Lu5
Som la gent Blaugrana!
- Член од
- 30 ноември 2011
- Мислења
- 4.223
- Поени од реакции
- 7.305
тогаш ти си крајно неморална и себична личност.Ти си лицемерен/лицемерна.
Зошто плодот од силување, инцест, вештачко оплодување(каде што се вметнува еден зигот во матката, а другите 5-6 се уништуваат), да се убие, а да не се убие оној создаден од доброволен сексуален однос помеѓу две единки кои не се роднински поврзани?
Што ми е мене гајле, да судам некому, секој си има свои причини.
не суди никому, зборувај за себе! ако без една од овие причини или слична ја прекиниш бременоста според мене ти си себична личност и твојот живот е ориентиран само кон себе а ни малку кон оние околу тебе. барем јас не би и простил на девојка ми.
--- надополнето: 16 март 2012 во 15:36 ---
а ако детето живее во дом за сираци нема да се смее? нема да ужива во животот?Абе Пума после милион страни испишани нели просто човек може да заклучи дека на дел од луѓево им е побитно да не се изврши „убиство“ , а потоа што ќе се случи со тој фетус или плод ич не е битно, па и макар да го остават детето во дом и никого гајле да не му е што ќе му се деси на тоа дете во иднина, се додека така размислуваме тешко нам сите, јас кажав и ќе кажам поубаво да го абортира со време, него после тоа цел живот тоа дете да се кае зошто е родено.
како тоа да се кае зошто е родено? од кај знам дека некој не се кае шо е роден при живи и здрави родители?