Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
http://www.tetova1.com/portali/lajmet-e-fundit/incident-ne-shkup-thehen-dyqanet-e-shqiptarwve-kurse-ne-caircanke-alfat-arestojne-tre-shqiptare.html

Кажува за нападот на автобусот и за уапсенита, но исто така вели дека вчера во Ѓорче се искршени 4 албански дуќани.
А во Нерези во селото Лока е запален дрвениот мост што го поврзува селото со Нерези.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
http://www.tetova1.com/portali/lajmet-e-fundit/incident-ne-shkup-thehen-dyqanet-e-shqiptarwve-kurse-ne-caircanke-alfat-arestojne-tre-shqiptare.html

Кажува за нападот на автобусот и за уапсенита, но исто така вели дека вчера во Ѓорче се искршени 4 албански дуќани.
А во Нерези во селото Лока е запален дрвениот мост што го поврзува селото со Нерези.
Лажат за тоа во Ѓорче Петров се е во ред..

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
дарданиан те молам прекини со ТВОИТЕ ГЛУПИКОМЕНТАРИ!!! досаден си веќе...девојче у кисела вода било тепано,заедно со машки у кома(а шипото искача од градска со преврска на главата и ништо не му е,истиот ден)а у 57 дечко и девојка нападнати,девојката ИЗБОДЕНА,и ти тоа го преќутуваш!! се читаш ли што пишуваш бе простаку еден ????
--- надополнето: 10 март 2012 во 10:55 ---
...а Господ златен гледа се,ќе ви врати се...
Ќе биде после „Boze neznam sta mi je,pali mi se dzamije “;)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ма одма вадиш пиштол и го стрелаш на лице место !!! И животните имаат поголемо разбирање од овие ... све тоа одма куршум во чело и 2 метра под земја нека се хранат црвите.
aaa dva metra pod zemja kaj Gospod ke idat da im sudi.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не не не е лажга мене другарче од Ѓорче сеа ми кажа
Лага е како што прават они.. ;)

САБОТА, 10 МАРТ 2012 10:45
Скршена вилица, нос и прсти, убод со нож ова се само дел од повредите на претепаните Скопјани во Ѓорче Петров.
Станува збор за двајца браќа кои биле претепани на само сторина метри од нивната куќа, а нивното сведоштво го пренесува весникот Вечер.
"Не знам дали сакаа, но многу лесно можеа да не убијат", изјавил 31 годишниотc Б.Т. кој заедно со 28 годишниот Д.Т., негов брат околу 22.30 часот излегле од дома за да се прошетаат покрај кејот на Вардар.
Момчињата биле пресретнати до група насилници вооружени со дрвени палки и ножеви.
"Видовме група од десетина луѓе, но не им обрнавме внимание. Кога се доближија, забележавме дека имаат палки во рацете. Еден од нив ми се обрати со зборовите 'Вие ли ќе тепате Албанци?'" раскажува Б.Т.
браќата кога виделе за што станува збро почнале да бегаат кон населбата, стадионот на фудбалскиот клуб "Македонија" и угостителски објект кој е во близина за жал напаѓачите биле побрзи.
"Буквално на сто метри од сопствената куќа не стигнаа и почнаа да не тепаат. Не удираа со тупаници, клоци и безбол-палки. И јас и брат ми паднавме на земја. Викавме, но тие не престануваа. Продолжија душмански да не удираат додека лежевме. Брат ми го избодоа со нож во грбот, а мене ме удираа со палки по главата" раскажува Б.Т. за весникот Вечер.
Браќата викале но никој не ги слушнал, напаѓачите по тепачката побегнале а тие со крајни напори успеале да стугнат дома, и да повикаат брза помош. Во болница им биле констаирани тешки телесни повреди. Б.Т. се здобил со двојна скршеница на вилицата, тешка повреда на носот и скршени прсти, додека Д.Т. имал тешка повреда на рамото и убод со нож во грбот.
Лекарите ги превзеле сите неопходни мерки за санирање на повредите, а од полицијата велат дека немаат осомничени лица за овој напад.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
toia ti e ko boles u medicina bolje spreciti nego leciti sea kasno e pustilo metastazi a za voa sve nasite ni napraija, albancite si gledaaaat nivna stvar i za sebe si se dobri a nie sme edna stoka nevidena abe ich nikoj da ne skokne pa so narod bevme abe eden za site site za eden pa toa islamot go zemal od risjanstvoto poso postaro e risjanstvoto kako rekol Isus rekol vaka Moite sledbenici ke gi poznaete po toa sto megu niv ima sloga, znaci sto se drzat zaedno so se pomagaat eeee..... a sea so????

