Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дедото на женска ми ми рече, ама веројатно нешто лошо разбрал пошто никаде немаше објавено...Ништо не сум дознал до сега,иако го прошета цело Тафталиџе...
Можно е некој залутан да бил па да го начекале...од децава од мое маало,никој не е нападнат...Дедото на женска ми ми рече, ама веројатно нешто лошо разбрал пошто никаде немаше објавено...
Епа тоа е нешто што е наше на пример како Пиринска и Егејска Македонија тоа е претензија а цел свет знае каква била нашата територија пред 1913 и сега ние сме тие националисти и тепачи ах ...Грција не ја пушта Македонија во Нато/ЕУ поради што името имало територијални претензии. Очигледно Голема Албанија протести не се територијални претензии.![]()
Ќе дојдат и 5-те минути на Македонецот а чуствувам дека се многу блиску. Тогаш секој што и мисли лошо на оваа земја и што со цело срце посакува да не ја биде нема бел ден да видат !!! Тука спаѓаат: предавници, странски служби, оние што не делеле и што не ставиле во ваква ситуација каде што сме сега ...Епа тоа е нешто што е наше на пример како Пиринска и Егејска Македонија тоа е претензија а цел свет знае каква била нашата територија пред 1913 и сега ние сме тие националисти и тепачи ах ...
Ој ти бе! кој го јадел у Каље?!?!?! Пред очи на цела јавност се виде како им вадат лисици на вашите!! Они го јаделе у Кале ќе ми кажува...28 албанци добија кривични , и 7 македонци.
Се зборуваше за 20-30 учесници во нападот во Кисела Вода , а добија кривични само 7 (само 2 полнолетни).
Ако 28 албанци добија кривични , тогаш за да биде толеранцијата како кај македонците , албански напаѓачи требало да ги има 84-140.
Гледаш дека тука сме негде , а според мене најмногу ќе го јадат пак албанците , како и во Кале , со 50 кривични.
Ај да бидам оптимист дека реално ќе ги казнат сите , и ќе ја сватат пораката сите , а тоа е дека насилството не може да помине неказнето.
А и другите што низ градот се шетаат и пеат Чиста Македонија , Мртов оној добар оној , Етничка Албанија ... ќе сватат дека не е баш лесно да се оствари тоа.
Ој ти бе! кој го јадел у Каље?!?!?! Пред очи на цела јавност се виде како им вадат лисици на вашите!! Они го јаделе у Кале ќе ми кажува...![]()
Ако недај-боже ми притреба некогаш, ќе си го земам овој Дарданија за адвокат да ми биде, го бива чо’еков ! Најозбилно![]()