Македонци го прифаќаат исламот!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ветер и магла... едно е сигурно, светски тренд е напуштање на религиите, па и кај нас е исто, да не ја тупиме, пола и више од верниците се прикриени атеисти... ради стравот од околината.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.399
Поени од реакции
5.030
Јас го чекам денот кога ќе се појави наслов ,,масовно конвертирање во атеисти,,.
Не мора наслов за тоа, веќе се случува.
Проблемот е што ние атеистите немаме пропаганда.
Ама и без пропаганда растураме последниве години... :):):)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.375
кога читам вакви статии ми иди како да има јеховини сведоци и во исламот, или оние де што ти тропкаат на врата и ти даваат беспари книги и те убедуваат како тоа само тие се во право се друго не чини.
и во 21 век секое преминување од една во друга религија или општо приклучување на некоја религија е знак за слабодушност и низок степен на верба во себе и во своите способности. ако мислиш дека некој таму горе или долу ти ја крои судбината и дека не си способен сам да донесиш заклучок што е подобро за тебе значи само едно. немаш верба во себе како индивидуа, лесно подпаѓаш под други влијаниа, немаш свое јас и си лесно манипулативна личност или по наши кажано наивен или ете уште по христијански народски кажано со крстот на чело.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
како прво вакви тенденциозни текстови секој може да направи не треба некој умешност или вештина едноставно налупај глупости.или пак некој си видеа па исламизацијата била масовна појава.
Има многу случаи каде е обратно пак муслимани се конвертираат во православни има неколку такви фамилии кои ги знам.
И го направиле тоа ради љубов кон партнерот.
И ај сега јас да направам статија за нив како православието е во подем а исламот замира.
како прво треба да имаш почитување кон секоја религија различна од твојата, а не да играш во улога на Оџа од Ал каида.
и 3 овие од администрацијава на кајгана им се чудам како можат да дозволат вакви теми кај се прави реклама на неакоја си вера овде сме да дискутираме за религиите кои се какви се и што значење имаат истите а не и нивно ширење.
ТЕМАВА НЕМА НИКАКВА КОРИС НАЈДОБРО РЕШЕНИЕ КОРПА

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
ццц..ок. Твое мислење. Штом познаваш,значи се работи за вистински ликови. Ако се приморани од дечко муслиман, не би пишувале сами за себе. Сето ова е доброволна работа. Исламот е доброволна работа..
Се разбира... поготово во земјите каде што важи шеријатот. Доброволен, my ass!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Прашање до ценетиот Бисер на мудроста: Дали има казна за ако некој се одлучи да го напушти исламот? И да, ако некој ги создава своите размислувања и ставови врз основа на религија без разлика која религија е тоа истиот тој човек не е свој човек. Нека си постојат религии но нека истите не се мешаат во секојдневниот живот. А целта на темава е многу тенденциозна и добро позната ама ај нека ти биде.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Повеќето Американски селебрити се конвертирале веќе според видеа на ЈуТјуб. А ЈуТјуб не лаже.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Abe muslimankite najubavo se ebat

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Нема врска ова, познавам мал-милион Македонци и од Скопјево и од цела Македонија, без разлика дали исток-запад и без разлика дали станува збор за рурален или урбан крај, но досега не сум сретнал, ниту пак сум чул некој Македонец да прифатил Ислам !
Денеска е тренд(барем кај нас Македонците) на напуштање на религијата, со сигурност можам да потврдам дека ние Македонците сме генерално Атеистичка нација, но ете поради средината околу тебе мораш да глумиш дека си некаков ’’верник‘‘(православен-христијанин), иако немаш појма од религијата !
Денеска особено на запад Атеизмот има голем подем !
Умре времето на папите бискупите поповите владиците оџите муфтиите имамите и.т.н.
Па и кај Муслиманиве, едино нешто Вехабииве што сеуште се држат до верата своја, сето останато одамна раскрстило
со верата !

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.705
Поени од реакции
1.107
Нека бидат муслимани никој не им попречува но да не се претопуваат во турци,бошњаци,15% итн ... Има неколку села торбешки (Македонци муслимани) кои не се пишани како Македонци незнам што е причината но очигледно оџата грешно ги учи. Прво дефинирање на единтитет е јазикот па потоа верата. Неможе не знае 2 збора турски и оти бил муслиман ајде турчин сум (за жал во селата така е под некој притисок се). Во Голо Брдо (албанија) каде што е населено со Македонци муслимани ми имаат кажувано што биле таму навистина биле поголеми патриоти и од овие Македонци што се во Македонија си го чуваат и негуваат Македонскиот јазик е сега што се муслимани тоа неможе никој да го смени и според мене треба да се прифатени. Но од локалните албанци во југот што живеат се католици и воопшто не ги сакаат Македонците поради нивната вера ...
--- надополнето: 15 март 2012 во 17:10 ---
Нема врска ова, познавам мал-милион Македонци и од Скопјево и од цела Македонија, без разлика дали исток-запад и без разлика дали станува збор за рурален или урбан крај, но досега не сум сретнал, ниту пак сум чул некој Македонец да прифатил Ислам !
Денеска е тренд(барем кај нас Македонците) на напуштање на религијата, со сигурност можам да потврдам дека ние Македонците сме генерално Атеистичка нација, но ете поради средината околу тебе мораш да глумиш дека си некаков ’’верник‘‘(православен-христијанин), иако немаш појма од религијата !
Денеска особено на запад Атеизмот има голем подем !
Умре времето на папите бискупите поповите владиците оџите муфтиите имамите и.т.н.
Па и кај Муслиманиве, едино нешто Вехабииве што сеуште се држат до верата своја, сето останато одамна раскрстило
со верата !
Па нема бе друже на Балканот има лажен национализам и лажни вери. Никој ниту верува во нешто само кога економијата ќе му удри во глава тогаш улиците стануваат ринг и тогаш се е на национална база , а баш се согласуваат балканците само глумат лудило :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Нека бидат муслимани никој не им попречува но да не се претопуваат во турци,бошњаци,15% итн ... Има неколку села торбешки (Македонци муслимани) кои не се пишани како Македонци незнам што е причината но очигледно оџата грешно ги учи. Прво дефинирање на единтитет е јазикот па потоа верата. Неможе не знае 2 збора турски и оти бил муслиман ајде турчин сум (за жал во селата така е под некој притисок се). Во Голо Брдо (албанија) каде што е населено со Македонци муслимани ми имаат кажувано што биле таму навистина биле поголеми патриоти и од овие Македонци што се во Македонија си го чуваат и негуваат Македонскиот јазик е сега што се муслимани тоа неможе никој да го смени и според мене треба да се прифатени. Но од локалните албанци во југот што живеат се католици и воопшто не ги сакаат Македонците поради нивната вера ...
--- надополнето: 15 март 2012 во 17:10 ---

Па нема бе друже на Балканот има лажен национализам и лажни вери. Никој ниту верува во нешто само кога економијата ќе му удри во глава тогаш улиците стануваат ринг и тогаш се е на национална база , а баш се согласуваат балканците само глумат лудило :)
Особено ми се интересни Торбешиве и Бошњациве, првиве се наши Македонци, кои за вера го носат Исламот, а вторите се Срби, Хрвати, Црногорци, кои исто така за вера го носат Исламот.
Основен белег на една нација(било која) не е религијата, туку јазикот, Торбешите зборат чист Македонски јазик(западно наречје), а Бошњаците си зборат Српско-Хрватски јазик и двата се вештачки етникуми кои немаат појма ниту од Турски, ниту од Албански јазик !
Замислете овие два етникуми Торбеши и Бошњаци, нивната етничка/национална припадност ја базираат единствено на религијата, колку смешно !
Еве на пр. во Бугарија(во Родопскиот регион) живеат Муслимани кои говорат на Бугарски јазик, но Бугарската држава не им дава право да се пишуваат како посебен етникум т.е. како Помаци, туку тие се Бугари исто онолку колку и Бугарите-православци и Бугарите-атеисти !

За мене Македонец е секој оној кој за мајчин јазик го има Македонскиот јазик, без разлика од која религија е, еве јас на пр. си признавам воопшто не сум по верата т.е. Секуларист сум и Атеист, но тоа не ме прави да бидам помал Македонец од ете некој Македонец’’верник‘‘ !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom