- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
не мрчи муда *муабети* ....пошо е вистина се шо е речено за типот.Муабети би рекол![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не мрчи муда *муабети* ....пошо е вистина се шо е речено за типот.Муабети би рекол![]()
My bad. Сепак била компјутеризирана библиотека, ама ништо и од тоа. Уште ја користат истата што беше на МФС/ФЕИТ, a од таму кога и да побарам книга не ми ја даваат на повеќе од 3-4 дена бидејќи книгата наводно била наменета за студенти од машински, не смееле да ја даваат на ФИНКИ-јаши.
Да не знае некој случајно каде може да најдам книга по дискретна математика на македонски ?
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 20:39 ---
Да не знае некој случајно каде може да најдам книга по дискретна математика на македонски ?
Компјутерска организација и дизајн - Патерсон и Хенеси, 4-то издание, Просветно дело 2010 А ова дали го има на електро во копирница? И колкаво е одприлика големо цена нешто дали знаете?
Ги прочитав речиси сите 40 стр од темава денес оти во план ми е да се запишам на овој факултет . Видов повеќе критики , нормално повеќето позитивни и мислам дека нема да згрешам во изборот , сепак ќе поставам едно-две прашања кои ме интересираат.
Спoмнавте еден проф Тото , да не е случајно Аристотел Тентов и кога сме кај него дали тој предава на ИКИ на ФИНКИ или не ?
Друго , може најчестото прашање од идните брузоши али јбг , наместо математика зедов англиски , прочитав во еден предходен пост дека максимун поени со англиски може да ти биде 90 ? Точно е ова или не... ако е така наебав. Планирам да одам на ИКИ , е сеа има еден мал проблем , повеќе луѓе ми викат демек немој таму тешко е , ќе заглавиш ова , она. + тоа учев средно туризам и последните 2 години не учев математика ни физика. Инаку онака не бев дотолку лош , поминував со јака четворка или 3ка во 1ва и 2ра средно. Онака сум амбизиозен и кога веќе се запишувам планирам да вложам повеќе труд нели. Ме интересира , посебно ако има некој од ИКИ , дали ова за мене ќе биде мишн импосибл дури и ако учам редовно или сепак имам некои шанси ? ( знам дека глупо е вака шо прашувам , мислам се е релативно после се ) ама дали има некои од државна квота кои средно не учеле електро или гимназија туку друга струка.
Хмм , и друго да прашам , дали од редовен студент од државна квота можеш да испаднеш во приватна ако немаш положено доволни испити ?
Фала
Ги прочитав речиси сите 40 стр од темава денес оти во план ми е да се запишам на овој факултет . Видов повеќе критики , нормално повеќето позитивни и мислам дека нема да згрешам во изборот , сепак ќе поставам едно-две прашања кои ме интересираат.
Спoмнавте еден проф Тото , да не е случајно Аристотел Тентов и кога сме кај него дали тој предава на ИКИ на ФИНКИ или не ?
Друго , може најчестото прашање од идните бруцоши али јбг , наместо математика зедов англиски , прочитав во еден предходен пост дека максимун поени со англиски може да ти биде 90 ? Точно е ова или не... ако е така наебав. Планирам да одам на ИКИ , е сеа има еден мал проблем , повеќе луѓе ми викат демек немој таму тешко е , ќе заглавиш ова , она. + тоа учев средно туризам и последните 2 години не учев математика ни физика. Инаку онака не бев дотолку лош , поминував со јака четворка или 3ка во 1ва и 2ра средно. Онака сум амбизиозен и кога веќе се запишувам планирам да вложам повеќе труд нели. Ме интересира , посебно ако има некој од ИКИ , дали ова за мене ќе биде мишн импосибл дури и ако учам редовно или сепак имам некои шанси ? ( знам дека глупо е вака шо прашувам , мислам се е релативно после се ) ама дали има некои од државна квота кои средно не учеле електро или гимназија туку друга струка.
Хмм , и друго да прашам , дали од редовен студент од државна квота можеш да испаднеш во приватна ако немаш положено доволни испити ?
Дали местата на студенти од ИКИ ќе си останат 55 или ќе се зголеми таа бројка оваа година ?
Фала
1. Тото не предава на новите студенти на ФИНКИ.
2. Ако планираш со средно туризам да се запишеш на ИКИ, а дури и таму си имал слаби оценки - YOU'RE FUCKED!!! (that is, ако воопшто успееш да влезеш)