Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
па за microsoft excel за него заклучок ми треба за проекна матура ако можеш да ми напишеш ?

Може ...еден збор едно еуро...:D
Вака, инсталирам Windows XP на едно лаптопче мало, од USB. Го направив УСБ-то бутабилно со wintoflash, и коа ќе бутирам од него имам 2 опции. Првата е да почнам инсталација на XP (оној дел што е со правење партиции..) и вика кога ќе заврши оваа фаза пак да бутирам од усб и да продолжам со втората фаза. Правам така, и коа ќе одам на втората фаза ми се појавува ова:

2 дена веќе се мафтам со него и што се не пробав истото ми се појавува. Знае некој што е проблемот?

Пиши го бе лаптопчето со име и презиме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ти кажав што е проблемот ти пак не ме слушаш имам вакви 1000 инсталирано linux xp, vista 7

симни си друга верзија на Windows XP без додатоци !

ти кажав што е проблемот ти пак не ме слушаш имам вакви 1000 инсталирано linux xp, vista 7

симни си друга верзија на Windows XP без додатоци !
Абе океј е тоа, ама ти викам, неможе со два оперативни система пробав.. Така да не ке да е до тоа. Плус по интернет милион луѓе го имаат истиов проблем. И на самите туторијали пишува дека може да се појавува. Ама ај ќе те послушам ќе пробам да најдам друг ОС.

Луѓе дајте програма за да видам колку проценти ми е здрав хард дискот. Фала однапред:)

Не можам да додадам уште еден user на компјутерот, пошо стално ми се појавува порака дека името на јузерот не смее да содржи <>+- и така натака. А името е нормално, само букви. Ај некое решение дајте :D Иначе имам Windows 7.

Не можам да додадам уште еден user на компјутерот, пошо стално ми се појавува порака дека името на јузерот не смее да содржи <>+- и така натака. А името е нормално, само букви. Ај некое решение дајте :D Иначе имам Windows 7.

Името на јузерот шо сакаш да го додајш го пишиш на кирилица или латиница?

Ноуп, англиски и таму е наместен...

Ај чекор по чекор, оди во контрол панел, јузер акаунтс, после ојш во manage another account, па после create new account, чекираш standard user, a горе го пишиш името.

Пробај првин рестартирај го компјутерот, знајш пенџере е, требит рестарт :D

Ај чекор по чекор, оди во контрол панел, јузер акаунтс, после ојш во manage another account, па после create new account, чекираш standard user, a горе го пишиш името.

Пробај првин рестартирај го компјутерот, знајш пенџере е, требит рестарт :D

Сто пати имам пробано, рестартирано, вклучено исклучено.....Еве слика.
scaled.php

Сто пати имам пробано, рестартирано, вклучено исклучено.....Еве слика...

А она UserAccesControl го имаш исклучено? Ако ти е вклучено исклучи го и после пробај да креираш нов јузер.

Сто пати имам пробано, рестартирано, вклучено исклучено.....Еве слика.

Ај пробај вака, десен клик на Command Promt и избери Run As Administrator, потоа во конзолата пиши го овој код:
net user administrator /active:yes , следно направи Log out и освен твојот јузер треба да стои и друг, Administrator. Логирај се преку тој јузер и пробај да креираш нов акаунт со билокое име.​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom