Значи вака, меркам еден лаптоп со процесор i7 2670QM 2.2GHz а сега за графичка пишува само Intel HD без 3000 (знам дека не е нешто графичкава), да се вратам на прашањето дали тоа значи дека графичката ќе биде Intel HD i7 2670QM ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи вака, меркам еден лаптоп со процесор i7 2670QM 2.2GHz а сега за графичка пишува само Intel HD без 3000 (знам дека не е нешто графичкава), да се вратам на прашањето дали тоа значи дека графичката ќе биде Intel HD i7 2670QM ?
http://www.costco.com/Browse/Product.aspx?Prodid=11746572&search=home0305&Sp=S&Mo=22&lang=en-US&Nr=P_CatalogName:BC&Ns=P_Price|1||P_SignDesc1&N=5000043&whse=BC&Dx=mode+matchallpartial&Ntk=Text_Search&Dr=P_CatalogName:BC&Ne=4000000&D=home0305&Ntt=home0305&ec=1&No=4&Ntx=mode+matchallpartial&Nty=1&topnav=&s=1
Сигурно е HD 3000?
Ако не си hardcore gamer ќе ти брка работа сосема доволно таа графичка. Солидна е и за најновиве игри да ги тера, на low-medium сетинзи.Значи вака, меркам еден лаптоп со процесор i7 2670QM 2.2GHz а сега за графичка пишува само Intel HD без 3000 (знам дека не е нешто графичкава), да се вратам на прашањето дали тоа значи дека графичката ќе биде Intel HD i7 2670QM ?
Се изнервирав. Значи да гледам AMD.
На Делл мислам сама се префрла, а јас зедов Lenovo Z570 со слична таква nVidia малку појака 540М, и има едно копченце си ја укључуваш сам коа ќе играш игра или нешото со поголемо побарување.А на кој принцип поточно работат новиве интегрирани со сопствени процесори? Девојка ми зеде лаптоп со некоја нвдидиа 500something графичка а лаптопот работи примарно со интегрираната хд3000. Наводно кога имало повеќе потреба, се зимало од нвидиава? Ја мислев како порано, ако немаш екстра графичка карта, сам се префрла на интегрираната.![]()
Zavisi sto laptop e i grafickata se uklucuva samo koga ti trebaА на кој принцип поточно работат новиве интегрирани со сопствени процесори? Девојка ми зеде лаптоп со некоја нвдидиа 500something графичка а лаптопот работи примарно со интегрираната хд3000. Наводно кога имало повеќе потреба, се зимало од нвидиава? Ја мислев како порано, ако немаш екстра графичка карта, сам се префрла на интегрираната.![]()
клише муабет...Zavisi sto laptop e i grafickata se uklucuva samo koga ti trebaako igras igricki si ja uklucuvas i ti trosi poveke baterija ako ne igras igri surfas ondah na hd3000 etc. Inaku ne e na kopce uklucuvanje tuku si podesuvas vo nvidia panelot ili ati etc..