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Лага е како што прават они.. ;)

Сведоштво на претепаните момчиња во Ѓорче Петров: Душмански не удираа со палки и бодеа со ножеви

САБОТА, 10 МАРТ 2012 10:45
Скршена вилица, нос и прсти, убод со нож ова се само дел од повредите на претепаните Скопјани во Ѓорче Петров.
Станува збор за двајца браќа кои биле претепани на само сторина метри од нивната куќа, а нивното сведоштво го пренесува весникот Вечер.
"Не знам дали сакаа, но многу лесно можеа да не убијат", изјавил 31 годишниотc Б.Т. кој заедно со 28 годишниот Д.Т., негов брат околу 22.30 часот излегле од дома за да се прошетаат покрај кејот на Вардар.
Момчињата биле пресретнати до група насилници вооружени со дрвени палки и ножеви.
"Видовме група од десетина луѓе, но не им обрнавме внимание. Кога се доближија, забележавме дека имаат палки во рацете. Еден од нив ми се обрати со зборовите 'Вие ли ќе тепате Албанци?'" раскажува Б.Т.
браќата кога виделе за што станува збро почнале да бегаат кон населбата, стадионот на фудбалскиот клуб "Македонија" и угостителски објект кој е во близина за жал напаѓачите биле побрзи.
"Буквално на сто метри од сопствената куќа не стигнаа и почнаа да не тепаат. Не удираа со тупаници, клоци и безбол-палки. И јас и брат ми паднавме на земја. Викавме, но тие не престануваа. Продолжија душмански да не удираат додека лежевме. Брат ми го избодоа со нож во грбот, а мене ме удираа со палки по главата" раскажува Б.Т. за весникот Вечер.
Браќата викале но никој не ги слушнал, напаѓачите по тепачката побегнале а тие со крајни напори успеале да стугнат дома, и да повикаат брза помош. Во болница им биле констаирани тешки телесни повреди. Б.Т. се здобил со двојна скршеница на вилицата, тешка повреда на носот и скршени прсти, додека Д.Т. имал тешка повреда на рамото и убод со нож во грбот.
Лекарите ги превзеле сите неопходни мерки за санирање на повредите, а од полицијата велат дека немаат осомничени лица за овој напад.
Вистина е дека имаше и во Ѓорче, лично мои другари беа претепани на едниот лицето лом му е и ваљда на пластична операција ќе треба да иде, а не знам оваа сликава со ракава зашто ја ставија ко ова е од еден Комита пред 4 години коа се играше Цементарница - Слога после утакмица коа имаше тепачки.

Само интересно е што и во Тетово девојчиња биле нападнати од Албанци, и од тогаш само тепачки има. Интересно, вака и во Косово почна. Срамота е што нонстоп нашите се тепани кај нив еднаш истепани беа и одма ДУИ ги посети, а нашиве политичари спијат и излагаат со глупи изјави за соживот. Па чекај бе... Ова ионака е секојдневие само што сега почнуваат да ги даваат на вести ваквите настани кои очигледно се наметнати за да создадат етничка нетрпеливост. Наши ќе вратат и одма се апсени, срамота. Граѓани од втор ред во сопствена држава. И згора на се ние сеуште ќутиме...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
pustilo metastazi kasno e sea li vi tekna da ste dosle na lekar pred 10 g ke se napraese neso sea naaaa eve vi minister za odbrana albanec eve vi u institucii albani a nie od nasite si stradame. Ebati drzavata koja ne glea za svojo narod!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Нов ицидент: Две момчиња нападнати во Тетово
Ноќеска во 1 часот и 40 минути. Д.К.(23) и Н.К.(23) , двајцата од Тетово, пријавиле дека во 1 часот и 15 минути додека се движеле по булеварот „Маршал Тито“ во близина на сендвичарницата „Шатци“ без повод и причина биле нападнати од 6 до 7 млади лица од албанска националност.
Тие им се нафрлиле и ги собориле двете момчиња на земја по што почнале да ги тепаат. Наишла полициска екипа и успеала да ја прекине тепачката, но при интервенцијата еден од нарушителите на еден полицаец му нанел исекотина на лицето поради што полицаецот е задржан на лекување во Тетовската клиничка болница. Напаѓачот е веќе идентификуван и се работи на негово пронаоѓање

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom