Внимавајте: Хакерски СМС пораки пристигнуваат на мобилните

• Креатор на темата Креатор на темата Löwe
  • Време на започнување Време на започнување
L

Löwe

Гостин
Денеска, ми пристигна порака на мобилниот која гласеше вака:
Congrats!. Your Mobile# has won £980.000 in the ongoing Coca-Cola Int`l Mobile Draw. To reedem, send your Name, Mobile # and E-mail adress to: mycocagb@live.com
За среќа не се напалив по поракава од причина пред 2-3 дена од двајца различни ја слушнав поракава.. Така да внимавајте на вакви пораки, да не ви бидат испразнети сметките во банките..

Која е таа будала што ќе поверува дека добил награда од кока кола ?

Има простички луѓе ќе поверуваат

Која будала само ќе поверува дека добил награда од кока кола
Еден пријател мој се напали на ваква порака, бидејќи испраќал кодови и такви срања на кока кола наградна игра.

Денеска, ми пристигна порака на мобилниот која гласеше вака:
Congrats!. Your Mobile# has won £980.000 in the ongoing Coca-Cola Int`l Mobile Draw. To reedem, send your Name, Mobile # and E-mail adress to: mycocagb@live.com
За среќа не се напалив по поракава од причина пред 2-3 дена од двајца различни ја слушнав поракава.. Така да внимавајте на вакви пораки, да не ви бидат испразнети сметките во банките..

А како ќе ти ја испразнат сметката во банката, баш ме интересира?

Еве, им испраќаш име, презиме, број на мобилен и и-мејл. И после што?

Со телекинеза ќе ти ги земат парите од банка?

Еден пријател мој се напали на ваква порака, бидејќи испраќал кодови и такви срања на кока кола наградна игра.
Толку не му текнало дека не играл за £980.000 ?

А како ќе ти ја испразнат сметката во банката, баш ме интересира?

Еве, им испраќаш име, презиме, број на мобилен и и-мејл. И после што?

Со телекинеза ќе ти ги земат парите од банка?
А тек мислиш дека тие по Е Маил ќе ти ги "испратат" парите? Па нормално им даваш е маил и првото што ќе направат е ќе ти побараат сметка за да ти ги "префрлат" парите
Толку не му текнало дека не играл за £980.000 ?
Абе...Јас предупредувам само...

Што може лошо од ова, освен да ти пратат чат-пат во иднина по некоја реклама?

Пред години ова го праќа по е-мајли.Сега се усовршиле па праќаат на мобилни...

А тек мислиш дека тие по Е Маил ќе ти ги "испратат" парите? Па нормално им даваш е маил и првото што ќе направат е ќе ти побараат сметка за да ти ги "префрлат" парите

Абе...Јас предупредувам само...

Еве, јас ќе ти испратам тебе име, презиме, број на телефон, е-мејл адреса, број на мојата банковна сметка, и IBAN код.

Баш ме интересира како потоа ти ќе ми ги земеш парите...

Што може лошо од ова, освен да ти пратат чат-пат во иднина по некоја реклама?
Ете имаш горе е маил, слободно можеш да пратиш податоци па ќе ни кажеш дали има добро или лошо :)
--- надополнето: 12 март 2012 во 22:08 ---
Еве, јас ќе ти испратам тебе име, презиме, број на телефон, е-мејл адреса, број на мојата банковна сметка, и IBAN код.

Баш ме интересира како потоа ти ќе ми ги земеш парите...
Хм... Кога можеа да ја хакираат страната од Интерпол, да провалат во Циа, да ја ограбат светската банка, па нема да можат тебе да ти ги соберат парите? Па нели имаше стории по телевизииве, и граѓани кои се жалеа дека им биле пробиени сметките во Комерцијална банка и им биле испразнети...

Па ако некој е волку глуп да поверува на ова според мене и заслужува да го изгорат.

Хм... Кога можеа да ја хакираат страната од Интерпол, да провалат во Циа, да ја ограбат светската банка, па нема да можат тебе да ти ги соберат парите? Па нели имаше стории по телевизииве, и граѓани кои се жалеа дека им биле пробиени сметките во Комерцијална банка и им биле испразнети...

Не чини многу филмови гледање.

Ми стигна и мене, само не знам како може некој да се попали и да реагира на вакви пораки:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom