Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Оние Албанци кои најдоа спас тука од енвер хоџа-па треба да Бидат благодарни и Горди со Македонската држава-оти Албанската не ги сака,Албанија се срами од нив и тоа ги боли.

Косоварите не можат да војуваат.

Ова што го напишав за НАТО и ОБСЕ не важи за ЕУ,бидејќи европското лицемерие нема крај и ДА,не треба да очекуваме ништо од нив на крај краеви кој ку*ац ако ги осудат изјавава е резултат на комплекс кај тачи пред се поради поразот од ДУИ и на крај краеви бесен е бидејќи ДБК му диши на врат,он знае и НЕ МОЖЕ ништо.
оние албанци кои тука најдоа спас сосема се разликуваат од албанците кои живеат во албанија. слични се на косоварите а пак косоварите со албанците кои живеат во албанија се сосема различен народ. лично и персонално повеќе пати имам слушнато муабет од албанци ( кои живеат во албанија ) дека се срамат и дека не ги сакат косоварите - и се запрепастив ан ваквите зборови - кога прашав зашто одговорот беше едноставен - ми рекоа „гледаш ли што прават наоколу - секаде каде што ке дојдат настануваат немири трговија со дрога и со оружје. иако сме албанци различни сме како црно и бело“

инаку - мендух тачи повикува на војна ИНДИРЕКТНО и без никакво право и дозвола индиректно ги замешува и косово и албанија. повикување на војна значи и дестабилизација на регионот. да не одам предалеку ама и на србите им е смучено од косоварите па така може лесно да искочи и таму ситуацијата од контрола али како што реков да не одам рпедалеку.

П.С зашто мислиш дека косоварите неможат да војуваат? т.е чекај ја сум грешка. - имаш право неможат но очајно го посакуваат тоа! верувај ми да има кој да им даде оружје радо би се фатиле за него !

B

Black Guard

Гостин
Косово моментално има безбедносни сили вооружени со лесно пешадиско вооружување-немаат ништо повеќе,понатаму не верувам да се замешаат директно бидејќи тоа би било самоубиство за нивната државност(не е членка на ООН) па низа земји ќе ги замрзнат односите(како ние со Тајван),косово може индиректно да помага планинари,што се однесува до Албанија...нема територијални претензии+членка е на НАТО и секако дека се различни Косоварите и нашиве албанци од оние во Албанија,попрво би рекол дека нашиве сакаат повеќе со Косово отколку со Албанија,во секој случај таму каде што нема политичка стабилност,основна колективна безбедност нема економски раст и развој ниту пак инвестиции па сега нека му ја мислат господата во В. на Р.М

H

Hip.Hop_MKD

Гостин

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Зашто секогаш напаѓаат 6 души на 2????Зашто не нападнат 3 на 3?????ЗАШТО СЕ ПИЧКИ!!!!!!!ОСВЕН У ЧАИР НЕМАТЕ МУДА НАДВОР ОД ЧАИР ДА ТЕПАТЕ,сеа треба јас да се собереме пола маало 20 души,и да отидеме на меѓуградска автобуска зашо таму живеам у близина да ги здрвиме од мавање сите Албанци,жени деца,старо младо се по ред!!!!!!!!КУРШУМ У ЧЕЛО ЗА ВАС САМО!!!!!!МИ СЕ ПОЛНЕШЕ СРЦЕТО КОА ПЛАЧЕА ТИЕ ОД СВ.ПЕТКА ПРЕД ГРАДСКА БОЛНИЦА КАО ИМ ГИ ПОТЕПАЛЕ ДЕЦАТА!!!!!

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Епа кај што е донер е албанска чаршија прошле наши и на нив не им треба некој причина!!!
Се затепале!!! едно дете побегналооооо ( за среќа )!!!! И го спасил некој чичко!!!!

За девојчетооо имало 15 години! не се знае уште причината!!!! ДО КОЕ НИВО ПАДНААА!!!
ЖЕНСКОО АЛОО!!
А за тоа детето пред општина неможам да кажам ништо затоа што и мене пред малку ме известијаа...!!
Da no Dardania vika deka devojceto provociralo, prvo verbalno, a potoa i fizicki gi napadnalo mladite momcinja ShAljbanci !!!
I ovie morale da se odbranat, da !!!
Pa zarem i zenskite pocnaa da napagjaat, uff mene mi e strav da izlezam na ulica, moze nekoe devojce/devojka kje me istepa !!!
Pazete se ALLLOOOOOOOOO Zenskite napagjaat !!!

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Зашто секогаш напаѓаат 6 души на 2????Зашто не нападнат 3 на 3?????ЗАШТО СЕ ПИЧКИ!!!!!!!ОСВЕН У ЧАИР НЕМАТЕ МУДА НАДВОР ОД ЧАИР ДА ТЕПАТЕ,сеа треба јас да се собереме пола маало 20 души,и да отидеме на меѓуградска автобуска зашо таму живеам у близина да ги здрвиме од мавање сите албанеци,жени деца,старо младо се по ред!!!!!!!!КУРШУМ У ЧЕЛО ЗА ВАС САМО!!!!!!МИ СЕ ПОЛНЕШЕ СРЦЕТО КОА ПЛАЧЕА ТИЕ ОД СВ.ПЕТКА ПРЕД ГРАДСКА БОЛНИЦА КАО ИМ ГИ ПОТЕПАЛЕ ДЕЦАТА!!!!!
Ne be batka, kukavicki e da napagjas nekoj sam i slab vo tvoja naselba/maalo !!!
I vo moe maalo ziveat 2-3 ShAljabanski familii, no jas ne sum kukavica, samo kukavicite tepaat na toj nacin(100 na 5) !!!
Oni(ShAljabancite) pocnaa da tepaat vo dominantno Makedonski sredini: Gjorce, gradski park, pokraj kej i.t.n. Taka da treba da se napagjaat ShAljabanci vo Singjelic, Bitpazar, Cair ........ t.e. na nivna teritorija, mislis deka toa ne e vozmozno !!!
--- надополнето: 10 март 2012 во 10:15 ---
ПА ТОА ТИ Е,класични пички смрдливи!!!!!!!!!!!!
:drk: Hej Nuse Nuse, Hej Mori Nuse Hej .... !!!! :drk:
SHALJABANCI SHALJABANIJA :icon_lol:

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Ne be batka, kukavicki e da napagjas nekoj sam i slab vo tvoja naselba/maalo !!!
I vo moe maalo ziveat 2-3 ShAljabanski familii, no jas ne sum kukavica, samo kukavicite tepaat na toj nacin(100 na 5) !!!
Oni(ShAljabancite) pocnaa da tepaat vo dominantno Makedonski sredini: Gjorce, gradski park, pokraj kej i.t.n. Taka da treba da se napagjaat ShAljabanci vo Singjelic, Bitpazar, Cair ........ t.e. na nivna teritorija, mislis deka toa ne e vozmozno !!!
--- надополнето: 10 март 2012 во 10:15 ---

:drk: Hej Nuse Nuse, Hej Mori Nuse Hej .... !!!! :drk:
SHALJABANCI SHALJABANIJA :icon_lol:
далеку дека не е возможно,ама гледај пак тие територии имаат шаљбанци,во ѓорче има,на кеј се движат симнуваат звезди доле на клупите кај камени,нека дојдат во аеродром или ново лисиче да нападнат,или карпош,капиштец.....каде се таму????

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
далеку дека не е возможно,ама гледај пак тие територии имаат шаљбанци,во ѓорче има,на кеј се движат симнуваат звезди доле на клупите кај камени,нека дојдат во аеродром или ново лисиче да нападнат,или карпош,капиштец.....каде се таму????
Ahha kje dojdat zimi tasko !!!
Shaljabancite se teski picki u dusa, silni se samo vo hordi/grupi i toa vo pretezno nivni sredini !!!
So Shaljabancite moze lesno da se pomine i da se spravime, no potrebna e cvrsta i teska raka, silen udar i posle kje ti bidat slugi !!!
B.T.W. Jas se zalagam za robovsko opstestvo !!! :sneaky::sneaky:

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Нов напад во Тетово, повреден и полицаец сабота, 10 март 2012
Наишла полициска екипа и успеала да ја прекине тепачката, но при интервенцијата на еден полицаец му е наесена исекотина на лицето

Двајца тетовчани пријавиле дека ноќеска во 1 часот и 40 минути биле нападнати од група лица од албанска националност. Според . Д.К.(23) и Н.К.(23) додека се движеле по булеварот „Маршал Тито“ во близина на сендвичарницата „Шатци“ без повод и причина биле нападнати од 6 до 7 млади лица кои им се нафрлиле, ги собориле на земја по што почнале да ги тепаат.

Наишла полициска екипа и успеала да ја прекине тепачката, но при интервенцијата на еден полицаец му е наесена исекотина на лицето поради што полицаецот е задржан на лекување во Тетовската клиничка болница. Напаѓачот е веќе идентификуван и се работи на негово пронаоѓање.
http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=68510

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
So ke rascistime be koa neame vojska?
--- надополнето: 10 март 2012 во 10:35 ---

B

Black Guard

Гостин
--- надополнето: 10 март 2012 во 10:35 ---
Кој те лаже?

Секоја држава има своја армија за да ги заштити границите,територијалниот интегритет и суверенитет на државата па дури и економијата(Германија,Франција Израел-сите имаат развиена економија но и...развиена воена индустрија-интересно!?).

Ние имаме капацитет за одвраќање на агресија од странство но евентуална граѓанска војна(налик босна) ќе не направи монструми оти тука ќе гинат деца,жени ќе се краде злато и масовно ќе се сее.....смрт.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
охо,напад на службено лице......некој ќе плати за тепачиве и тепаниве....

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Кој те лаже?

Секоја држава има своја армија за да ги заштити границите,територијалниот интегритет и суверенитет на државата па дури и економијата(Германија,Франција Израел-сите имаат развиена економија но и...развиена воена индустрија-интересно!?).

Ние имаме капацитет за одвраќање на агресија од странство но евентуална граѓанска војна(налик босна) ќе не направи монструми оти тука ќе гинат деца,жени ќе се краде злато и масовно ќе се сее.....смрт.
abe kazi mu na coek koj bil dobrovolec 2001 i on ke ti kaze sve sea neame niso sea nie go branime Afganistan od sopstveniot narod a vo zastita na agresorot ne pa sami ke se branime.

D

D_NazGUL

Гостин
незнаеме и не сме спремни. еве јас конкрентно за мене зборам - ај просветли ме и кажи ми на што треба да бидам спремен?
Протести масовни бе пријателе, да си ја бараме и ние правдината. Неможе да им забранувам на жена ми и детето да искочат да прошетаат затоа што ми е страв да не улета некој, а камо ли па у автобус да се качат. Али овој пат протести до крај, а не двајца без тројца!

Сега просветлен ли си??? Греота што и сам не си сфатил до сега.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.729
Поени од реакции
21.312
охо,напад на службено лице......некој ќе плати за тепачиве и тепаниве....
Ма одма вадиш пиштол и го стрелаш на лице место !!! И животните имаат поголемо разбирање од овие ... све тоа одма куршум во чело и 2 метра под земја нека се хранат црвите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom