Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
Ој ти бе! кој го јадел у Каље?!?!?! Пред очи на цела јавност се виде како им вадат лисици на вашите!! Они го јаделе у Кале ќе ми кажува...:facepalm:
Вадењето лисици беше за пред камерите ... да не изгубат 37405 гласови за 5 минути.

Некои креваат рејтинзи на твој и мој грб.

Ти почнуваш да градиш црква , јас те тепам , мене ми вадат лисици , а ти си ја завршуваш црквата.

Сите задоволни. Ти ми се фалиш со црквата , а јас ти се фалам пуштајќи ти ги видеата од јутјуб каде те тепам.

Исто и сега. Се убија 2ца албанци , ти отвараш шампањац и славиш. Албанците ќе возвратат и ќе тепаат еден куп македонци ,и еве ме мене со пиштол пукам славејќи.

Никој нема вечно да слави и тагува. На овој начин си ги зачуваат фотелјите и меѓуетничките односи.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Активисти блиски до Демократската партија на Албанците (ДПА) стојат зад инцидентот кој вчера околу 17 часот се случи во Дебар Маало, кога четири до пет непознати лица без повод и причина физички нападнаа малолетник, објави Нетпрес.

Министертвото за внатрешни работи денеска приведе петтмина осомничени за нападот, В.Ј. (17) од село Глумово, И.С.(20) и Е.С. (19) од село Крушопек, Е.В. (21) од село Грчец и Р.А. (22) од Скопје, кои според првичните информации се активисти на најголемата албанска опозициска партија, ДПА.

Сите членови на групата, освен Е.С., веќе имаат криминални досиеја и се пријавувани за кражби, тешки кражби, разбојништва, насилства и друго.
ДПА пред неколку дена одговорноста за серијата инциденти ја лоцираше кај владината коалиција, но последните случувања покажуваат дека активисти на ДПА се одговорни за инцидентот кој се случи во Дебар Маало.
„Курир“ го контактираше портпаролот на ДПА, Агон Ферати, кој ни изјави дека не е запознаен со случајот.
Има ли слики од тие "хероите", да ги имаме за кога ќе се симнат од тоа селата да ги преопознаеме и да следи една воспитна. Ај ако има некаде слики нека ги постира.
--- надополнето: 11 март 2012 во 22:18 ---
Ќе дојдат и 5-те минути на Македонецот а чуствувам дека се многу блиску. Тогаш секој што и мисли лошо на оваа земја и што со цело срце посакува да не ја биде нема бел ден да видат !!! Тука спаѓаат: предавници, странски служби, оние што не делеле и што не ставиле во ваква ситуација каде што сме сега ...
Како да не

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Не сум во тек со темава..ама да ве прашам дали го гледавте гостувањето на Мирка Велиновска во централните вести на Сител??

Тоа таму што го кажа Мирка,треба сите да го знаат и во сон кога ќе ги станат....бидејќи жената денеска изнесе многу убави информации и факти....т.е дека странски служби не дестабилизираат,за да се најде Македонија пред Советот за безбедност на дневен ред....т.е да ни донесат резолуција дека сме небезбедна зона....и после тоа ќе имаме статус на држава како Тунгузија.!!!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Вадењето лисици беше за пред камерите ... да не изгубат 37405 гласови за 5 минути.

Некои креваат рејтинзи на твој и мој грб.

Ти почнуваш да градиш црква , јас те тепам , мене ми вадат лисици , а ти си ја завршуваш црквата.

Сите задоволни. Ти ми се фалиш со црквата , а јас ти се фалам пуштајќи ти ги видеата од јутјуб каде те тепам.

Исто и сега. Се убија 2ца албанци , ти отвараш шампањац и славиш. Албанците ќе возвратат и ќе тепаат еден куп македонци ,и еве ме мене со пиштол пукам славејќи.

Никој нема вечно да слави и тагува. На овој начин си ги зачуваат фотелјите и меѓуетничките односи.
Па не им ги вратија богами лисиците после заминувањето на камерите :)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.218
Не сум во тек со темава..ама да ве прашам дали го гледавте гостувањето на Мирка Велиновска во централните вести на Сител??

Тоа таму што го кажа Мирка,треба сите да го знаат и во сон кога ќе ги станат....бидејќи жената денеска изнесе многу убави информации и факти....т.е дека странски служби не дестабилизираат,за да се најде Македонија пред Советот за безбедност на дневен ред....т.е да ни донесат резолуција дека сме небезбедна зона....и после тоа ќе имаме статус на држава како Тунгузија.!!!
глупости..ги знам децата што влегоа со фантомки во кисела вода..Не мора мирка да ми кажува дека странски служби го направиле тоа:pos:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873

Веќе си Тунузија ако странски служби кога да им текне ти ја дестабилизираат државата до овој степен.

Остај ја жената нема врска , шири паника и префрлува вина.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Македонијо бегај на Исток, Западот ти еба мајката, ти донесе дома душмани и ти ги прави газди овде, а вистинските твои деца се втор ред....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Веќе си Тунузија ако странски служби кога да им текне ти ја дестабилизираат државата до овој степен.

Оди бе отсели се во некоја банана држава како Косово или па директно во Албанија и така си од тој етникум ја не знам што си го тупиш мозокот тука во оваа држава ако не ти се допаѓа, отров си. :facepalm:

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528

Нормално, сега ќе ни го потврдиш тоа и со проценти. Лупни еден графикон што го е.еш. :D

G

_Ghost_

Гостин
Во 18 часот, во приватна 22ка имаше мал инцидент. За среќа на време се спречи нешто поголемо и помина без повредени. Се качувам во автобусот на прва станица на автобуска, и одма на наредната постојка кај народна банка, едно девојче се качуваше со куфер и еден од дотичниве од зад неа сакаше веројатно да и ја украде чантата. Еден дечко за среќа виде и му свика "Остави го девојчето!" и овој збесна. Ја турна, се качи насилно во автобусот и тргна да го тепа дечково, викајќи му се и сешто, со тој никаков акцент нивни. Шоферот одма стана, го држеше, имаше туркање, тегнење, јас добив една по рамо од напаѓачот (ништо сериозно), овој посигна во јакната да извади нешто (не знам што, не успеа) и некако одвај шоферот го извлечка надвор.
Најмногу ме зачуди тоа што беше постар човек, можеби во 30тите (или барем така ми изгледаше) и беше сам (барем во автобусот, за надвор не знам). После викаше по мене и дечкото излезете надвор да ве видам, надвор ништо не ми можите, караше врнеше...шоферов тргна и се смири ситуацијата. Среќа што Се се заврши без повреди.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.658
глупости..ги знам децата што влегоа со фантомки во кисела вода..Не мора мирка да ми кажува дека странски служби го направиле тоа:pos:
Така ги лажат брат, странските служби се криви за се.

Можеби имаат некоја тактика политичариве со тоа што не ги решаваат случевиве, и при здрав разум дозволуваат да се случуваат вакви работи, ама некој кога ќе ми рече дека се ова било масло на странски служби ми се присерува...

Не сваќаат дека во градов имаше и онака голема наелектиризираност меѓу двете заедници а по инцидентиве тоа веќе преминува во непријателство.
И оние кои глумеа либерали веќе нема да ги гледаат со исти очи оние од другата заедница.
Сега и при најмала искра се случува инцидент.
А за да дојде до таа искра доволно е само несакајќи погледот да ти забега кај група од другата заедница ;)
Скопје нема никогаш да биде исто, а уште полошо ќе биде времето кога денешниве Албански дечишта ќе станат возрасни.
Е тогаш има да биде колење, пошто од мали се учени дека Македонците се за се криви.
Јебига колачот од Рамковниот договор си го поделија само високите лица на УЧК и друга група на партиски членови Албанци, кои гратис местата си ги користат за вработување на партиски членови.
Другите кои и во војната ги лажеа, сега ги лажат дека Македонците им се криви за се...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Пеер остај ти тоа што си знаел...муабетот е дека тие деца се извршители....

т.е некој ќе им даде некое евро на група дивјаци и тие ќе одат по улици и ќе тепаат.....е сеа, финтата е што треба да се најдат тие што ги натерале овие да одат да тепаат жени и деца по улици.

Значи некој треба со појак авторитет да ти влијае,и да те бодри да одиш во "поход"....а после тоа се очекува домино ефектот...т.е по автоматизам да возврати другата страна.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom