P
Princ
Гостин
Епа светот не почнува и не завршува со тебе. Тежок збор е тоа "кој прв почнал". Ако немаш документирани факти не се расфрлај со таква тешка артилерија на јавен форум.Незнам за 80тите и 90тите,пошто сум бил мал тогаш.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа светот не почнува и не завршува со тебе. Тежок збор е тоа "кој прв почнал". Ако немаш документирани факти не се расфрлај со таква тешка артилерија на јавен форум.Незнам за 80тите и 90тите,пошто сум бил мал тогаш.
Епа светот не почнува и не завршува со тебе. Тежок збор е тоа "кој прв почнал". Ако немаш документирани факти не се расфрлај со таква тешка артилерија на јавен форум.
Можеби си во право, но не е неостварливо.Нажалост,ова нигде не се остварило,а нема тука никад да се оствари.
И да се од различна националност ситуацијата се решава.Не се за жалење, со години се жалат родителите од околните македонски села раади инцидентите во автобусите на таа релација.

Морам да ти кажам.Нека не се радува некој затоашто (да претпоставиме, според информациите кои ги имаме) некои невини Албанци биле крвнички претепани од страна на Македонци, затоашто рок 24 часа едни невини Македонци ќе бидат крвнички претепани од страна на Албанци. Криво ми е дека брат ми ќе го јаде или Igorcemk.
А шо е уствари работата зар и ти веруваш во тоа дека сте биле некогаш дискриминираниЕпа светот не почнува и не завршува со тебе. Тежок збор е тоа "кој прв почнал". Ако немаш документирани факти не се расфрлај со таква тешка артилерија на јавен форум.
? ууу мајката па професорот Биљали како станал професор при таква дискриминација не ми е јасно -.- .... шо се прајте на мутави бе брат ај бар ти си поцивилизиран кажи си јасно дека повекето Албанци се ужасно примитивни и насилни тоа е тоа ....Не ми кажувај гачки ти мене. Сакаш да ми кажеш дека овој што е на интензивна нега конкретно има прободено некого со нож?Абе не кажувај гаџки,ни они не биле тогаш родени,што к*р провоцираат ? нели сакате да се заборави све тоа,зашто не ги учите барем да не провоцираат ? симнати од планина,сте ги научиле закониве на памет,а обврските не ги знаете
Не е невкусен, само е реален. Нечија мајка вечерва не спие туку се грижи дали син и ќе преживее. По некоја случајност Igorcemk го поддржа настанов, така да сметав дека примеров најдобро ќе "лежи" ако го објаснам за него лично, да ја свати поентата на своја кожа.
Не е невкусен, само е реален. Нечија мајка вечерва не спие туку се грижи дали син и ќе преживее. По некоја случајност Igorcemk го поддржа настанов, така да сметав дека примеров најдобро ќе "лежи" ако го објаснам за него лично, да ја свати поентата на своја кожа.
Не ми кажувај гачки ти мене. Сакаш да ми кажеш дека овој што е на интензивна нега конкретно има прободено некого со нож?
1. Јас цитирав твој пост во кој ти даваш (индиректна?) поддршка на настанов, не осуда. Дали е прв, втор или трет појма немам, видов твој пост - го цитирав. Имам изменето нешто во цитатот? Не. Молчи.НЕ кажувај приказни кога во првиот пост јасно го осудувам овој настан. Ти и други Албанци во форумов кај бевте да осудувате вакви настани против Македонци? Или така ви чинеше?
1. Јас цитирав твој пост во кој ти даваш (индиректна?) поддршка на настанов, не осуда. Дали е прв, втор или трет појма немам, видов твој пост - го цитирав. Имам изменето нешто во цитатот? Не. Молчи.
2. Албанци има 10 души на форумов. Ви даваме предност на вас. Отвараат Албанците вакви теми на форуми кадешто се мнозинство. И воглавно имаат ставови како твоите. Кршете си глава меѓусебно, не ги мешајте сите останати.
а според тебе како интелектуален албанец кое треба да биде решението за ваквите инциденти ??1. Јас цитирав твој пост во кој ти даваш (индиректна?) поддршка на настанов, не осуда. Дали е прв, втор или трет појма немам, видов твој пост - го цитирав. Имам изменето нешто во цитатот? Не. Молчи.
2. Албанци има 10 души на форумов. Ви даваме предност на вас. Отвараат Албанците вакви теми на форуми кадешто се мнозинство. И воглавно имаат ставови како твоите. Кршете си глава меѓусебно, не ги мешајте сите останати.
Не сум интелектуален (интелектуалец?) и нема решение за ваквите инциденти. Потребна е промена на критичното размислување а тоа нема шанса да се постигне во срединава. И двете страни се во прави, и двете страни страшно грешат. Значи лесно решение не знам, но сепак не можам рамнодушно да читам како некој невин (од било која националност, макар и Тунгузиец бил) бил прободен/истепан/убиен само поради неговата националност. Не сум учен на тоа.а според тебе како интелектуален албанец кое треба да биде решението за ваквите инциденти ??