Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Не е можно колку брзо се множат страниве на оваа тема. Застанале деца пред компјутер и пишуваат ли пишуваат. Криво ми е што од мака да ги свртам сите, нема да прочитам некој со позрело мислење од вас. Само да се кажело нешто, макар и еден збор!
Туку страв ми кога ве читам. Страв од тоа што на вас останува оваа држава. Тешко нас кога некогаш некој од вас ќе треба да смири некој ваков тензичен период. Полошо од Јанкулоска ќе издејствувате. Не ми се верува колку сте попалени и колку не сфаќате колку тоа не ви чини!!!!!! Живеам во време кога младината побрзо би фатила пушка во рака, отколку паметно да реши нешто. Да му се плукнам и на тоа време и на се` друго по ред!
А ти освен да ни кажуваш какви сме за нигде,потруди се да не опраиш..Сепак,ние сме ретардирана младина,остатоци од некои режими што поебале све живо што можело да се поебе,и ни треба посебна помош од некој како тебе..Пацифист,а сепак,ептен сератор..

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ако тоа што го реков за ЈТ и Иво , е лага , а плус тоа и провоцирачки и сеење омраза ....

Јасно ли ти е сега каква омраза сеел Иво Котевски кога пред 2 милиона народ рече : Нападнат од 4 лица (лага) , пукал два пати во воздух (лага) , убил во самоодбрана (лага или не).

За едно се сложивме нели , а тоа е дека лажните , нејасните изјави од МВР ја прегреваат состојбата.

А бе Пулонче.
Таа изјава на Котевски беше една од ретките точни.Се надевам дека нема да се најдам во таква ситуација некогаш, ама ако така приметам загрозеност на мој близок, би реагирал исто како Јаким.Без разлика дали ме нападнал Македонец, Албанец, Марсовец, куче или мечка.И прекини да шириш дезинформации, далеку подобро сум информиран од тебе за ова.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.066
Таа изјава на Котевски беше една од ретките точни.Се надевам дека нема да се најдам во таква ситуација некогаш, ама ако така приметам загрозеност на мој близок, би реагирал исто како Јаким.Без разлика дали ме нападнал Македонец, Албанец, Марсовец, куче или мечка.И прекини да шириш дезинформации, далеку подобро сум информиран од тебе за ова.
Види ги само нивните медиуми те молам...перење мозок до максимум..не дека нашите се нешто подобри али нивниве претеруваат...сите инциденти во којшто нивни нападнаа наши кои сочинуваат 90% од инцидентиве деновиве ги кријат.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Јас никогаш не сум бил за насилство и крв. Службите му дозволиле на некој во државава да си игра карамбол, ако не играат и заедно. Ништо од ова не е спонтано, се е наместено и компонирано. Во почеток мислев дека државата ќе си ја заврши работата, а сеа сфакам нешто друго и си поставувам прашање....Која држава? Па ова во нормални држави не се случува.
Сеа ќе имаат идеја за нова кампања. Насмевни се и направи го првиот чекор во автобус!
Ништо чудно тие со години си играле играчки (во кои други плачеле на крај), па сега по навика.Само да не им избегат од контрола.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Не е можно колку брзо се множат страниве на оваа тема. Застанале деца пред компјутер и пишуваат ли пишуваат. Криво ми е што од мака да ги свртам сите, нема да прочитам некој со позрело мислење од вас. Само да се кажело нешто, макар и еден збор!
Туку страв ми кога ве читам. Страв од тоа што на вас останува оваа држава. Тешко нас кога некогаш некој од вас ќе треба да смири некој ваков тензичен период. Полошо од Јанкулоска ќе издејствувате. Не ми се верува колку сте попалени и колку не сфаќате колку тоа не ви чини!!!!!! Живеам во време кога младината побрзо би фатила пушка во рака, отколку паметно да реши нешто. Да му се плукнам и на тоа време и на се` друго по ред!
Вака не на форумов да мудруваш.. ако некој албанец те нападне со некоја палка или пак ти удри 4-5-6 бокса ти на фин и културен начин ќе му објасниш зошто тоа не е убаво така да се прави.. и све ќе се реши на мирен и демократски начин..

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Еве јас ќе бидам првиот што јавно ќе повика на соживот.

Кој е доброволец Албанец...да седнеме у некое убаво кафанче и да стегнеме едно јагненце,со винце со сите салтанати.

И во име на соживотот ќе му понудам тој да ја плати сметката.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.066

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ајде на спиење, а утре вестите да почнат со уапсени 30 души од Чаир и 30 од Тетово. И по пат некој од нив да се "самоповредил" додека го носеле во станица.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Legalize it, pa da ne razmisluvame premnogu lele ja ko u tunguzija da ziveam, na povidok vojna(iscenirana, politicki) vo gostivar covek so dete napadnat sakajki da se odbrani i vo afekt pukal vo napagjacite i ubil 2 ca od niv (pa vo crna hronika sekoj den se tepaat albanci od gostivarsko tetovsko) sega problem e sto bil makedonec i ke se digaat strajkovi ke se destabilizira drzavata ZOSTO (policaec ne policaec ke odi na sud) ke se otkrie zosto bil tepan i zosto pukal(pa posle psihijatri gluposti i na kraj ke si odlezi - zosto ne bil vo uniforma i za ubistvo na 2 lica(jbg odzel zivot treba da lezi za toa) .
Dali mozeme da ziveeme so albancite?
jas 94 98 sredno ko bev odev sekoj den na bitpazar se setav kupuvav stripovi nikoj nakrivo ne me gledase , znaci nie ziveevme dobro so niv dodeka ne se sluci kosovo i DUI . I sea grupi kosovari koi vekje go naucia Skopje regrutiraat mladi(nedodelkani deca) da strajkuvaat za STO. Cisto adrenalin (za postarite: se sekavate na strajkot za albanski jazik vo pedagoski - togas napravivme haos niz skopje, nekoj ne izlaza deka ako strajkuvame nema da pomine a sepak pomina. ) Pola od strajkuvacite pojma nemavme zosto strajkuvame Srednite skoli od Skopje bea prazni a zamislete si bea STUDENTSKI PROTESTI pa imase edno 200 studenti i 10 000 srednoskolci.
Zlopamtilo?
Albanec e pogolemo zlopamtilo od Makedonec.
Albanski NVO !!!!!
Pa kako moze vladata da im dava pari na ovie , koj go pocna ova jas, ti, vie ? Ova go pocna Albansko NVO, napravija deckite protest, posle iskrsija se sto bese makedonsko - i koj e kriv - pa grupa gragjani.(ma nemoj koj gi sobra prv - sud, zatvaranje na nvo, kazna zatvor 3 meseci za organizatorite) .
Albanski politicki partii. !!!!
Basibuzuk.

i ne mi mrcete za zapirki .

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Можам да ви потврдам за тепачката пред донер , ја сум од Тетово ТОЧНО!!!
Исто е претепано и 15 годишно девојче на плоштад СРАМММ ДА ВИИИ ЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
22 мај 2011
Мислења
255
Поени од реакции
93
Можам да ви потврдам за тепачката пред донер , ја сум од Тетово ТОЧНО!!!
Исто е претепано и 15 годишно девојче на плоштад СРАМММ ДА ВИИИ ЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aj ako mozes nesto podetalno da ne izvestis

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom