Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Добро бе само мене ми е чудно што американската амбасада се јавува со соопштение за тепачките по автобусиве???

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Koга ја видов веста како слатко се насмеав и после ова што се случува 100% сум убеден во моето предвидување дека има политичка позадина во се ова !!!
-Владина делегација беше во Турција на промовирање на Македонија пред бизнисмените се случи Струга и ''палењето'' на црквите !!!
-Владина делегација е во Индија и Малезија не еден туку 3 инциденти во автобуси и тоа помеѓу Македонци и Албанци !!

На некој не му одговара Македонија да биде стабилна и економски да напредне ... пред се мислам на домашните одродници во соработка со соседните тајни служби !! Грција е Банкрот земја и нема да се оправи во наредните 50 години од ова ... Македонија да е постабилна од Грција па каде го има тоа хм ...!! До сега Бунарџик беше ливада без НИТУ ЕДНА ФАБРИКА !!! Сега се 10 ....
На соседиве и на домашниве предавници не им одговара Македонија да биде стабилна држава и да напредува па затоа пробуваат преку картата на етничкиот соживот да направат искри како порано ... ФАКТ !!! Да се разбереме никако не осудувам ова што се прави ... али потполно сум уверен дека има политичка позадина !! Само последни потези се ова, толку од тие што на иста карта пред 10 години се наместија каде што се сместија.
Eве ги палачиве ...тие ако не стават масло во оган не се живи ... КАТАСТРОФА СЕ !!!
Прегледај го приврзокот 40876
Исто мислам и јас при секое напуштање на државата од страна на премиерот албанците прават проблеми (кога го нема чуварот), ама како и да е не е работата само да се лоцира болеста туку и да се искорени системски и темелно.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Ајдеее, или си отепан вмровец, или си глуп. Трето нема.
И од нашиве има сељаци неписмени што ги мразам и од нив ... ама има добри и фини момци со кој сум ептен близок и сум немал никаков проблем.. сум им се наоѓал..ми се наоѓале !! А бе паметен ај певај ... пошто си најпаметен ти објасни го ова што си го цитирал и демантирај го ?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
Добро зошто ова секогаш се случува Грујо кога не е во земјава а кога е во потрага по инвестиции а ?! Не ме оквалификувај како партиски определен...не сум !! Реален сум и ги согледувам работите какви што се ... Етикета не ми лепи безврска !!
Ти лепам и ќе ти лепам дур гледаш на таков начин на работиве. Ова се случува и кога е он тука, не се секирај, и кога не бил на власт и кога нусето било кафекуварка, и тогаш се дешавало, и ќе се дешава.
Само сега има медиуми кај кои ова не е изводливо да помине неприметно.

Не се обидувај и ти ко нив, и Сител, да продавате муабет за соживот и исценирани инциденти од страна, не фантазирајте, никад нит имало а и прашање е дали некад ќе има соживот помеѓу албанците и македонците у оваа земја. Точно е дека има места во земјава кои на некој начин претставуваат пример за добро функционирање помеѓу овие националности али од една страна минорни се, од друга, тенка е и таму линијата и малку фали да се поебат работите.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.947
Поени од реакции
12.551
Мене на моменти ми е срам на оваа планета што живеам а за државава ич не прам муабет...

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Posle 13.08.2001 god. rabotite malku po malku se smirija i se dovedoa do nekakov red, mirno bese se do pred edna i pol godina ............. vo tekot na 2010 god. pocna atmosferata da vrie(politickata), mislev na: "vostanijata", "buntovite", "marshevite", tenziite so tutunarite, lozarite, mlekarite, stecajcite, tenziite so polic.upad i zatvoranjeto na gazda-Velija, A1-TV i seto ona sto bese(dukjancinjata)na PeroNakov_bb, predizbornata kampanja bese dosta dolga, zeska i nepredvidliva, zaginuvanjeto na mladiot Martin i protestite sto sledea, apsenjeto na Ljube B., rusenjeto na Kosmos, pred mesec/mesec i pol bea tenziite vo Strusko, eve sega sekojdnevnive tepacki po avtobusive .............. ne sum jas sudija pa da go naogjam i izmisluvam krivecot, no nekako site ovie negativni raboti odat vo kontinuitet, prvo edno nesto kje izbie, pa kje se zataska t.e. kje se podsmiri, pa vednas nesto drugo kje se sluci i taka do beskraj !!!

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Работата е што агресивните македонци (Комити) кои го бранеа Скопје од Качаците сега полицијата нив ги тепа и ги репресира и нормално кога твоите се против тебе се откажуваш полека полека. Некој некогаш ќе треба да одговара за оваа ситуација ама ако му се прости нема да биде човечки.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
тепачкиве во автобус ги има од коа знам за себе,тоа што некој го актуелизира коа ке му текне е друга работа..

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Смислата е во тоа што, ако ти не си способен да заработиш многу, никој не ти е крив и никој нема да плаќа за твојата неспособност.
Е сега, тоа е практично невозможно на Балканов, а и пошироко, оти пример за ,,способен,, и ,,успешен,, е ,,расипан,, ,,крадец,, ....
Во Финска на пример невработените или тие со мали плати ќе поминат без казна за ист прекршок, каде некои од вработените плаќаат и по 100 000 евра казна.
Кај нас третманот е по друга, најчесто “непотистичка“ линија, ама никако не се зема во обѕир вработеноста или невработеноста на сторителот.

Еве на пример За Директорот на АД Зегин Господин Благој Механџиски којшто зема 58.000 евра плата секој ден да плаќа казна од 100 евра што е тоа проблем за него...

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
тепачкиве во автобус ги има од коа знам за себе,тоа што некој го актуелизира коа ке му текне е друга работа..
Не е точно само се лажеме со тоа мислење, и нема што да ги игнорираме, бар мене не ми е нормално кога влегува Планинец во автобус и го напаѓа возачот и патниците без причина.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Не ми е срам, мене совеста колку-толку ми е чиста, само депресија ме гони...

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Da, se slozuvam so tebe, tepacki odsekogas imalo, ima i kje ima, detski tepacki po osnovnite ucilista i srednite skoli, kako i po avtobuskite stanici i vo avtobusite, no ova sto se slucuva vo izminative deset dena e preterizam, sekoj den vo prosek po 2-3 incidenti, najcesto po avtobuskive stanici i vo avtobusite !!!
Ne e isto da se sluci eden incident vo nekolku meseci i sekojdnevno da se slucuvaat po nekolku incidenti i toa masovni tepacki so po 15-20 iscukani petli !!!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Не е точно само се лажеме со тоа мислење, и нема што да ги игнорираме, бар мене не ми е нормално кога влегува Планинец во автобус и го напаѓа возачот и патниците без причина.
Незнам која ти е поентата у муабетот,ништо од ова не е нормално али хеј Македонија е ова сепак.Од секогаш албанци напаѓале ко хорди и пред 3 и пред 10 години,нема што некој да ми објаснува дека сеа ескалирало насилството коа работата е ескалирана одамна..
--- надополнето: 8 март 2012 во 19:30 ---
Da, se slozuvam so tebe, tepacki odsekogas imalo, ima i kje ima, detski tepacki po osnovnite ucilista i srednite skoli, kako i po avtobuskite stanici i vo avtobusite, no ova sto se slucuva vo izminative deset dena e preterizam, sekoj den vo prosek po 2-3 incidenti, najcesto po avtobuskive stanici i vo avtobusite !!!
Ne e isto da se sluci eden incident vo nekolku meseci i sekojdnevno da se slucuvaat po nekolku incidenti i toa masovni tepacki so po 15-20 iscukani petli !!!
Ти изгледа чудно бидејки на македончето му скурчи па почна да враќа,а тоа никако не смее да го прави како нижи род во оваа земја.

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Незнам која ти е поентата у муабетот,ништо од ова не е нормално али хеј Македонија е ова сепак.Од секогаш албанци напаѓале ко хорди и пред 3 и пред 10 години,нема што некој да ми објаснува дека сеа ескалирало насилството коа работата е ескалирана одамна..
Каде е македонската фаланга? Само се плаче нешто, абе знаеш коалиција, не смееме ова не смееме она, нема етничка основа инцидентот, изолиран настан било.....
НЕ НЕ И НЕ ОВА Е СИСТЕМСКИ ПРИТИСОК ВРЗ МАКЕДОНЕЦОТ НЕ Е ОВА ОВО ОНО!!!!
СЕКОЈ ДЕН СЕ МОЛАМ ДА ПУКНАТ ГОЛЕМИ НЕМИРИ И АКО ТРЕБА НЕКА БИДЕ (СЛОБОДА ИЛИ СМРТ)

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Aбе Куку Њоњен напаѓаат по 10 или 15 души и ништо ново не е тоа па анормално кога у месецот го прават тоа по 5 пати најмлце и за нив е секојдневие а кога ние Македончињата ке ги испотепаме одма екарлирало насилството одма по вести меѓуетнички тензии ова го прави опозициската власт кревааат паника работат против МАкедонштината само за да гзот им седне на повисока фотеља само да знаете Куку Њоњен ке му го враќаат на крвта т.е. ке има уште тепачки...и мене еден ми вика Што си му го јадел гомната на брат ми хахахаххх Куку Њоњен
--- надополнето: 8 март 2012 во 19:36 ---
Aбе Куку Њоњен напаѓаат по 10 или 15 души и ништо ново не е тоа па анормално кога у месецот го прават тоа по 5 пати најмлце и за нив е секојдневие а кога ние Македончињата ке ги испотепаме одма екарлирало насилството одма по вести меѓуетнички тензии ова го прави опозициската власт кревааат паника работат против МАкедонштината само за да гзот им седне на повисока фотеља само да знаете Куку Њоњен ке му го враќаат на крвта т.е. ке има уште тепачки...и мене еден ми вика Што си му го јадел гомната на брат ми хахахаххх Куку Њоњен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom