Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Знае ли некој зошто секогаш кога ке го исклучам од струја компјутерот ми се рестартираат сетинзите на биосот?На пример после секое исклучување од струја ако го упалам прво мора да наместам саат и дата во биосот,да ги наместам усб-та на 2.0,да наместам ако постигне 85 степени температура да се гаси.Стварно иритира ако ми затреба некогаш компјутерот итно немам време да се занимавам,има ли опција да ги памти?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Знае ли некој зошто секогаш кога ке го исклучам од струја компјутерот ми се рестартираат сетинзите на биосот?На пример после секое исклучување од струја ако го упалам прво мора да наместам саат и дата во биосот,да ги наместам усб-та на 2.0,да наместам ако постигне 85 степени температура да се гаси.Стварно иритира ако ми затреба некогаш компјутерот итно немам време да се занимавам,има ли опција да ги памти?
Смени си ја батеријата на матичната.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Значи на секој прелистувач, експлорер, мозила, хром, опера, кога и да се обидам да влезам на веб страна нон стоп ми јавува дека има пад на прелистувачот и се рестартира апликацијата. Ова се случува речиси на секој сајт освен кога сум на фејсбук.

Решение?

Благодарам однапред!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Значи на секој прелистувач, експлорер, мозила, хром, опера, кога и да се обидам да влезам на веб страна нон стоп ми јавува дека има пад на прелистувачот и се рестартира апликацијата. Ова се случува речиси на секој сајт освен кога сум на фејсбук.

Решение?

Благодарам однапред!
Да скенираше со Malwarebytes ?

H

HITCH

Гостин
Имам еден проблем! Имам Toshiba z830 и не знам каде е батеријата. :( Знам дека звучи смешно, ама ова тенко ѓубренце цел ден ми го расипа. Денес ми се исклучи десктопот, односно ми се појавува само стрелката и не знам како да го исклучам лаптопов, за да пробам повторно да го стартувам. Ми се појавува црна позадина со стрелката. Ај, чаре ако знае некој.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
па за microsoft excel за него заклучок ми треба за проекна матура ако можеш да ми напишеш ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Excel
--- надополнето: 20 март 2012 во 13:22 ---
Имам еден проблем! Имам Toshiba z830 и не знам каде е батеријата. :( Знам дека звучи смешно, ама ова тенко ѓубренце цел ден ми го расипа. Денес ми се исклучи десктопот, односно ми се појавува само стрелката и не знам како да го исклучам лаптопов, за да пробам повторно да го стартувам. Ми се појавува црна позадина со стрелката. Ај, чаре ако знае некој.
батеријата е внатре :) се вади само со оштравуње на задниот капак :)

H

HITCH

Гостин
батеријата е внатре :) се вади само со оштравуње на задниот капак :)
Да, а проблемот е што не смеев да го отворам, оти ќе изгубам 5 години гаранција. :( Ја испразнив батеријата па после го уклучив повторно. Работи без проблем.

Фала за помошта.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Вака, инсталирам Windows XP на едно лаптопче мало, од USB. Го направив УСБ-то бутабилно со wintoflash, и коа ќе бутирам од него имам 2 опции. Првата е да почнам инсталација на XP (оној дел што е со правење партиции..) и вика кога ќе заврши оваа фаза пак да бутирам од усб и да продолжам со втората фаза. Правам така, и коа ќе одам на втората фаза ми се појавува ова:
Windows could not start because the following file is missing or corupt:
<Windows root>\system32\hal.dll.
Please re-install a copy of the above file
2 дена веќе се мафтам со него и што се не пробав истото ми се појавува. Знае некој што е проблемот?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вака, инсталирам Windows XP на едно лаптопче мало, од USB. Го направив УСБ-то бутабилно со wintoflash, и коа ќе бутирам од него имам 2 опции. Првата е да почнам инсталација на XP (оној дел што е со правење партиции..) и вика кога ќе заврши оваа фаза пак да бутирам од усб и да продолжам со втората фаза. Правам така, и коа ќе одам на втората фаза ми се појавува ова:

2 дена веќе се мафтам со него и што се не пробав истото ми се појавува. Знае некој што е проблемот?
Па ти вика дека ти фали еден фајл за тоа не продолжува да копира тоа можеш да го средиш со skip со Esc да не го копира тој фајл ако не сака и така тогаш симни си друга обична верзија на XP за усб е препорачано да најдеш Windows XP SP1 па да го ставиш на усб за по брза инсталација и после да го инсталираш SP3

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Па ти вика дека ти фали еден фајл за тоа не продолжува да копира тоа можеш да го средиш со skip со Esc да не го копира тој фајл ако не сака и така тогаш симни си друга обична верзија на XP за усб е препорачано да најдеш Windows XP SP1 па да го ставиш на усб за по брза инсталација и после да го инсталираш SP3
Не е тоа, ова се појавува на црно онака, пред да почне инсталацијата на XP-то. Еве што најдов на интернет, ама пак не ми успева. Пробав со 2 оперативни, не е до оперативниот..

When the initial copying of files is finish and the system restarts, you need to boot from flash drive again. But this time you will choose the first option in the picture above. (2nd, GUI mode setup). You will choose this option until the next 2 restarts and the first boot of windows. If you let it boot in hard disk, you will receive the error:
Windows could not start because the following files is missing or corrupt:
\system32\hal.dll
Please re-install a copy of the above file.
If that happens, just restart your laptop and choose to boot from flash drive. Installation of windows finished after 35 minutes in my test. It may vary depending on the speed of your laptop and your USB drive.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не е тоа, ова се појавува на црно онака, пред да почне инсталацијата на XP-то. Еве што најдов на интернет, ама пак не ми успева. Пробав со 2 оперативни, не е до оперативниот..
Симни си друга верзија на XP без интеграции на IE и WMP 11 и апдејти

Kajgana Shop

На врв Bottom