Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ne be ne se zaebevaj ovie ne tepat devojki ovie tepat samo tie so peat pesni za Golema Albanija :tapp:
Devojkava sigurno:Пееш албанецски песни во јавен автобус,во кои има содржина за голема албанеција
-гледаш попреку,се гураш без потребно,газиш по нозе
-имаш истепано некој негов близок
-си му мавнал рекет
-си ја драпал сестра му/братучетка му
-и ред други работи
Не се прави паметен кога не си ало,планино ! знаеш многу добро дека вакви се работите,не ми глуми тука демократ !!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.982
Поени од реакции
74.030
Вчера околу полноќ три пати прободен со нож 19 годишен албанец .
Неколку албански студенти исто така биле претепани од кој едниот со потешки телесни повреди.
Од Албанци...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.982
Поени од реакции
74.030
Хммм ми стигна инфо дека Македонец е нападнат вечерва во 57-ца, а неговата девојка е прободена со нож.
Страшно...
ПОВТРДЕНО....

Не идам утре на факс, мил ми е животот (y)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Неколку албански студенти исто така биле претепани од кој едниот со потешки телесни повреди.
од кого бе дечко ??

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Како сте се фатиле за таа фамилија... Не сакам да откривам детали од мојот приватен живот, ама ме влечете за јазик..Овде каде што сум јас, нема многу бездомници. Најдовме еден и му понудивме да дојде кај нас, да живее со нас. Живееме во една соба и му понудивме да ја делиме со него, да спие до креветот каде што ќе спиеме ние. Рече дека моментално е кај некоја девојка, ама понудата сеуште важи. И нормално, не само за тој човек. Егоизмот не е во човековата природа. Околностите довеле до такво нешто. Веќе отидовме надвор од тема, ама ќе се дообјаснам до крај, макар и ми го избришале мислењето. Филозофијата е совршена за човековиот карактер, пред се’, за оној со слободен ум, веќе сме имале неколку примери во пракса, ама ти не сакаш да одвоиш ни пола саат да прогуглаш и да прочиташ нешто повеќе за работата која ја плукаш. Ај среќен ти 8-ми март. Каде на протест?
Девојко. Вака. Јас се држам до она што го учам, што сум одбрала да го учам, и со кое се согласувам. Животот секојдневно ми е филозофија, а јас ја одбрав онаа, која на свој начин докажува каква е природата на човекот. Застапувајќи ја таа своја природа, јас немам ни желба да живеам во бескласно општество, без власт, без институции. Мене ми се допаѓа оваа структура (денешна), не ми се допаѓа што структурата се злоупотребува.
--- надополнето: 8 март 2012 во 02:03 ---
Поздрави од паралелниот уноиверзум каде ќерќичките добиваат станови на поклон и каде било факт (!!!) дека секое семејство да ти имало не по една ами секој член имал кола. За срамота ова раја неблагодарна, живее во земја каде во секое семејство сите членови имаат коли и уште нема доволно љубов кон својата си држава...Тоа што РМ е скоо на дното во Европа по возила по глава на жител е само илузија.

Надвор од тој универзум аргументите дека ако се казнува за арбитрарната одлука позната како погрешно паркирање мора да се обезбеди и простор каде правилно паркирање би било можно а не сиот расположив простор доделен на урбана мафија, квотите, каде висината на казните е веројатно светски рекорд во однос на примањата и каде селективноста при казнувањето е како добро утро би држеле вода.
Но не живеат сите во ист универум.
Ти не ја признаваш земјата во која живееш, па ние во различни универзуми сме живееле.

Му рекло магарето на зајакот...
--- надополнето: 8 март 2012 во 02:04 ---
Некој Буџован и да го казнат што дека. Во Македонија има многу дебеловратци за кои не е проблем да плаќаат казни за кревање пајак фино лепо. И еднаш, и два пати и трипати.

Казна за Косијанер и за буџован иста? Која е смислата?

Зашто да не е процентуална казна? Еве, на пример - 20% од платата. Без разлика на висина.

Или пак тој што зема над 1.000 евра месечно него 30% од плата.

Да се направат казните исто како во Финска...
Смислата е во тоа што, ако ти не си способен да заработиш многу, никој не ти е крив и никој нема да плаќа за твојата неспособност.
Е сега, тоа е практично невозможно на Балканов, а и пошироко, оти пример за ,,способен,, и ,,успешен,, е ,,расипан,, ,,крадец,, ....

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Не сери тоа се тепачки меѓу вашите, ако сакате заколете се сите до еден.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.982
Поени од реакции
74.030
Како не им е срам женски да бодат со нож бе, кучиња едни...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Или друг пример, што има заслужено овој што е во кома - да биде во кома? Само затоашто се качил во пејсосмица + е Албанец по националност?
Не барај смисла во бесмисленоста.
Отидов да спијам, бидете умни во меѓувреме ве молам. Искажувајте си ги мислењата и ставовите слободно, не се согласувајте меѓусебе слободно, но внимавајте на речникот и односот према колегите форумџии.
Не заслужило ни тоа дете да биде во кома исто како што не заслужил ни на Манчестер другарот палица у фаца. Двете страни грешат и се напаѓаат. Но, и сам знаеш колку ида не сакаш да го признаеш тоа, дека на еден ваков „ваш“ случај, има 8 „наши“. Дефинитивно повеќе напаѓаат Албанците. Јас само го чекам денот кога ќе се свестиме дека вака не може и нема смисла да се продолжи. Искрено би сакал соживот, ама бидејќи тој е невозможен барем во наредните 100 години, бар да си глеаме секој своја работа, ама не, у крв ни е ова!

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Staj ti u sportlife deka ke ima rata kvota e mala ama kako so vikas ti sigurna para zimas :tapp:
Ako sakas da podelime nekoja para imam stamparija za pari doma ce otstampame od onie od 5000 denari he he he
Samo neka produzi vaka uste nedela dena pa ce vidis dali sum pogresil ili ne ...

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.066
And so it begins.....не се движам без нож во наредниве неколку недели а би ви препорачал и на вас истото да го направите , пошто овие педерчињава увек у чопор и со ладно оружје се.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom