Ветер и магла... едно е сигурно, светски тренд е напуштање на религиите, па и кај нас е исто, да не ја тупиме, пола и више од верниците се прикриени атеисти... ради стравот од околината.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не мора наслов за тоа, веќе се случува.Јас го чекам денот кога ќе се појави наслов ,,масовно конвертирање во атеисти,,.
Јас го чекам денот кога ќе се појави наслов ,,масовно конвертирање во џедаи,,.
Се разбира... поготово во земјите каде што важи шеријатот. Доброволен, my ass!ццц..ок. Твое мислење. Штом познаваш,значи се работи за вистински ликови. Ако се приморани од дечко муслиман, не би пишувале сами за себе. Сето ова е доброволна работа. Исламот е доброволна работа..
Па нема бе друже на Балканот има лажен национализам и лажни вери. Никој ниту верува во нешто само кога економијата ќе му удри во глава тогаш улиците стануваат ринг и тогаш се е на национална база , а баш се согласуваат балканците само глумат лудилоНема врска ова, познавам мал-милион Македонци и од Скопјево и од цела Македонија, без разлика дали исток-запад и без разлика дали станува збор за рурален или урбан крај, но досега не сум сретнал, ниту пак сум чул некој Македонец да прифатил Ислам !
Денеска е тренд(барем кај нас Македонците) на напуштање на религијата, со сигурност можам да потврдам дека ние Македонците сме генерално Атеистичка нација, но ете поради средината околу тебе мораш да глумиш дека си некаков ’’верник‘‘(православен-христијанин), иако немаш појма од религијата !
Денеска особено на запад Атеизмот има голем подем !
Умре времето на папите бискупите поповите владиците оџите муфтиите имамите и.т.н.
Па и кај Муслиманиве, едино нешто Вехабииве што сеуште се држат до верата своја, сето останато одамна раскрстило
со верата !
Нека бидат муслимани никој не им попречува но да не се претопуваат во турци,бошњаци,15% итн ... Има неколку села торбешки (Македонци муслимани) кои не се пишани како Македонци незнам што е причината но очигледно оџата грешно ги учи. Прво дефинирање на единтитет е јазикот па потоа верата. Неможе не знае 2 збора турски и оти бил муслиман ајде турчин сум (за жал во селата така е под некој притисок се). Во Голо Брдо (албанија) каде што е населено со Македонци муслимани ми имаат кажувано што биле таму навистина биле поголеми патриоти и од овие Македонци што се во Македонија си го чуваат и негуваат Македонскиот јазик е сега што се муслимани тоа неможе никој да го смени и според мене треба да се прифатени. Но од локалните албанци во југот што живеат се католици и воопшто не ги сакаат Македонците поради нивната вера ...
--- надополнето: 15 март 2012 во 17:10 ---
Па нема бе друже на Балканот има лажен национализам и лажни вери. Никој ниту верува во нешто само кога економијата ќе му удри во глава тогаш улиците стануваат ринг и тогаш се е на национална база , а баш се согласуваат балканците само глумат лудило![]()