebe?" Proprateno so simpaticna nasmevka bez da se zalam kako me bolat nozete od stiklite ili ladno mi e so sum se oblekla vo korset na minus 10, bez debela jakna odozgora.

Ти вака ако се поставуаш и на раце ќе те внесат :icon_lol:

За молењето те пуштаат да :ROFLMAO: И машките што ти се праат другари нејќат да те легнат.

Аналогијата е иста, ти си женско и ќе влагаш пред мене во диско, ќе пиеш гага и така натаму, тоа ти е како надоместок што си број два во општеството. Така и другиве, жената со дете има дете, што значи дека не и е лесно и треба да ја пуштиш ако сака.

Пошо не живееме во совршен свет, ќе си ги прифатиш овие работи и ќе си продолжиш со животот.

Е ако го немаш (y)
Hahahaha :)
Epa that's my point. Ete, mi tekna.
Nekoja so dekolte si zastanuva pred musko u red I gajle nema. Toa e drskosta sto ja poseduvaat ovakvite osobi.
Epa istata drskost, samo staj ja na nekoj u kolicka, trudna zena, zena so malo dete, stara baba etc.
Me razbiras?
Ja stvarno, neam dekolte, ali I da go imav pak ke bev ljubezna I ke prasav, bez da go butam dekolteto vo necija faca.
I koa ke imam malo dete u kola, na toj sto sakam da me pusti preku red vo kolona, nema da mu pokazam na deteto so prstot, nego samo ke prasam bez da posocuvam na deteto.

I koa ke imam malo dete u kola, na toj sto sakam da me pusti preku red vo kolona, nema da mu pokazam na deteto so prstot, nego samo ke prasam bez da posocuvam na deteto.

И побогу откај знаеш на што целела жената, можеби сакала да каже дека детенцето и е болно и дека се брза да го однесе на лекар.
Мене од дома коа бев помал ме учеа дека бремена жена, жена со мало дете, инвалид и сличните на нив имаат предност и дека треба да се има во предвид нивната состојба.
Големо чудо ако брат ти и пуштил предност на госпоѓата.

Ако имала (скраја да е) итна ситуација со детето, можела фино да пушти 4 жмигавци и сите ќе знаеле дека треба да ја пропуштат.
И јас секој ден се возам со 2 годишно дете во кола па не ги малтретирам луѓето околу мене, само зошто има дете во колата.
--- надополнето: 20 март 2012 во 02:13 ---
И еден мој пример... си седам преска пред амбасада, и доаѓа едно џуџе. И пошто беше џуџе, не чекаше да му го прочитаат името, си застана напред и почна да се туфка. Секако дека вратарот се сожали... само што не примети во што кола дојде дотичното џуџе, и дека беше поодморено и во подобра состојба од сите нас.
А интересно, џуџињата тврдат дека се можат да прават како нормалните луѓе (не сфаќајте погрешно, тие имаат абнормален раст), ама не можат ред да чекаат.
Абе ајде. И другарка ми има инвалидска лепенка на колата (мајка инвалид има) па си плаќа патарини (зошто она не е инвалид) и се паркира на нормални места, а не за инвалиди.

има кај мене на факс една студентка која има хендикеп при зборување,тешко збори(прво јазикот го вади па заддткува па прозборува).Кога ја запознав (поради тоа што има заостанати испити и се погодува да слушаме исти предмети)ми беше многу жал, и давав материјали ,ме адна на Фб ,стално ме прашуваше што имаме за домашни ,и стално сум и кажувала додека еден ден ме разминува низ ходникот на факултетот и не се ни поздрави со мене... и гледам дека ме користи само кога и требам...јас се изнервирав ја блокнав на фб,и значи не контактирав со неа повеќе,на предавања на игнор ја стаив... Се распрашав за неа кај нејзината генерација и ми кажаа дека е искомплексирана личност и сите и се криви за се,дури на една колешка и земала тетратка да фотокопира (а има обичај од сите можни колеги да копира) и замислете си и ја вратила тетратката една недела после колоквиумот ,за да не може таа што и ја дала да учи ...значи до кој степен е искомплексирана... професорите ја научија каква е ... дека својот хендикеп го злоупотребува...дури и ги викале родителите да ја отпишат од овој факултет затоа што неможе да учи јазик со хендикеп(филолошки факс),освен да биде писмен преведувач али да беше талентирана и да знаеше ок,али она се влече ,значи нити учи нити се труди да научи само троши време и смара луѓе оклолу и лаже професори,а родителиите на тоа само молеле и брат и секој ден одел да моли да остане она таму,нејзина желба било тоа..бла бла(не се свесни колку и одмагаат со тоа )...инаку сите ја избегаваат од кога ќе сфатат каква личност е ...(инаку да напоменам дека стално доаѓа прва у просторија,се тепа за место ,се тепа за материјали...исфрустрирана и ископлексирана покрај тоа што е хендикепирана) жал ми е ,но кога она не се прифаќа себе си ,како да ја прифатам и јас?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom