Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Значи буџетот ми е 17.000 денари ! А со тоа не би можел да земам и нова Матична Плоча за жал..Сепак фала за советот , и ако може да ми кажеш одприлика 6770 колку пари чини? Пошто GTS450 е 5.500 ден. ? :D
500 денари појќе.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Имам проблем со дивиди режачот на лаптопот. Не сака да ми режи дивидија. До пред извесно време си беше во ред, немав режено неколку недели и сега кога пробав во нерото ми вика cannot write end of disc-at-once и запира режењето без воопшто да започни.
Се работи за HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50N драјв. Не верувам да е софтверски проблемот, пробав и со други програми да режам, па и директно преку виндовсот и истиот проблем го јавува. По интернет некаде сретнав да се апдејтува фирмверот како едно од решенијата на проблемов, ама пак никаде не можам да најдам фирмвер.
Некој да го имал истиов проблем да ми помогни да го решам???

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
MB: M4N68T V2 - 2.800 денари
CPU: AMD Phenom II X4 955 - 6.200 денари
GPU: RADEON HD 6770 1GB DDR5 128bit - 6.300 денари
RAM: Kingston HyperX Blu 4GB 1600Mhz - 1.200 денари
PSU: Chieftec A80 500W - 3.000 денари

Ова ти е вкупно 19.500 денари, останува на тебе да ги продадеш твојот стар процесор, матична и графичка (да го сочуваш HDD) и може ќе ти останат и пари и за некое убаво куќиште Chieftec или CM. Поздрав!

Член од
15 март 2011
Мислења
73
Поени од реакции
7
Имам проблем со дивиди режачот на лаптопот. Не сака да ми режи дивидија. До пред извесно време си беше во ред, немав режено неколку недели и сега кога пробав во нерото ми вика cannot write end of disc-at-once и запира режењето без воопшто да започни.
Се работи за HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50N драјв. Не верувам да е софтверски проблемот, пробав и со други програми да режам, па и директно преку виндовсот и истиот проблем го јавува. По интернет некаде сретнав да се апдејтува фирмверот како едно од решенијата на проблемов, ама пак никаде не можам да најдам фирмвер.
Vidi nekoja prashina da ne e I iscisti go laserot so alkohol da ne slucajno isprljan ako toa nejke mozebi da ima nekolku problemi sliderot na laserot da ne raboti pa da pokazuva greshka ili laserot da izgorel vidi so cistenjeto dali ke pomogne :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Vidi nekoja prashina da ne e I iscisti go laserot so alkohol da ne slucajno isprljan ako toa nejke mozebi da ima nekolku problemi sliderot na laserot da ne raboti pa da pokazuva greshka ili laserot da izgorel vidi so cistenjeto dali ke pomogne :)
Не е до тоа. Се’ си е во ред, само што запира режењето тука...

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Јас имам ист проблем кога ќе почне да снима двд стигнува до 1% и го вади и со тоа двдто е автоматски заебано уништив едно 10 двд дискови. Го однесов на сервис и му сменија фирмвер снимив после едно двд и пак по старо продолжи да ги расипува двд дисковите , а обични цедиња од 700 мб снима супер. Стварно не знам што му е проблемот.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Јас имам ист проблем кога ќе почне да снима двд стигнува до 1% и го вади и со тоа двдто е автоматски заебано уништив едно 10 двд дискови. Го однесов на сервис и му сменија фирмвер снимив после едно двд и пак по старо продолжи да ги расипува двд дисковите , а обични цедиња од 700 мб снима супер. Стварно не знам што му е проблемот.
Да. И кај мене на 1% запира и го исфрла автоматски дискот, ама после пробав со истиот диск на друг компјутер и го изрежа без проблем. Претпоставувам оти не ни почнува да снима на дискот...
А немам па ниедно цеде дома да пробам дали ќе снима цедиња.

Член од
7 август 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.208
Вака сеа. Имам некој проблем со компјутеров ама врска неам што му е.
Проблемите се:
-Маусот ми "откажува" на моменти, кочи заебава левиот е десен а десниот е лев клик ти одиш горе а тоа доле и обратно - купив нов маус не е тоа.
-Понекогаш и нејке да се гаси оди од мени нејке бе нејке ни доле тоа копчето нејке бе дури од струја треба да го извадиш.
-На интернет ми заебава многу ми враќа страници наназад на видеа мн кочи и дури коа ке му напраам Stand By се опоравува ( еми сеа нонстоп ли така ке му праам? )
-Игрите... ама на сите игри ми убрзува. Коа играв кантер ептен ми убрзуваше ко да иам чит а доека ти играш незнаеш кај си.

На почетокот не беше вака сите игри си ги играв најнормално Call of Duty, Assassin's Creed,GTA,Need for Speed,PES - Сега ништо од ова неможам да играм ги пушта игрите ама заебава нешо убрзува.

Бев во АМЦ ( 4 пати ) ми викаат ке ти го напраиме, ми сменија Windows, драјвери, ама баш ништо не поправија.

Да не знае некој што му е проблемот?:)

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Одма би рекол дека е вирус, ама чим ти го форматирале изгледа дека не е... Немам некоја претстава што би можело да биде, цело време ли вака ти прави ?

Член од
7 август 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.208
Одма би рекол дека е вирус, ама чим ти го форматирале изгледа дека не е... Немам некоја претстава што би можело да биде, цело време ли вака ти прави ?
Цело Време.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака сеа. Имам некој проблем со компјутеров ама врска неам што му е.
Проблемите се:
-Маусот ми "откажува" на моменти, кочи заебава левиот е десен а десниот е лев клик ти одиш горе а тоа доле и обратно - купив нов маус не е тоа.
-Понекогаш и нејке да се гаси оди од мени нејке бе нејке ни доле тоа копчето нејке бе дури од струја треба да го извадиш.
-На интернет ми заебава многу ми враќа страници наназад на видеа мн кочи и дури коа ке му напраам Stand By се опоравува ( еми сеа нонстоп ли така ке му праам? )
-Игрите... ама на сите игри ми убрзува. Коа играв кантер ептен ми убрзуваше ко да иам чит а доека ти играш незнаеш кај си.

На почетокот не беше вака сите игри си ги играв најнормално Call of Duty, Assassin's Creed,GTA,Need for Speed,PES - Сега ништо од ова неможам да играм ги пушта игрите ама заебава нешо убрзува.

Бев во АМЦ ( 4 пати ) ми викаат ке ти го напраиме, ми сменија Windows, драјвери, ама баш ништо не поправија.

Да не знае некој што му е проблемот?:)
Некоја рам плочка ти е фалична.
Пробај со една плочка рам како ќе се однесува РС. Со секоја плочка пробај.
Или комплетно смени ги рам плочките, земи од некој другар на некој ден, пробај, а и сам направи си комплетен формат,
значи комплетно избриши го хард дискот, избриши ги партициите па направи нови партиции, форматирај ги па тек тогаш
стави Windows од некое CD или инсталација што не си ја ставил претходно.

Член од
7 август 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.208
Некоја рам плочка ти е фалична.
Пробај со една плочка рам како ќе се однесува РС. Со секоја плочка пробај.
Или комплетно смени ги рам плочките, земи од некој другар на некој ден, пробај, а и сам направи си комплетен формат,
значи комплетно избриши го хард дискот, избриши ги партициите па направи нови партиции, форматирај ги па тек тогаш
стави Windows од некое CD или инсталација што не си ја ставил претходно.
Дефинитивно ке пробам така. Фала многу.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Што претставува FSB кај процесорот? :) Треба да правам презентација па само да го споменам за да преминам на друго. Читав нешто на википедија ама не ми е баш најасно ако може некој на кратко да ми објасни би му бил благодарен.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Што претставува FSB кај процесорот? :) Треба да правам презентација па само да го споменам за да преминам на друго. Читав нешто на википедија ама не ми е баш најасно ако може некој на кратко да ми објасни би му бил благодарен.
Лошо ти се пиши

Мајтап...

Подетално од овде објаснето нема :D

Член од
8 февруари 2012
Мислења
12
Поени од реакции
2
Имам еден проблем имено кога ќе го уклучам компјутерот екранот се намалува и јас преку Control panel го враќам во нормала и правам ok и keep the changes, меѓутоа со секое уклучување на компјутерот јово на ново, екранот се намалува. :( Незнам што да му правам. Досега не правел вакви проблеми, ова е од пред месец дена.

Kajgana Shop

На врв Bottom