Марш на Мирот @14:00 17 Март Школка - Градски Парк

Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.766
Сонце, не дај Боже, скраја да е, да ти се случи да ти се здадат од некаде, па тогаш ќе те прашам колку е продуктивно.
Она вероватно ја има тактиката на Smart Ass, кој се фалеше дека немал никакви проблеми со Албанците.

Имено кога го сретнале у чршија да го тепаат, пошто нели го познале дека не е Албанец, он почнал да ги убедува дека он не е каур туку е атеист, и плус им го пуштил Албанецот кој си го носел со себе. Овој Албанецов почнал да им збори нешто, али они ипак биле решени да го тепаат, пошто нели, ипак е каур за нив.
И дрш не дај Албанецов успеал да ги убеди да не го тепаат.

Ете тоа на него му значи - јас си немам проблеми со Албанците, а решението му било да одрекуваш дека имаш врска со Христијанството и да си носиш Албанец со себе.

Не верувам дека повеќемина од нив тоа би успеале да го изведат, така да, во случајот на AnFem типувам на шамар, клоца или/и сексуално злоставување, без можност за објаснување на поентата на космополитанството и либералноста.
--- надополнето: 16 март 2012 во 15:07 ---
Ви се чудам.Сте се изненадиле што Артан Груби кој "само" тeпаше Македонци на Кале е дел од маршов.Па Македонците дозволија Али Ахмети и неговите 40 разбојници кои се одговорни за смртта на 100 Македонци и ранување на уште неколку стотина да биде во власта.
Не не не
Не сум изненаден од неговото присуство. Изненаден сум од присуството на неалбанците Христијани.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Поголем ефект маршот би имал ако се одржи на оние места каде се случуваа инцидентите за да докажат дека ете,заедно сме посилни од се.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.766
Поголем ефект маршот би имал ако се одржи на оние места каде се случуваа инцидентите за да докажат дека ете,заедно сме посилни од се.
Ааа не.
Многу неудобно е тоа. Не. На пензионерите у паркот треба да им се објасни мировната иницијатива.

A

AnFem

Гостин
Сонце, не дај Боже, скраја да е, да ти се случи да ти се здадат од некаде, па тогаш ќе те прашам колку е продуктивно.
Сонце, некаде се изјаснив дека апсолутно поддржувам напад кога се работи за самоодбрана, што не значи дека не треба да се направи некаков обид за да се смират страстите. Јеби га, фино би било кога врелите глави би се убиле меѓу себе, ама при тоа ќе испострадаат невини и добри луѓе, кои не се дел од тие игри, битки за територија и мерења кој има поголем полов орган. А и искрено, не би сакала да живеам со фактот дека некој ми ги силувал мајката и сестрата и потоа ги убил.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.766
Сонце, некаде се изјаснив дека апсолутно поддржувам напад кога се работи за самоодбрана, што не значи дека не треба да се направи некаков обид за да се смират страстите. Јеби га, фино би било кога врелите глави би се убиле меѓу себе, ама при тоа ќе испострадаат невини и добри луѓе, кои не се дел од тие игри, битки за територија и мерења кој има поголем полов орган. А и искрено, не би сакала да живеам со фактот дека некој ми ги силувал мајката и сестрата и потоа ги убил.
Хммм...
Сакаш да кажеш дека кога ќе ти се соберат Сулејман со другарите од Крушопек да те маваат, дека ќе им вратиш, самоодбрана?

Ах, види госпоѓице, ти како што ми личи, велиш дека ќе удираш Албанци. (n)
Тоа е прилчно националистички затуцано од твоја страна и не придонесува за соживот.
На Македонија не и требаат насилници како тебе.
Извини ама отсега јас ќе те ставам на игнор. Не ни требаат усијани глави тука.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Темава (постовите во неа) е доказ за тоа дека никогаш нема да имаме мир и меѓуетничка добра состојба во државава, едноставно некои работи не се забораваат...

A

AnFem

Гостин
Хммм...
Сакаш да кажеш дека кога ќе ти се соберат Сулејман со другарите од Крушопек да те маваат, дека ќе им вратиш, самоодбрана?

Ах, види госпоѓице, ти како што ми личи, велиш дека ќе удираш Албанци. (n)
Тоа е прилчно националистички затуцано од твоја страна и не придонесува за соживот.
На Македонија не и требаат насилници како тебе.
Извини ама отсега јас ќе те ставам на игнор. Не ни требаат усијани глави тука.
Неверојатно е какви луѓе се имаат родено. И после некој ќе ми се прави pro life, па ќе се жалиме од резултатите...

Него... срцка бе <3 ... не знам ни зошто ти реплицирам... Јас ќе го удрам секој што ќе проба да ме нападне без добра причина. Мило ми е што сфати дека нешто што е националистичко, истовремено е и затуцано. Ај сега провери си ги постовите. :гомце:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.195
Не, не е фино никој да се убива меѓу себе. Што се тиче болдот, тоа е и поентата ќе те нападнат и ќе те тепаат затоа што не си нивна мислиш ги интересира дека ти си Космополит, анархист, не те занима нација вера и останати дизниленд срања? Нажалост не, ќе завршиш во болница. Сега сељаци има и ваму и таму. И ниедна вага не може да каже дека теговите се исто тешки и на едната и на другата страна. Не можеш да сфатиш колку твоите идеологии и ставови се грешни, нефункционални и како само го трасираш патот на копуците. Или го сфаќаш тоа ама си идеолошки затупена. Ако, млада си уште и наивна искрено се надевам дека еден ден ќе сфатиш што ти зборам.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Немам ништо против маршот, симпатична идеја, ама за жал нема да донесе ама баш никакви резултати. Демек, Љуљзим од Арачиново ќе го види маршот и ќе си рече: Абе у право се луѓево, нема смисла ова, дај да не се тепаме, да живееме во братство и слога...
И така, одеднаш Љуљзим ќе стане воспитан и културен младич и ќе им отстапува место на бабите во автобус. Yeah, sure....
Проблемот е што тие луѓе се така воспитувани уште од мали нозе, задоени со идејата дека треба да мразат се што е неалбанско, константно да верглаат дека се опесправени, иако и врапците знаат дека тоа не е точно.

Убаво е да се биде либерал и космополит, и јас се сметам за таква, во таков дух сум воспитана, ама во последно време сфаќам дека со неандерталци тоа не функционира. Тоа не значи дека јас ќе земам бејзбол палка и ќе тепам Албанци во дваесчетворка. Ама очекувам полицијата да изнајде соодветни мерки за да се справи со кромањонците. Аfter all, тоа е задача на полицијата, да го одржува редот и мирот во државата.

Кога веќе знаат да млатат копиљаци за еден џоинт, нека го применат истото и за оние хорди кои кукавички напаѓаа деца и старци. Ако некој знае дека го чека џандарски ќутек у станица и плус затворска казна после, двапати ќе размисли пред да нападне некого. Обично сум против насилство, ама во ситуацијава не глеам друго решение.
Единствено можеби, целосно да се смени менталниот склоп кај планинциве, ама за тоа би биле потребни децении макотрпна работа, а и не знам колку е тоа возможно.

P.S. Со оглед на тоа дека мразам генерализирања од секаков вид , сакам да потенцирам дека постов не се однесува на сите Албанци, знам дека и меѓу нив има луѓе што го осудуваат варварското однесување на нивните сонародници, само за жал ми се чини дека се малцинство и немаат моќ и влијание да сменат било што.

A

AnFem

Гостин
Не, не е фино никој да се убива меѓу себе. Што се тиче болдот, тоа е и поентата ќе те нападнат и ќе те тепаат затоа што не си нивна мислиш ги интересира дека ти си Космополит, анархист, не те занима нација вера и останати дизниленд срања? Нажалост не, ќе завршиш во болница. Сега сељаци има и ваму и таму. И ниедна вага не може да каже дека теговите се исто тешки и на едната и на другата страна. Не можеш да сфатиш колку твоите идеологии и ставови се грешни, нефункционални и како само го трасираш патот на копуците. Или го сфаќаш тоа ама си идеолошки затупена. Ако, млада си уште и наивна искрено се надевам дека еден ден ќе сфатиш што ти зборам.
Знам дека не ги интересира и сум налетала на такви што не ги интересира како размислувам... и сум наебала! Ама тоа не значи дека треба да се исфрустрирам до степен што ќе станам сериски убиец. Конкретно, непријатели ќе ми станат луѓето што размислуваат како нив, не и оние што се ок, ама поради некакви влијанија, ги сметате како дел од нив, а не се. Знаеш ти добро што зборувам, мубаетот со „Сите жени се курви“.
Грешно е тоа што секој кој е добар, го третирам како еднаков? Значи денес е криминал да бидеш алтруист, тогаш ти си глуп, наивен и затупен.
Е браво бе! Каде ви отиде човештилакот?

До каде сме со егото?

Немам ништо против маршот, симпатична идеја, ама за жал нема да донесе ама баш никакви резултати. Демек, Љуљзим од Арачиново ќе го види маршот и ќе си рече: Абе у право се луѓево, нема смисла ова, дај да не се тепаме, да живееме во братство и слога...
И така, одеднаш Љуљзим ќе стане воспитан и културен младич и ќе им отстапува место на бабите во автобус. Yeah, sure....
Проблемот е што тие луѓе се така воспитувани уште од мали нозе, задоени со идејата дека треба да мразат се што е неалбанско, константно да верглаат дека се опесправени, иако и врапците знаат дека тоа не е точно.

Убаво е да се биде либерал и космополит, и јас се сметам за таква, ама во последно време сфаќам дека со неандерталци тоа не функционира. Тоа не значи дека јас ќе земам бејзбол палка и ќе тепам Албанци во дваесчетворка. Ама очекувам полицијата да изнајде соодветни мерки за да се справи со кромањонците. Аfter all, тоа е задача на полицијата, да го одржува редот и мирот во државата.

Кога веќе знаат да млатат копиљаци за еден џоинт, нека го применат истото и за оние хорди кои кукавички напаѓаа деца и старци. Ако некој знае дека го чека џандарски ќутек у станица и плус затворска казна после, двапати ќе размисли пред да нападне некого. Обично сум против насилство, ама во ситуацијава не глеам друго решение.
Единствено можеби, целосно да се смени менталниот склоп кај планинциве, ама за тоа би биле потребни децении макотропна работа, а и не знам колку е тоа возможно.
Супер, арно ама полицијата не си ја врши работата, не му служи на народот и не го заштитува. Политиката гадно е вмешана и ги има така добро измрсено конците, излез нема. Чаре?
Апсурд е да бараш да те заштити некој кој не те вреднува како живо суштество.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Гледам полн си со идеи, па ајде ти прв, покажи и‘ како. И онака не те бива за мозочни активности, барем да и‘ бидеш од корист на државава.
Јас не идам на протестов за да му се замачкаат очите на македонскиот народ како има соживот и дека тоа се само поединци така да сите утре што ќе бидетѕе таму можете групно да го направите

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Сусаро и Мачорка објаснија во кратки црти кои се проблемите и како отприлика ќе се одвива овој марш (бре марш го крстиле). Незнам како очекуваат масовност кога еден од организаторите е и Груби на кого му течеа лиги од уста кога тепаше дечишта на кале. Не сме од вчера тука и знаеме кој сме, што сме и со кого си имаме работа.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
ја викам вечер да подметнам експлозиви у парк и утре да летне целиот мировен марш у ваздух. Ништо лично, чисто онака да се обединат двете страни против мене. Крај краева можда и фала ке ми кажат, после све. :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Ако има хипи фри секс јас сум за одење.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom