Општи вело муабети, прашања, совети

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Дали сте за една собиранка со бајкови викендов ?
Изглеа ке биде добро временцево.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Има ли асални точаци до кај 300-350 евра?
КТм (на Партизанска) има добри точачиња до таа цена..зависи каков сакаш,..иди провери си:vozbud: јас иам од 15 00 денари и до сега издржува(и големи килажи издржува) нема неко дефекти чести...сервис ти нудат они ...:icon_lol:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Фала за предлозите, ќе ги разгледам. Јас искрено појма немам ни од велосипедизам, ни пратам точациве до кај стигнале со технологијава ни ништо....Секогаш кога го поскапуваат бензинов размислувам за точак :D. Имам еден стар од '99 па се мислев дали да го реновирам, да дадам 2000-3000 ден за нови кочници, внатрешни гуми, седиште итн....или да си купам нов ко чоек, госпо да ме види....Инаку мене ми треба за најосновни потреби, пред се за низ град, покрај кеј, в парк и слично, не сум некој авантурист да одам по планини. Од маркиве ме интересира кои се така попопуларни, подокажани...на пример овие Каприоло ми звучат италјански, овие Мерида шпански али појма немам. А за Вучко прочитав еден пост тука дека се срање, продавале најобични точаци по големи цени, ефтини, неквалитетни делови и сл...

Еве на пример овај шо го сретнав како најевтин:
http://www.bikemarket.mk/index.php?Itemid=54&option=com_kh&view=item&category_id=0&item_id=36

и овај исто ми се допаѓа

Colors Matte Metallic Black
Frame Trek Custom Steel w/chromoly seat tube, replaceable derailleur hanger
Front suspension SR Suntour M-2025 w/coil spring, 63mm travel
Sizes 13, 16, 18, 19.5, 21"
Wheels Formula FM21 alloy front hub, FM31 alloy rear hub; Bontrager 550 36-hole rims w/machined sidewalls
Tires Bontrager LT3, 26x2.0"
Shifters Shimano EF40, 7 speed
Front derailleur Shimano TX
Rear derailleur Shimano TX35
Crank Forged alloy 3 piece, 48/38/28
Cassette Shimano TZ31 14-34, 7 speed
Pedals Wellgo nylon platform
Saddle Bontrager SSR
Seatpost Bontrager SSR, 31.6mm, 20mm offset
Handlebar Bontrager Riser, 25.4mm, 30mm rise
Stem Bontrager Forged, 25.4mm
Headset 1-1/8" threadless
Brakeset Tektro linear-pull brakes w/Shimano EF40 levers
Grips Bontrager SSR
Види ново си е ново, не за џабе викаат. Ако како што тврдиш дека имаш точак од '99, не знам дали ти се исплати да го реновираш. Инаку Capriolo e српски бренд а Merida е од Тајван. :) Во вучко освен што продаваат кинески точаци има и Scott точаци кои ич не се за занемарување или пак неквалитетни. Во Prosport имаш Specialized (еден од најдобрите брендови за велосипеди), исто така продаваат и GT велосипеди. Во Probike имаш Cube велосипеди (одлични велосипеди според многу странски списанија) и бугарските Ram. Во Bikestop имаш од Giant брендот а од оваа година и Trek ке го продаваат. За KTM, може произведуваат добри cross и supermoto мотори, но за велосипеди сеуште не се дораснати да се држат рамо до рамо со брендови како Specialized, Scott, Cube, Giant, Trek итн.

Е сега рече дека сакаш велосипед за на асфалт, јас тогаш би ти препорачал да си земеш hybrid велосипед. Тоа ти е нешто слично на mountain bike но со мазни и потенки гуми и се наоѓаат за цена од 250 - 400 ЕУР, зависно од опремата. :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Искрено, не знам како е со Бугарија, него дај стави слика да го видиме точачето. :)
--- надополнето: 2 март 2012 во 08:24 ---
Па брат,се уште не се знае дали ќе го земам.Доколку враќаат такс фрее како грциве ќе го земам.Во спротивно ќе се откажам.

http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=4257&product_cat=634&lang=2

Инаку на ценава има 25% попуст до 10 март.Ако има опција да си вратам уште 10% на граница би ме фатило околу 1700 евра т.е нешто помалку.Мислам дека ценава е супер а и одамна собирам пари за реновирање,ама ако биде работава немора и да се реновира.Нели:)
--- надополнето: 5 март 2012 во 15:15 ---
Фала за предлозите, ќе ги разгледам. Јас искрено појма немам ни од велосипедизам, ни пратам точациве до кај стигнале со технологијава ни ништо....Секогаш кога го поскапуваат бензинов размислувам за точак :D. Имам еден стар од '99 па се мислев дали да го реновирам, да дадам 2000-3000 ден за нови кочници, внатрешни гуми, седиште итн....или да си купам нов ко чоек, госпо да ме види....Инаку мене ми треба за најосновни потреби, пред се за низ град, покрај кеј, в парк и слично, не сум некој авантурист да одам по планини. Од маркиве ме интересира кои се така попопуларни, подокажани...на пример овие Каприоло ми звучат италјански, овие Мерида шпански али појма немам. А за Вучко прочитав еден пост тука дека се срање, продавале најобични точаци по големи цени, ефтини, неквалитетни делови и сл...

Еве на пример овај шо го сретнав како најевтин:
http://www.bikemarket.mk/index.php?Itemid=54&option=com_kh&view=item&category_id=0&item_id=36

и овај исто ми се допаѓа

Colors Matte Metallic Black
Frame Trek Custom Steel w/chromoly seat tube, replaceable derailleur hanger
Front suspension SR Suntour M-2025 w/coil spring, 63mm travel
Sizes 13, 16, 18, 19.5, 21"
Wheels Formula FM21 alloy front hub, FM31 alloy rear hub; Bontrager 550 36-hole rims w/machined sidewalls
Tires Bontrager LT3, 26x2.0"
Shifters Shimano EF40, 7 speed
Front derailleur Shimano TX
Rear derailleur Shimano TX35
Crank Forged alloy 3 piece, 48/38/28
Cassette Shimano TZ31 14-34, 7 speed
Pedals Wellgo nylon platform
Saddle Bontrager SSR
Seatpost Bontrager SSR, 31.6mm, 20mm offset
Handlebar Bontrager Riser, 25.4mm, 30mm rise
Stem Bontrager Forged, 25.4mm
Headset 1-1/8" threadless
Brakeset Tektro linear-pull brakes w/Shimano EF40 levers
Grips Bontrager SSR

Оди кај грчка амбасада.Не знам како се вика продавницата.За 24000 денари имаш Gt со дискови.Барем така загледав на фејсбук.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Па брат,се уште не се знае дали ќе го земам.Доколку враќаат такс фрее како грциве ќе го земам.Во спротивно ќе се откажам.

http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=4257&product_cat=634&lang=2

Инаку на ценава има 25% попуст до 10 март.Ако има опција да си вратам уште 10% на граница би ме фатило околу 1700 евра т.е нешто помалку.Мислам дека ценава е супер а и одамна собирам пари за реновирање,ама ако биде работава немора и да се реновира.Нели:)
Провери кај Вучко за цени на Скот-от? http://www.vuckocompany.com.mk/index.php?l=product_list&c=156

Јас разгледав неколку модели и не ми личат дека се многу ефтини, кај нас пример во про спорт се поефтини моделите на Specialized за разлика од кај Бугариве на сајтот.
Да не платиш поскап точак од таму.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Провери кај Вучко за цени на Скот-от? http://www.vuckocompany.com.mk/index.php?l=product_list&c=156

Јас разгледав неколку модели и не ми личат дека се многу ефтини, кај нас пример во про спорт се поефтини моделите на Specialized за разлика од кај Бугариве на сајтот.
Да не платиш поскап точак од таму.
Брат,да точно малку поскапи се некои модели.Ама овој е на попуст и ако имам плус уште 10% на граница испаѓа ептен евтино.А за вучко ми се многу несериозни.Пред некое време се јавувавме со еден другар да земе еден велосипед.Им јавив и ми викаат типот што ги знае работите не е тука,јави се подоцна.Се јавив и подоцна и пак ми викаат дечкото што ги знае работите не е тука.Им пишав и на фејсбук.Одговор не даваат.А и оган скапи им се некако особено скот моделите.Не верувам дека овој модел ќе го донесат за под 2400 евра,а и прашање дали воопшто можат да го донесат.Секоја чест за Вучко ама во последно време некако вработениве им се ептен мрзливи.Не зборам во глобала за сите,ама ако нема кој да одговори на прашање и информација незнам зашто воопшто имаат телефон и фејсбук страна.Можеби грешам и дај боже да е така,но споредн мене ептен се непрофесионални.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

Искрено многу добро точаче, добри делови, убава боја. Но дали си сигурен дека сакаш карбон рам зошто по некое време трескање по off road малку се подискривуваат, работи карбонот, нели. Сепак ти си знаеш, ако ти прави ептен мерак, што не се сомневам, земај одма. :)

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Кој е деновиве да вози точак на кеј?

...И да прашам фул фејс кациги во кој продавници има? :)

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Кој е деновиве да вози точак на кеј?

...И да прашам фул фејс кациги во кој продавници има? :)
Викендов што иде ќе врнело опасно викаат, а и од утре ќе застудело, дури и пак снег ќе паѓал.
А што убаво беше претходниве денови...

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Искрено многу добро точаче, добри делови, убава боја. Но дали си сигурен дека сакаш карбон рам зошто по некое време трескање по off road малку се подискривуваат, работи карбонот, нели. Сепак ти си знаеш, ако ти прави ептен мерак, што не се сомневам, земај одма. :)

Па брат стариов нема гајле сеуште иако е карбон,ама новиве модели се навистина одлични.Сега колку се издржливи тоа е знак прашање.Го гледав во Бугарија и си правев некои планови за тоа колку имам заштеда.Дојде типот и кога ми кажа дека има 25% попуст,се запалив доста.Доколку го земам,стариот ќе го пуштам на оглас па со тоа ќе си ги вратам дел од парите.Сепак како и да е,до четврток ќе се знае дали го земам или не.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Ми се погоди времево за да го досредам точко.
Немам ништо приближно како повеќето дечки од тука, рамот ми го даде комшијата, си го склопив самиот со што најдов што останало од претходните точкои.
Уште е во фаза на склопување инаку, брзините не ми се наместени, задна кочница немам, браниците ми се извадени и тн.
Сам го фарбав ама бојата испадна ужасна, па ќе го префарбувам пак наскоро.
Во план мие да му ги сменам тркалата, па има некој да препорача нешто квалитетно, без разлика на цената, кое што би знаел дека ќе трае? :)
Го користам за вожња до факултет инаку и за наваму натаму. :D
Еве и слика некоја. :D

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ми се погоди времево за да го досредам точко.
Немам ништо приближно како повеќето дечки од тука, рамот ми го даде комшијата, си го склопив самиот со што најдов што останало од претходните точкои.
Уште е во фаза на склопување инаку, брзините не ми се наместени, задна кочница немам, браниците ми се извадени и тн.
Сам го фарбав ама бојата испадна ужасна, па ќе го префарбувам пак наскоро.
Во план мие да му ги сменам тркалата, па има некој да препорача нешто квалитетно, без разлика на цената, кое што би знаел дека ќе трае? :)
Го користам за вожња до факултет инаку и за наваму натаму. :D
Еве и слика некоја. :D
Тркала сакаш комплет бандажи со главини и гуми или?
--- надополнето: 8 март 2012 во 19:38 ---
Спремни? :D
Еве го моето точаче
Не поеба времево иначе ке му праеше сефте со кал да го испрљаш малце :D

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Тркала сакаш комплет бандажи со главини и гуми или?
--- надополнето: 8 март 2012 во 19:38 ---

Не поеба времево иначе ке му праеше сефте со кал да го испрљаш малце :D
Да, комплет. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom