малечко, слушај ме ваму сеа добро.баш за Орид станува збор и за неговите подуени и надмени граѓани ЧЕСТ НА ИСКЛУЧОЦИ.излади малку, не ми е до кавга и прочитај ги вицовите за Ориџани, верувај, 99% се ВИСТИНИ..јас како и секој Македонец си го сакам Орид и сакам да се прошетам, да потрошам пари и да го разгледам.не може мене некоја будала да ми стави рампа на влезот и да ми го наплаќа самиот влез, ако тој може така, можат и сите градови тоа да го направат, на што тоа ќе личи??да, треба да платам пристојно ноќевање, да, треба да платам ручек во кафеана, да, ако САКАМ лежалка на плажа, ќе ја платам, ама ако не сакам, нема да ја платам.посета во црква, треба ли да се плати??! јас ти велам НЕ, тоа само зинато дупе за пари го прави, па и ние во Прилеп имаме цркви, ама влез никаде не се плаќа, ако не си слушнал или разбрал, НАЈСТАРАТА црква во европа е во близина на Прилеп, датира од 2 век и сеа што, да ставиме наплатни рампи и пунктови? влез да наплаќаме, да шетаат бодигарди со бејзбол палици и да им грабаат пари и на тој што фрлил поглед кон црквата?! е, заради таквите ставови вие во Оридон ќе имате се помалку туристи, а Стругана ќе се полни се повеќе и повеќе.па мислете му ја од кого на крај пари!!!