Општи вело муабети, прашања, совети

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Да, комплет. :)
Дупли бандажи со Quando обична главина комплет сплетени не ме држи за збор од дамна купувава од 800 до 1000 ден цена (а низ глава се ми се врти 850 ден дека беше) еден бандаж. И некоја нај обична гума може и од пазар од 250 нагоре. ова ти е најевтина и најдобра комбинација за точаков ако сакаш да немаш проблеми со луфти и кривење на бандажи.
Кај беше пред некое време кога го продавав стариот точак за 3000 ки ке го дупнеше од возење со оглед на делчињата што ги имаше.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Некни бев до Скопје и случајно навратив до една фирма Пир Комерц или така нешто, адресата мислам дека е Перо Наков 84. Фирмата е застапник на гуми, но во асортиманот има и Capriolo велосипеди. Ги разгледав цените и може да се најде солидно велосипедче за низ град до кај 300 евра. Има и поефтини модели кој се и по 200 евра, во секој случај подобри од ѓубрето што се продава за една сезона.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Дечки, ме интересира дали некој во мк продава recumbent трицикли и по која цена?

Многу имам мерак за вакво.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Овој има муда колку сите нас заедно од форумов
Да, добро возење, ама немој да се сомневаш и кај нас има дечки што одлично возат downhill кои лично ги знам (не тука на форумов). :)
--- надополнето: 17 март 2012 во 09:51 ---
Дечки, ме интересира дали некој во мк продава recumbent трицикли и по која цена?

Ваква "ствар" кај нас сеуште не сум видел некој да вози а камо ли да купиш некаде. Единствено ако има шанси да го нарачаш преку продавнициве за велосипеди. Па прашај. :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Видов еден Пољак во Словенија со вакво нешто, товарен со ранци и сите нишани за пат околу светот.

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272

А што планираш со ова?? :D Да го газиш на автопат? :D :D

Член од
2 јули 2007
Мислења
236
Поени од реакции
172
Знае ли некој кои од велосипедските клубови во Скопје се активни, колку чини членството, кои се активностите на тие клубови?

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
А што планираш со ова?? :D Да го газиш на автопат? :D :D
Планирам да си го конструирам самиот и да си го возам низ град, на водно, на кеј и сл.
Ама уште поголем мерак имам за овие:

Само што да се купат се малку посоленким околу 5-6000 еврони, џоа бемве 320д 150 коња, 2002 годиште се скапи :).
Исто така имам во план да го конструирам, и за свој мерак да го возам низ град, а после тоа ако има заинтересираност, ке произведувам и ке продавам вакви, со или без школка.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Совет а може и конкретен предлог!
Сакам да купам велосипед MTB за отприлика 500e.
Гледам по сајтовине што ги имате ставено погоре ама пак шо коа појма неам.
Ај малце инсајд инфо.....

фала...

П.С. Ми треба за од дома до работа и за водно преку викенд...онака of track.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Да, добро возење, ама немој да се сомневаш и кај нас има дечки што одлично возат downhill кои лично ги знам (не тука на форумов). :)
--- надополнето: 17 март 2012 во 09:51 ---
:)
Да?-има некој клуб или такво нешто?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Да?-има некој клуб или такво нешто?
Мислам дека нема некои официјални клубови (освен Energy - Скопје) него дечките од продавнициве за точаци си возат сами за себе.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Малце се поспори нашиве

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Малце се поспори нашиве
Па добро сега, во овие наши услови и стандард, не можеш да ги споредуваш со тие од надвор. Баш вчера зборев со Вештер од Prosport и вика толку било кај нас, две години, два-три натпревари и крај. Но добро е, барем имаат желба да возат и се трудат колку-толку. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom