UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Preforsiran ??? Kazi mi sto uspesi se toa polufinale , cetvrt finale??? ako gi racuname i niv celzi e uste podaleku od ekipite so gi spomnav.... ima razlika od nekoj sto od vcera pocnal da igra liga na sampioni ..i nekoj koj e tamu i e uspesen od pocetokot na natprevaruvanjeto...CELZI ne e toj kalibar za da moze da ima epski natprevar...Go nema toa renome taa istorija i toj smek koj sto go imaa drugive ekipi!!!

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Искрено имало епски утакмици. Но за мене само 2 се одвојуваат.

На прво место иде Милан - Ливерпул финалето 2004/05 и бидете среќни сите вие што сте го гледале ова финале, затоа што вакво финале се случува еднаш и никогаш повеќе. Чиста филмска приказна + е финале ( не е двомеч ). Вие може до утре да си ставате интересни утакмици со чуден резултатски исход, но народно кажано ни на мал прст неможе да се доближат со приказната од финалето во 2005та. Можам да ја проширам приказната со детали но мислам дека нема потреба и сигурно скоро сите добро ја знаете.

На второ место иде Баерн М - Манчестер Јунајтед 1998/99 исто финале со магичен крај, со целосен пресврт во продолжение од страна на Манчестер во 91ва и 93та. Иако не сум го гледал во живо натпреваров сум имал 9 години и искрено не ни сум се разбирал многу многу, но послем неколку пати прегледано на снимка можам да кажам дека е едно од најдобрите финалиља одиграни.

Така да сите тие ставени видеа од " епски " двомечи одиграни од страна на било кој тимови неможат ни приближно да бидат сватени како епски барем не како претходно споменативе две финалиља.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ne sum ja kriv so ti si pocnal od vcera da gleas fudbal ili so nemas dovolno kapacitet da razberes so e kazano...idi glej kriket bolje... ;)
важи ќе гледам крикет, ама ти гледај малце и статистиката, 10 години има играно челзи секако во ЛШ, плус има освојувано уефа куп во 1998 што може да се каже дека е релевантен играч на европските натпреварувања во последните 15 и фазла години, а тоа дека нема шмек ова она тие кикс огромен, сите на форумот сакаат да ги видат Челзи и Барса во полуфинале, оти тоа ти е гарантирана епска битка, секогаш имало борба до крај меѓу овие два тима, исто така сите ги памтат епските дуели против ливерпул,против арсенал во 2003,финалето во москва, тоа за историја можеш да правиш муабет со генерации кој немаат појма како се користи компјутер, сега младинава а и веќе 15 години на назад знаат кој е челзи ,е сега види ти дали имаш доволно капацитет да го разбереш ова ок, ако не ајде ќе гледаме заедно крикет ;)

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
важи ќе гледам крикет, ама ти гледај малце и статистиката, 10 години има играно челзи секако во ЛШ, плус има освојувано уефа куп во 1998 што може да се каже дека е релевантен играч на европските натпреварувања во последните 15 и фазла години, а тоа дека нема шмек ова она тие кикс огромен, сите на форумот сакаат да ги видат Челзи и Барса во полуфинале, оти тоа ти е гарантирана епска битка, секогаш имало борба до крај меѓу овие два тима, исто така сите ги памтат епските дуели против ливерпул,против арсенал во 2003,финалето во москва, тоа за историја можеш да правиш муабет со генерации кој немаат појма како се користи компјутер, сега младинава а и веќе 15 години на назад знаат кој е челзи ,е сега види ти дали имаш доволно капацитет да го разбереш ова ок, ако не ајде ќе гледаме заедно крикет ;)
15 godini celzi relevanten igrac na evropski natprevaruvanja??? izvini ali mora da sme gleale razlicni natprevaruvanja ...samiot fakt so Celzi mozes da go sporedis so timovi Kako Milan Barca Real I Baern dovolno govori kolku e tvoeto poznavanje od fudbal....veke koa znaes kako se koristi kompjuter i internet proveri ubavo ... ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
ЦСКА е релевантен играч во европските натпреварувања.
Има освоено 2 пати УЕФА куп.
Тоа по автоматизам значи дека се подобри од Челзи и дека Челзи нема изиграно ни еден квалитетен натпревар во историја.
Стварно не знам зошто се расправате
ЦСКА >>>>>>>>> Челзи

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
15 godini celzi relevanten igrac na evropski natprevaruvanja??? izvini ali mora da sme gleale razlicni natprevaruvanja ...samiot fakt so Celzi mozes da go sporedis so timovi Kako Milan Barca Real I Baern dovolno govori kolku e tvoeto poznavanje od fudbal....veke koa znaes kako se koristi kompjuter i internet proveri ubavo ... ;)
значи незнам дали ме читаш ама јас никаде н ти го спомнувам челзи во иста реченица со тие пионери во ЛШ што ги наброја, туку ти кажувам дека челзи има 10 континуирани години во ЛШ и успеси во Уефа Куп за да може да го носи посакуваниот шмек за кој ти душа даваш овде,и пак ќе ти кажам тие што следеле фудбал го знаат Челзи уште од 1996,тоа ти е историја од 17 години квалитетни натпреварувања и во анлиско и в европски рамки, тоа не ти е доволно или треа сега ајакс или ѕвезда да ги стават дека имаат ете освоено ЛШ ??
--- надополнето: 17 март 2012 во 00:19 ---
ЦСКА е релевантен играч во европските натпреварувања.
Има освоено 2 пати УЕФА куп.
Тоа по автоматизам значи дека се подобри од Челзи и дека Челзи нема изиграно ни еден квалитетен натпревар во историја.
Стварно не знам зошто се расправате
ЦСКА >>>>>>>>> Челзи
bitch pelase црвена ѕвезда >>> Chelshit

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
значи незнам дали ме читаш ама јас никаде н ти го спомнувам челзи во иста реченица со тие пионери во ЛШ што ги наброја, туку ти кажувам дека челзи има 10 континуирани години во ЛШ и успеси во Уефа Куп за да може да го носи посакуваниот шмек за кој ти душа даваш овде,и пак ќе ти кажам тие што следеле фудбал го знаат Челзи уште од 1996,тоа ти е историја од 17 години квалитетни натпреварувања и во анлиско и в европски рамки, тоа не ти е доволно или треа сега ајакс или ѕвезда да ги стават дека имаат ете освоено ЛШ ??
nikad ne rekov deka celzi nema izigrano kvalitetni utakmici...ja samo kazav Celzi go nema toa renome za tie utakmici za da se narecat Epski....toa se solidni utakmici no daleku od epski...na krajot se pamtat samo pobednicite...a ne tie so ucestuvavle vo nokaut fazata....

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
nikad ne rekov deka celzi nema izigrano kvalitetni utakmici...ja samo kazav Celzi go nema toa renome za tie utakmici za da se narecat Epski....toa se solidni utakmici no daleku od epski...na krajot se pamtat samo pobednicite...a ne tie so ucestuvavle vo nokaut fazata....
оххххх до реномето било, ок имаш право

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Другар,добро ти кажа членот погоре.Самиот поим Челзи веќе представува репер за дерби меч.И да,Челзи има педигре веќе декада и повеќе во европските натпреварувања.Челзи можеби нема европски титули но секогаш е во потесниот круг на клубови.Да ми кажуваш за Апоел или Марсеј или Наполи , ќе се сложам(оти долг период ги нема константно во ова натпреварување.го немаат она искуство што моментално Челзи го поседува) али Челзи е константен учесник кој во поголемиот дел од натпреварувањето стигнувал најмалку четвртфинале.Немора да значи дека мора да имаш историја испишана со трофеи,доволно е да имаш искуство во истото натпреварување(искуствата се памтат).

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Другар,добро ти кажа членот погоре.Самиот поим Челзи веќе представува репер за дерби меч.И да,Челзи има педигре веќе декада и повеќе во европските натпреварувања.Челзи можеби нема европски титули но секогаш е во потесниот круг на клубови.Да ми кажуваш за Апоел или Марсеј или Наполи , ќе се сложам(оти долг период ги нема константно во ова натпреварување.го немаат она искуство што моментално Челзи го поседува) али Челзи е константен учесник кој во поголемиот дел од натпреварувањето стигнувал најмалку четвртфинале.Немора да значи дека мора да имаш историја испишана со трофеи,доволно е да имаш искуство во истото натпреварување(искуствата се памтат).
не сме репер ние, ние немаме "реноме"

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Toa e tocno ...ali tokmu toa e razlikata pomegu VRVOT i ostanatite.... Nekoj osvojuva trofei...nekoj samo ucestvuva...i postoi ogromna razlika vo toa... koga ke pocnes da pobeduvas mozes se smetas megu najdobrite ucesnici ...a ako ima samo iskustvo bez trofej togas mozes samo dobar da se nareces...toa mi e muabetot mene... :) ;)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Toa e tocno ...ali tokmu toa e razlikata pomegu VRVOT i ostanatite.... Nekoj osvojuva trofei...nekoj samo ucestvuva...i postoi ogromna razlika vo toa... koga ke pocnes da pobeduvas mozes se smetas megu najdobrite ucesnici ...a ako ima samo iskustvo bez trofej togas mozes samo dobar da se nareces...toa mi e muabetot mene... :) ;)
значи ѕвезда има поголемо реноме од челзи така ??
иако ја нема на европската сцена 20 години???
челзи е меѓу најдобрите,играше и финале пред неколку години, консантен во групната фаза, нешто што и екипите со поголемо "реноме" испаѓале, еве манчестер од во последниве 10 години два пати испаѓа во групна фаза, ајакс,псв,монако,порто и останати екипи со "реноме" не се толку константни во ЛШ, особено ПСВ кој нема заиграно од 2003 наваму во ЛШ. не ти држи вода муабетов

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
значи ѕвезда има поголемо реноме од челзи така ??
иако ја нема на европската сцена 20 години???
челзи е меѓу најдобрите,играше и финале пред неколку години, консантен во групната фаза, нешто што и екипите со поголемо "реноме" испаѓале, еве манчестер од во последниве 10 години два пати испаѓа во групна фаза, ајакс,псв,монако,порто и останати екипи со "реноме" не се толку константни во ЛШ, особено ПСВ кој нема заиграно од 2003 наваму во ЛШ. не ти држи вода муабетов
dali procita negde da gi pisav zvezda, psv , monako i porto ?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Ние ги вадиме од калта, тие ги плаќаат Меси и Роналдо

http://www.themen.mk/index.php/sport/fudbal/1232-nie-gi-vadime-od-kal-tie-gi-plakaat-mesi-i-ronaldo.html:cuc::cuc::cuc:

А демек Хенес се загрижи за економската криза у Шпанија и како средствата ќе се потрошат дадени од Германската влада.:facepalm:

И незнам Хенес што го става Меси у иста реченица со Роналдо кога аргентинецов е земен за кило семки и една јабука. Платите на двајцата не се никакво оптеретување за овие два клуба и немаат никаква врска со она што го збори Хенес.

Нека му понудат на Хенес еден од овие два фудбалери за 100 милиони, има да го лапне како баба внуче. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom