Dell Vostro e поквалитетна. Dell Inspiron е најниската класа од DellКоја е разликата помеѓу Dell Inspiron и Dell Vostro? Која серија е подобра, понова некое искуство.
Zavisi kade e laptopot mislam na kakva rabotna povrshina.Dali dobro ladenje ima I za kakva rabota go koristis render na videa, igri,office ili net samo a toa trepkanjeto e malce cudno. I ako ti e pod garancija uste a bi trebalo da e ako e nov odnesi go vo servisздраво јас сум нов на форумов и незнам дали е на правилно место поставено прашањево имам лап топ хп635 стар 1 месец и имам проблем.При работа наеднаш ке ми се блокира и кога ке го рестартирам лаптопот работи а екранот е црн и трепка капс лоок
Ќе се фати, али процесорот ќе биде тесно грлоПланирам да земам графичка картичка GTX 560 1024MB GDDR5 и да надградам RAM уште 3 GB
А конфигурациите на мојот компјутер се : Процесор - Intel Core Duo E5200 2.5 Ghz 2M cache ; Матична Плоча - Asus P5KPL Intel G31 DDR2 (1066) LGA775
-Може ли некој да ми каже дали оваа графичка ќе се фати на овие конфигурации ??
--- надополнето: 10 март 2012 во 13:35 ---
Планирам да земам графичка картичка GTX 560 1024MB GDDR5 и да надградам RAM уште 3 GB
А конфигурациите на мојот компјутер се : Процесор - Intel Core Duo E5200 2.5 Ghz 2M cache ; Матична Плоча - Asus P5KPL Intel G31 DDR2 (1066) LGA775
-Може ли некој да ми каже дали оваа графичка ќе се фати на овие конфигурации ??
Пред 3 недели го однесов во амц отаму ми е купен,ги чуваја во нив 2 недели и ко ми го вратија ми рекоја до софтверот било ми го имаја форматирано,после 3-4 дена пак ми се деси истото блокира кого рестартирав се уклучува лаптопот кулерот вртит а екранот си стои црнZavisi kade e laptopot mislam na kakva rabotna povrshina.Dali dobro ladenje ima I za kakva rabota go koristis render na videa, igri,office ili net samo a toa trepkanjeto e malce cudno. I ako ti e pod garancija uste a bi trebalo da e ako e nov odnesi go vo servis
So tie amc vishe da si nemash rabota moj prijatel kupi kompjuter od kaj niv I go odnese edno 15 pati na servis I se nov problem se dodeka ne go prodade a cudno e sto taka ti prai laptopot nemam sretnato takvo nesto jezda imam 3 laptopi doma kazi mi 7mica e ili xp windowsot?Пред 3 недели го однесов во амц отаму ми е купен,ги чуваја во нив 2 недели и ко ми го вратија ми рекоја до софтверот било ми го имаја форматирано,после 3-4 дена пак ми се деси истото блокира кого рестартирав се уклучува лаптопот кулерот вртит а екранот си стои црн
7mica. e sega mi e vo amc pag odnesov ke vidime so ke mi recatSo tie amc vishe da si nemash rabota moj prijatel kupi kompjuter od kaj niv I go odnese edno 15 pati na servis I se nov problem se dodeka ne go prodade a cudno e sto taka ti prai laptopot nemam sretnato takvo nesto jezda imam 3 laptopi doma kazi mi 7mica e ili xp windowsot?
zavisi od kade go gledash ako go imash na kompjuter samo staj go na dvd cd i gotovo ako go streamuvash od internet mislam go gledash online togash e drugoДали може некој да ми каже како да снимам филм од компјутер за да можам да го гледам на ДВД.
Благодарам однапред.
i te kako ke mozes samo mesto GTS450 mozes da si zemes 6770 neso epten pojako ama malce poskapo a ke ti trae podolgo zemi si MSI h67 ili nekoj so socket 1155 a ne LGA 775 ram e dosta 4 gb samo nemoj da zemesh od toj najeftiniot sto e 600 denari tie se najchkar probano i videno ne cinat.Kolkav ti e budgetot za nadgradba samo ne pisav ?Сакам да ги играм NFS The Run , Batman Arkham City , MW3...
Моите моментални конфигурации се - Intel Core Duo E5200 2.5Ghz ; MB: Asus P5KPL Intel G31 DDR2 (RAM 2GB) (1066) LGA775 ; Nvidia GeForce 9800GT...и напојување 500W !
Сега ми е во план да го надоградувам , па ако можете да ми кажете дали ке можам да ги играм игриве на следнава конфигурација - Core i3-2100 3.1Ghz , Asus P5KPL Intel G31 , RAM 4GB , Nvidia GTS450 ? Ако не кажете ми некоја подобра комбинација за да го надоградам мојот компјутер !
Фала однапред !
Значи буџетот ми е 17.000 денари ! А со тоа не би можел да земам и нова Матична Плоча за жал..Сепак фала за советот , и ако може да ми кажеш одприлика 6770 колку пари чини? Пошто GTS450 е 5.500 ден. ?zavisi od kade go gledash ako go imash na kompjuter samo staj go na dvd cd i gotovo ako go streamuvash od internet mislam go gledash online togash e drugo
--- надополнето: 10 март 2012 во 21:53 ---
i te kako ke mozes samo mesto GTS450 mozes da si zemes 6770 neso epten pojako ama malce poskapo a ke ti trae podolgo zemi si MSI h67 ili nekoj so socket 1155 a ne LGA 775 ram e dosta 4 gb samo nemoj da zemesh od toj najeftiniot sto e 600 denari tie se najchkar probano i videno ne cinat.Kolkav ti e budgetot za nadgradba samo ne pisav ?