Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Точно е дека има места во земјава кои на некој начин претставуваат пример за добро функционирање помеѓу овие националности али од една страна минорни се, од друга, тенка е и таму линијата и малку фали да се поебат работите.
Има кај мене во маало. Али финтата е што сме 95% со 5%, али во секој случај од секогаш сме стоеле добро. Во лето сме играле фудбал заедно, први комшии ми се албанци, али никогаш со нив не сме имале проблеми. Но далеку се покултурни од некои други, а и одамна се кај мене во маало, барем 20 години сигурно, а може и повеќе.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Има кај мене во маало. Али финтата е што сме 95% со 5%, али во секој случај од секогаш сме стоеле добро. Во лето сме играле фудбал заедно, први комшии ми се албанци, али никогаш со нив не сме имале проблеми. Но далеку се покултурни од некои други, а и одамна се кај мене во маало, барем 20 години сигурно, а може и повеќе.
И кај мене во маало исто 50 % - 50 % до сега никакви проблеми (стари скопјани) ама мислам дека во дадена прилика може да забијат нож во грб.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Приведени 8 од осомничените напаѓачи , верувам ќе ги најдат и другите ... и не само да ги носат у станица на испрашување , туку да добијат заслужена казна според степенот на стореното дело.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.466
Поени од реакции
9.178
мене не ми е јасно само со кој ум овие албанскиве партии сега доржуваат состаноци и слични срања, демек ситуацијава забегала, па во кој пичка материна беа досега, јас уште мината недела викав, нека се врати во дупла мера, не избирајки кој е крив маж, жена , деца или стари па после сами ке молат да се смири ситуацијата, е ова не се пички, туку пичкитини тешки.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Приведени 8 од осомничените напаѓачи , верувам ќе ги најдат и другите ... и не само да ги носат у станица на испрашување , туку да добијат заслужена казна според степенот на стореното дело.
Море јас да сум некој висок функционер во МВР би ги привел сите што правеа проблеми почнувајќи од тие во Гостивар, преку тие во Припор па се до последниве, и би наредил да им дадат малце воспитна во подрумите на станицата Пролече

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ima informacii koj se tie lica?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.466
Поени од реакции
9.178
приведените ке бидат само на разговор и така треба да биде, нема што да се казнат кога овие тепаниве сами си го барале што би рекол нашиов дарданија, кој им е крив што покажувале среден прст од автобус.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Пак забегавте од темата? Сеа уште 15 минути важат слободните, после се плаќа карта за ноќно возење, не ме терајте да ја затворам темава и утре да ја отворам коа ќе станам.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.466
Поени од реакции
9.178
а полицајциве се поголеми пички и од албанциве, со кој ум бе сега апсат бе матер им ебам полицајска, да дајт господ сите да скаапт, фамилија да им страда, пичка ли му материна.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
а полицајциве се поголеми пички и од албанциве, со кој ум бе сега апсат бе матер им ебам полицајска, да дајт господ сите да скаапт, фамилија да им страда, пичка ли му материна.
a sho ti e kriva pak sega policijata nekoj mora da gi cinkarel i toa odvnatre
1.makedonec komita
2.makedonec vojvoda
3.makedonec ,,,kodosh,,,,,,,,i sega,,,,policijata kriva

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.466
Поени од реакции
9.178
a sho ti e kriva pak sega policijata nekoj mora da gi cinkarel i toa odvnatre
1.makedonec komita
2.makedonec vojvoda
3.makedonec ,,,kodosh,,,,,,,,i sega,,,,policijata kriva
кој е бе крив, кога македонците јадат ќотек, истрагата е во тек, а сега можеле да ги нјадат, немој да ми се правиш паметен, не се работи брат за цинкарење, доста со тие лајнарии, тие ги знаат и шипциве, немој да ја браниш полицијва, гнаси се брат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ти лепам и ќе ти лепам дур гледаш на таков начин на работиве. Ова се случува и кога е он тука, не се секирај, и кога не бил на власт и кога нусето било кафекуварка, и тогаш се дешавало, и ќе се дешава.
Само сега има медиуми кај кои ова не е изводливо да помине неприметно.

Не се обидувај и ти ко нив, и Сител, да продавате муабет за соживот и исценирани инциденти од страна, не фантазирајте, никад нит имало а и прашање е дали некад ќе има соживот помеѓу албанците и македонците у оваа земја. Точно е дека има места во земјава кои на некој начин претставуваат пример за добро функционирање помеѓу овие националности али од една страна минорни се, од друга, тенка е и таму линијата и малку фали да се поебат работите.
Има Syn, како нема. Само тие места се составени од културни и образовани луѓе, кои најчесто ја имаат избацено Сител од ТВто. Учев во средно со Албанец, поцивилизиран беше од некои идиоти кои беа од класот. Само вакви деца (и македонци и албанци) произлегуваат од места кои ги опишав во втората реченица. И се ретки.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
незнам дали ке се сложите или не но.... глеам муабети полициско насилство незнам тепала полицијата апсела за без причина и слично... нашава полиција е булшит и никој не ги ебе ни 2% затоа што не тепаат едноставно. да би било како порано во СФРЈ на пример па да имаат право џандарите да тепаат верувајте нема да има вакви инциденти. што е дешава - ке ги најдат сторителите ( без оглед од кај се што се како се ) ке ги однесат у станица ке ги испрашаат и ке им опнат кривична и тоа е тоа.. ДОДЕКА ПАК. ако имаат слобода да тепаат - па да им дадат еден дооообар ќутек и тоа јавно на плоштад и сето тоа да го видат граѓаните не верувам дека следен пат некој би се осмелил да напраи некое злосотрство. јас искрено сум да почнат џандариве да тепаат и тоа асално ( ако си крив наравно )

Член од
12 декември 2007
Мислења
108
Поени од реакции
41
незнам дали ке се сложите или не но.... глеам муабети полициско насилство незнам тепала полицијата апсела за без причина и слично... нашава полиција е булшит и никој не ги ебе ни 2% затоа што не тепаат едноставно. да би било како порано во СФРЈ на пример па да имаат право џандарите да тепаат верувајте нема да има вакви инциденти. што е дешава - ке ги најдат сторителите ( без оглед од кај се што се како се ) ке ги однесат у станица ке ги испрашаат и ке им опнат кривична и тоа е тоа.. ДОДЕКА ПАК. ако имаат слобода да тепаат - па да им дадат еден дооообар ќутек и тоа јавно на плоштад и сето тоа да го видат граѓаните не верувам дека следен пат некој би се осмелил да напраи некое злосотрство. јас искрено сум да почнат џандариве да тепаат и тоа асално ( ако си крив наравно )
Да те тепаат треба прво да те фатат,со 120 кила тешко...Крофнари тешки ни се полицајциве !

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
сега одлучете се
полициска бруталност или полициски пички.
или како ви одговара во моментот. ако ве тепа кога правите беља брутална е, ако не ги тепа тие кои прават беља тогаш не чини???
да не сте малце дволични во случајот???
јас сепак сум за полициска бруталност.
барем кога ја имаше можев на рајат да се прошетам сам во ниедно доба, да си седам во парк без никој да ми пререче нешто, немаше во секој кафич и диско обезбедување, а за возење во автобус не ни стануваше збор. немаше дрога и џепароши на секој чекор. кога ке размислам подобро беше.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom