Дедото на женска ми ми рече, ама веројатно нешто лошо разбрал пошто никаде немаше објавено...Ништо не сум дознал до сега,иако го прошета цело Тафталиџе...
Можно е некој залутан да бил па да го начекале...од децава од мое маало,никој не е нападнат...Дедото на женска ми ми рече, ама веројатно нешто лошо разбрал пошто никаде немаше објавено...
Епа тоа е нешто што е наше на пример како Пиринска и Егејска Македонија тоа е претензија а цел свет знае каква била нашата територија пред 1913 и сега ние сме тие националисти и тепачи ах ...Грција не ја пушта Македонија во Нато/ЕУ поради што името имало територијални претензии. Очигледно Голема Албанија протести не се територијални претензии.
Осмели се! Влези во автобус.
[Проект на влада на РМ]
Ќе дојдат и 5-те минути на Македонецот а чуствувам дека се многу блиску. Тогаш секој што и мисли лошо на оваа земја и што со цело срце посакува да не ја биде нема бел ден да видат !!! Тука спаѓаат: предавници, странски служби, оние што не делеле и што не ставиле во ваква ситуација каде што сме сега ...Епа тоа е нешто што е наше на пример како Пиринска и Егејска Македонија тоа е претензија а цел свет знае каква била нашата територија пред 1913 и сега ние сме тие националисти и тепачи ах ...
Ој ти бе! кој го јадел у Каље?!?!?! Пред очи на цела јавност се виде како им вадат лисици на вашите!! Они го јаделе у Кале ќе ми кажува...28 албанци добија кривични , и 7 македонци.
Се зборуваше за 20-30 учесници во нападот во Кисела Вода , а добија кривични само 7 (само 2 полнолетни).
Ако 28 албанци добија кривични , тогаш за да биде толеранцијата како кај македонците , албански напаѓачи требало да ги има 84-140.
Гледаш дека тука сме негде , а според мене најмногу ќе го јадат пак албанците , како и во Кале , со 50 кривични.
Ај да бидам оптимист дека реално ќе ги казнат сите , и ќе ја сватат пораката сите , а тоа е дека насилството не може да помине неказнето.
А и другите што низ градот се шетаат и пеат Чиста Македонија , Мртов оној добар оној , Етничка Албанија ... ќе сватат дека не е баш лесно да се оствари тоа.
Ако недај-боже ми притреба некогаш, ќе си го земам овој Дарданија за адвокат да ми биде, го бива чо’еков ! НајозбилноОј ти бе! кој го јадел у Каље?!?!?! Пред очи на цела јавност се виде како им вадат лисици на вашите!! Они го јаделе у Кале ќе ми кажува...
И башка има онформации што никој ги немаАко недај-боже ми притреба некогаш, ќе си го земам овој Дарданија за адвокат да ми биде, го бива чо’еков ! Најозбилно