Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
„Балистите“ им се заканија на властите- пуштете ги нашите, не знаете што се можеме да направиме

Навивачката група Балисти сака инцидентите од стадионите да ги префрли на улиците. Откако нивниот водач вчера беше уапсен со уште еден член на навивачката група поради напад на двајца Македонци и на полицаец кој се обидел да ја спречи тепачката, денеска на социјалната мрежа Фејсбук со закани до властите бараат да бидат ослободени.

Во заканите на навивачите објавени попладнето на нивната страна на Фејсбук се вели:
- Полицијата уапси двајца наши члена, Мета Шклзен и Мета Арлинд. Еден од нив е нашиот водач. Бараме итно да ги ослободите двајцата. Цело Тетово им дава поддршка на нашите членови. Не сакате да знаете што се можеме да направиме, затоа пуштете ги!

Да беа лидери на Македонска Навивачка Група, групата јавно ке се оградеше од настанот. Многу добра приказна, секој ден нашиве навивачи групи се оградуваат од нешто и им се пукаат кривични, а овие брат... ринат!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Веќе си Тунузија ако странски служби кога да им текне ти ја дестабилизираат државата до овој степен.

Остај ја жената нема врска , шири паника и префрлува вина.
ОК ако жената не била во право,тогаш излегува дека вината е кај вас албанците...бидејќи на косоварите што се доселија овде,не им е грижа за дали во земјава ќе се живее мирно или не...тие секако после тепачката си се враќаат во планинските села.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
Оди бе отсели се во некоја банана држава како Косово или па директно во Албанија и така си од тој етникум ја не знам што си го тупиш мозокот тука во оваа држава ако не ти се допаѓа, отров си. :facepalm:
? Кај те погодив

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.732
Поени од реакции
49.249
Не сум во тек со темава..ама да ве прашам дали го гледавте гостувањето на Мирка Велиновска во централните вести на Сител??

Тоа таму што го кажа Мирка,треба сите да го знаат и во сон кога ќе ги станат....бидејќи жената денеска изнесе многу убави информации и факти....т.е дека странски служби не дестабилизираат,за да се најде Македонија пред Советот за безбедност на дневен ред....т.е да ни донесат резолуција дека сме небезбедна зона....и после тоа ќе имаме статус на држава како Тунгузија.!!!

Многу ми е полесно сега откако Мирка тоа го кажала, сеа се осеќам многу подобро, знам дека ако ме збрца некој утре, нема да биде дека ме нејќе и дека немам иднина со него овде во земјава, туку дека странска служба го натерала, нормална против негова воља.

Нешто да разберете и ти и Мирка и сите што глумите размислување во некои “пошироки смисли’’ , сфатете дека без средени внатрешни односи, без државен суверенитет на целата територија, ние ни можеме да напредуваме како држава, ни да се интегрираме во тие европатнански сојузи(кои се изговор број 1 за ова меѓу простаците од двете страни). Во овој момент таа Држава се Грујо и Гордана, од нив јас очекувам ред и безбедност, справување со странски служби, акции на ДПА или било која кооперациска теорија, ништо од овие понудени муабети не ги вади нив од одговорност за ова, па сто Мирки и Миленковци нека пењават по телевизија везден во нивни прилог.

Ние не може да сме Тунгузија, туку Тунгизија може да е Македонија.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
Пеер остај ти тоа што си знаел...муабетот е дека тие деца се извршители....

т.е некој ќе им даде некое евро на група дивјаци и тие ќе одат по улици и ќе тепаат.....е сеа, финтата е што треба да се најдат тие што ги натерале овие да одат да тепаат жени и деца по улици.

Значи некој треба со појак авторитет да ти влијае,и да те бодри да одиш во "поход"....а после тоа се очекува домино ефектот...т.е по автоматизам да возврати другата страна.
Не можам да ти докажам ништо,али не им треба никакво евро на овие деца.Коа не ја знаете приказната не ширете глупи муабети..Пиши во пп ако сакаш ке ти објаснам :)

S

Shellshock nam67

Гостин
Не сум во тек со темава..ама да ве прашам дали го гледавте гостувањето на Мирка Велиновска во централните вести на Сител??

Тоа таму што го кажа Мирка,треба сите да го знаат и во сон кога ќе ги станат....бидејќи жената денеска изнесе многу убави информации и факти....т.е дека странски служби не дестабилизираат,за да се најде Македонија пред Советот за безбедност на дневен ред....т.е да ни донесат резолуција дека сме небезбедна зона....и после тоа ќе имаме статус на држава како Тунгузија.!!!

:pos: arno velis nekoja masonska loza ni go mesti ha hah hah hah ah
e taa mirka velinova nejzin sin raboti vo mvr .
prasaj go toj najdobro znae od majka mu

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Не можам да ти докажам ништо,али не им треба никакво евро на овие деца.Коа не ја знаете приказната не ширете глупи муабети..Пиши во пп ако сакаш ке ти објаснам :)
Ај баш ме интересира пиши ми по ПП

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Во 18 часот, во приватна 22ка имаше мал инцидент. За среќа на време се спречи нешто поголемо и помина без повредени. Се качувам во автобусот на прва станица на автобуска, и одма на наредната постојка кај народна банка, едно девојче се качуваше со куфер и еден од дотичниве од зад неа сакаше веројатно да и ја украде чантата. Еден дечко за среќа виде и му свика "Остави го девојчето!" и овој збесна. Ја турна, се качи насилно во автобусот и тргна да го тепа дечково, викајќи му се и сешто, со тој никаков акцент нивни. Шоферот одма стана, го држеше, имаше туркање, тегнење, јас добив една по рамо од напаѓачот (ништо сериозно), овој посигна во јакната да извади нешто (не знам што, не успеа) и некако одвај шоферот го извлечка надвор.
Најмногу ме зачуди тоа што беше постар човек, можеби во 30тите (или барем така ми изгледаше) и беше сам (барем во автобусот, за надвор не знам). После викаше по мене и дечкото излезете надвор да ве видам, надвор ништо не ми можите, караше врнеше...шоферов тргна и се смири ситуацијата. Среќа што Се се заврши без повреди.
Во 18 часот, во приватна 22ка имаше мал инцидент. За среќа на време се спречи нешто поголемо и помина без повредени. Се качувам во автобусот на прва станица на автобуска, и одма на наредната постојка кај народна банка, едно девојче се качуваше со куфер и еден од дотичниве од зад неа сакаше веројатно да и ја украде чантата. Еден дечко за среќа виде и му свика "Остави го девојчето!" и овој збесна. Ја турна, се качи насилно во автобусот и тргна да го тепа дечково, викајќи му се и сешто, со тој никаков акцент нивни. Шоферот одма стана, го држеше, имаше туркање, тегнење, јас добив една по рамо од напаѓачот (ништо сериозно), овој посигна во јакната да извади нешто (не знам што, не успеа) и некако одвај шоферот го извлечка надвор.
Најмногу ме зачуди тоа што беше постар човек, можеби во 30тите (или барем така ми изгледаше) и беше сам (барем во автобусот, за надвор не знам). После викаше по мене и дечкото излезете надвор да ве видам, надвор ништо не ми можите, караше врнеше...шоферов тргна и се смири ситуацијата. Среќа што Се се заврши без повреди.
Па што не ми удревте по неколку бокса, што сте се у****але сите во автобусот, да бев јас ќе му реков на шоферот да чека, ќе го изнесев надвор, ќе му ги искршев носот и забите, ќе нема време да извади тоа што сакал да извади, и ќе си влезев внатре и ќе си заминев како ништо да не се случило.

G

_Ghost_

Гостин
Па што не ми удревте по неколку бокса, што сте се у****але сите во автобусот, да бев јас ќе му реков на шоферот да чека, ќе го изнесев надвор, ќе му ги искршев носот и забите, ќе нема време да извади тоа што сакал да извади, и ќе си влезев внатре и ќе си заминев како ништо да не се случило.
Не ме еби, од кај знам што носи под тоа јакната. Да ми извај пиштол, и шо после?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.946
Поени од реакции
73.639
:tapp::tapp::tapp:

Од вакви пати народот.

АКо се толку јаки нека излезат да се тепаат, и јас можам да снимам вакви клипчиња.

Кај се тие МОС или како и да се викаа, со двогледите со шумите :facepalm:

Абе не долевајте масло на огнот бе, невини луѓе страдаат. Плус ова ќе го прикажат пред свет, па после не се чудите ако стварно мислат дека ги дискриминираме.

И зошто, дека некои кретенчиња се снимиле навлезени во кантер филмови. Вакви грешки не смее д се прават :facepalm:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не знам дали некој го објавил овде оваа вест, но овака некој да се заканува на државата не знам како да го коемнтирам.

Балистите“ им се заканија на властите- пуштете ги нашите, не знаете што се можеме да направиме

Навивачката група Балисти сака инцидентите од стадионите да ги префрли на улиците. Откако нивниот водач вчера беше уапсен со уште еден член на навивачката група поради напад на двајца Македонци и на полицаец кој се обидел да ја спречи тепачката, денеска на социјалната мрежа Фејсбук со закани до властите бараат да бидат ослободени.

Во заканите на навивачите објавени попладнето на нивната страна на Фејсбук се вели:
- Полицијата уапси двајца наши члена, Мета Шклзен и Мета Арлинд. Еден од нив е нашиот водач. Бараме итно да ги ослободите двајцата. Цело Тетово им дава поддршка на нашите членови. Не сакате да знаете што се можеме да направиме, затоа пуштете ги!

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=88386
Утре ќе излезат овие двајца од притвор.Барем така се најавите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom