Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Не не дадоа гол од офсајд,не не даде 5 мин. продолжение за џабе!! :) Ама,нвм сега тек почнува борбата...
Абе колку да даде продолжение бе човек кога на сред акција на тоа гомното му текна да лежи во петерец. Како тоа сите мали екипи почнува да ги боли нешто кога имаат резултат? Како не го болело на 1-0 кога трчале како да имаат мотор во газот? После 1-1 на двапати се виткаа играчи на Киево по над минута и измените па ти пресметај колку требале да продолжат. Можеш и да одговориш и на тоа како го местат Јуве за шампион со нерешени? Споменав дека имаше две ситуации каде судијата можеше да се направи на Тошо и да им помогне на Јуве да победат. Туку, знам зошто некои од вас го фураат овој муабет. Милан ако освои ќе коментирате како Милан е силен, Јуве се гола вода за нив итн во недоглед. Шансите Јуве да освои се помали ама да бидеме реални, постојат. Е тогаш ова со судиите ќе ви биде алиби. Многу ниско од ваша страна како навивачи на еден голем клуб каков што е Милан. Уште од сега си правите оправдание при евентуален неуспех а ако Милан освои тогаш Милан бил најјак, му немало рамен. Абе ајде:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе колку да даде продолжение бе човек кога на сред акција на тоа гомното му текна да лежи во петерец. Како тоа сите мали екипи почнува да ги боли нешто кога имаат резултат? Како не го болело на 1-0 кога трчале како да имаат мотор во газот? После 1-1 на двапати се виткаа играчи на Киево по над минута и измените па ти пресметај колку требале да продолжат. Можеш и да одговориш и на тоа како го местат Јуве за шампион со нерешени? Споменав дека имаше две ситуации каде судијата можеше да се направи на Тошо и да им помогне на Јуве да победат. Туку, знам зошто некои од вас го фураат овој муабет. Милан ако освои ќе коментирате како Милан е силен, Јуве се гола вода за нив итн во недоглед. Шансите Јуве да освои се помали ама да бидеме реални, постојат. Е тогаш ова со судиите ќе ви биде алиби. Многу ниско од ваша страна како навивачи на еден голем клуб каков што е Милан. Уште од сега си правите оправдание при евентуален неуспех а ако Милан освои тогаш Милан бил најјак, му немало рамен. Абе ајде:)

Zarem ne e taka:P

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Фановите на Милан плачат на форумов дека Јувентус е местен да биде шампион
Фановите на Јувентус плачат на форумов дека Милан е местен да биде шампион
Фановите на Интер плачат на форумов бидејќи Раниери бил таен агент испратен од smert и Puppone да им наштети во битката за излез во Европа

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Јас не мислам така, барем не во таа мерка како што напишав. Муабетот е дека така ќе биде доколку освои Милан а ако не тогаш судиите се алиби. Што се вика, нека има за резерва, ќе имаме на што да се вадиме. Како и да е многу плачипичкарски звучи.
--- надополнето: 4 март 2012 во 00:29 ---
Кое е ова златно детуле?

Абе ви е гајле, битно изгуба немате. :вонзем:
Мене повеќе ми изгледа ко да бил на кварцање:)

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Што е ниско кога се правите мутави.Како прво дозволува гол од офсајд,малу е ?Како второ ја гледав утакмицата и не се вртеа туку ве нападнаа и уште гол ќе ви плеснеа на крај,само еднаш лежеше(незз кој беше) кога го тегнеше голманот.Како трето ние не паѓаме ниско вие паѓате...Како лигушите од Барселона станувате(секоја чест за поединци)!Јас увек сум бил реален ама кај тебе тоа изостанува...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Што е ниско кога се правите мутави.Како прво дозволува гол од офсајд,малу е ?Како второ ја гледав утакмицата и не се вртеа туку ве нападнаа и уште гол ќе ви плеснеа на крај,само еднаш лежеше(незз кој беше) кога го тегнеше голманот.Како трето ние не паѓаме ниско вие паѓате...Како лигушите од Барселона станувате(секоја чест за поединци)!Јас увек сум бил реален ама кај тебе тоа изостанува...
Што изостанува бе и за какво лигушење збориш? Ни сум се замарал за пеналите на Милан ни за фаули ни за аути. Вие овде после секој меч кенкате за офсајди, пенали, голаути и што ти јас знам. Едноставно не ме интересира како победил Милан. Кога имам време гледам нивни меч без никакви тензии и без намера да ловам спорни ситуации и да мањачам по линиите за офсајд за после да се расправам со такви како тебе. Не ми е јасно за какво лигушење збориш и кој тоа се лигуши? Не се замарам со другите клубови а не па уште и криви дрини да исправам за судење на нивни меч.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.215
Поени од реакции
14.482
Јас не мислам така, барем не во таа мерка како што напишав. Муабетот е дека така ќе биде доколку освои Милан а ако не тогаш судиите се алиби. Што се вика, нека има за резерва, ќе имаме на што да се вадиме. Како и да е многу плачипичкарски звучи.
Но, зошто не сваќаш дека тој муабет почна од вас, и тоа не мислам само на вас фановите, туку пред се на вашиот клуб?! Мене посебно ми е кејф како Милан, а пред се Алегри се однесуваа по вашето плачење и посебно по натпреварот со вас. Алегри изјави дека мали клубови се вадат на судиите, а големите немаат право на таков нешто. Конте изјави дека судиите фаворизираат други екипи, а судат на штета на Јуве. Сега ти види кој звучи плачипичкарски!!!

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Што изостанува бе и за какво лигушење збориш? Ни сум се замарал за пеналите на Милан ни за фаули ни за аути. Вие овде после секој меч кенкате за офсајди, пенали, голаути и што ти јас знам. Едноставно не ме интересира како победил Милан. Кога имам време гледам нивни меч без никакви тензии и без намера да ловам спорни ситуации и да мањачам по линиите за офсајд за после да се расправам со такви како тебе. Не ми е јасно за какво лигушење збориш и кој тоа се лигуши? Не се замарам со другите клубови а не па уште и криви дрини да исправам за судење на нивни меч.
Немора да си зафатен да видиш судиска грешка и не си реален!Да не сакаш 5 гола да ви поклонат за да ги тепате мизирните Киево?Тие што навиваат за Барселона тврдат дека никогаш не добиле подршка од судиите.Истото и вие,како нив сте станале.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
sega pak sakale i penal :facepalm: pa vasite stoperi ovaa godina rakomet igraa,ima link vo prethodnite strani da ne odbrojuvam sega ama 5 pati so raka vo 16-metri !!!! demek vecerva ne im bese dovolen ofsajd golot pa i penal !!! nema vrska, protiv milan 52 cm topkata vnatre vo gol bese,deneska barem poblisku sudijata..
Ibra ke go nema na 3 natprevari,kaznet e za siluvanje od opstina Palermo,a ovie od federacijata vednas go osudile...
p.s Drugite Zebri poleka gi dostigat oviee od torino

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Алегри изјави дека мали клубови се вадат на судиите, а големите немаат право на таков нешто. Конте изјави дека судиите фаворизираат други екипи, а судат на штета на Јуве. Сега ти види кој звучи плачипичкарски!!!
Колку и да ме боли тоа што ме падна за пари јувентус..колку и да ме боли тоа што Интер беше неколку пати оштетуван оваа сезона сепак оваа реченица најмногу држи вода од сите..кој му е крив на Конте и на играчите на Јувентус што не нападнаа на 1-0 и чекаа Кивево да дадат гол??..кој му е крив на Маркизио што промаши очигледна шанса за гол??..кој му е крив што се заебаваа и воопшто што не напаѓаа на 1-0 во неколку наварти тукус е понашаа како 3-0 да водат???..и едноставно то е то ако искористеа некои од шансите ќе беше 2-0 и после колку сакааат нека ги оштетуваат тогаш друго е....

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Но, зошто не сваќаш дека тој муабет почна од вас, и тоа не мислам само на вас фановите, туку пред се на вашиот клуб?! Мене посебно ми е кејф како Милан, а пред се Алегри се однесуваа по вашето плачење и посебно по натпреварот со вас. Алегри изјави дека мали клубови се вадат на судиите, а големите немаат право на таков нешто. Конте изјави дека судиите фаворизираат други екипи, а судат на штета на Јуве. Сега ти види кој звучи плачипичкарски!!!
Конте само применил Мурињо тактика за притисок на судиите, нешто што му успеа и на Морати пред мечот со нас кога не ни беше суден очигледен пенал. Ако заврши сезоната вака, Конте нема да има потреба на никој да се правда за резултатот кој го постигнал затоа што ја постигнал зададената цел од клубот а тоа е пласман во ЛШ. Од друга страна Алегри ќе мора да даде отчет. Ете тука е разликата. На Конте не му е потребно алиби за евентуален неуспех затоа што согласно амбициите на клубот тој го направил своето. Е сега може ние навивачите да пиеме сеир дали тука на форум, дали во нашите друштва, затоа што сепак нашата екипа ја изгубила титулата од ривалите ама ти гарантирам дека на Конте нема да му фали влакно од периката.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.215
Поени од реакции
14.482
Конте само применил Мурињо тактика за притисок на судиите, нешто што му успеа и на Морати пред мечот со нас кога не ни беше суден очигледен пенал. Ако заврши сезоната вака, Конте нема да има потреба на никој да се правда за резултатот кој го постигнал затоа што ја постигнал зададената цел од клубот а тоа е пласман во ЛШ. Од друга страна Алегри ќе мора да даде отчет. Ете тука е разликата. На Конте не му е потребно алиби за евентуален неуспех затоа што согласно амбициите на клубот тој го направил своето. Е сега може ние навивачите да пиеме сеир дали тука на форум, дали во нашите друштва, затоа што сепак нашата екипа ја изгубила титулата од ривалите ама ти гарантирам дека на Конте нема да му фали влакно од периката.
Не беше тоа муабетот, зборувавме за ’плачипичкарството’. Јасно е дека Конте ќе остане тренер и да не освои скудетот, 99,9% истото е и со Алегри. Е, сега, што ти една иста работа еднаш ја оценуваш како плачипичкарење, а друг пат како притисок е друг проблем, но нема потреба толку да го тупиме... :)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Немора да си зафатен да видиш судиска грешка и не си реален!Да не сакаш 5 гола да ви поклонат за да ги тепате мизирните Киево?Тие што навиваат за Барселона тврдат дека никогаш не добиле подршка од судиите.Истото и вие,како нив сте станале.
Ама зошто не дочитувате? Јас реков дека ако Јуве го местат за шампион тогаш ќе бил свирнат пенал денеска и ќе бил признаен голот на Матри со Милан па Јуве ќе имале можност 12 минути да бркаат победа. Каква судиска помош е тоа ако натпреварот завршил нерешено особено овој денешниов каде што нерешено е рамно на пораз? Каде виде дека некој напиша дека голот на Де Чеље не беше офсајд и каде виде дека некој напиша дека голот на Мунтари не беше гол. Што вика еден другар: Ве читам на форум и сите јувенташи признаваат дека Милан е оштетен а миланезиве пак повторуваат -Ама голот беше чист, ама судијата не оштети ама ова, ама она. Па добро бе што сакате? Лично да ургирам во FIGC да му го одземат бодот на Јуве и да му додадат 2 на Милан?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom