Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435
Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
И што кога ќе се легализира ? Ќе можеш слободно да пушиш каде сакаш? Па кој ти брани сега ? Тие што најмногу сакат да се легализира се пријателите во Село Добрејци за "свињите" да престанат да им мрчат зошто "френките" им растеле толку високо.
If you know what I mean. Додека тие што си пушат мара за уживање ги боли стапот дали е легализирана или не, битно им е да е квалитетна. И да се легализира, што мислите право ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА ќе препуши ? Мало сутра има луѓе на кој не им паѓа на памет цигара у уста да стават а камо ли Марихуана.

PS.
И баш ме интересира дали ја знае некој статистиката за Пушачи Vs. Непушачи на цигари во Македонија ?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
И што кога ќе се легализира ? Ќе можеш слободно да пушиш каде сакаш? Па кој ти брани сега ? Тие што најмногу сакат да се легализира се пријателите во Село Добрејци за "свињите" да престанат да им мрчат зошто "френките" им растеле толку високо.
If you know what I mean. Додека тие што си пушат мара за уживање ги боли стапот дали е легализирана или не, битно им е да е квалитетна. И да се легализира, што мислите право ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА ќе препуши ? Мало сутра има луѓе на кој не им паѓа на памет цигара у уста да стават а камо ли Марихуана.

PS.
И баш ме интересира дали ја знае некој статистиката за Пушачи Vs. Непушачи на цигари во Македонија ?
Добро бе мајката нормали ли сте вие ЕНТЕШЕ не сте слушнале o_O не познавате некој што заради пушење марихуана бил во станица плакал казни , се влечкал по судови и сл ? ... божее божееее никој не ти бранел така било тоа -.-

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Добро бе мајката нормали ли сте вие ЕНТЕШЕ не сте слушнале o_O не познавате некој што заради пушење марихуана бил во станица плакал казни , се влечкал по судови и сл ? ... божее божееее никој не ти бранел така било тоа -.-
Од тебе прв пат слушам и да ти кажам право воопшто не ми е јасно како успеале да стигнат до таква ситуација. :facepalm:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Од тебе прв пат слушам и да ти кажам право воопшто не ми е јасно како успеале да стигнат до таква ситуација. :facepalm:
Не е често ама така фино лепо затоа што е НЕЛЕГАЛНО момците од ЕНТЕШЕ си го прават своето и кога ќе најдат некој си го зимаат со нив па затоа е таа легализација :D а бе момче бе момче бе колку години имаш 15 ?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.343
Само со легализација и туризам ќе направиме пари и ќе видиме аир. Во спротивно горните ќе си го сркаат медот а младинава ќе пуши отров за глувци.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Не е често ама така фино лепо затоа што е НЕЛЕГАЛНО момците од ЕНТЕШЕ си го прават своето и кога ќе најдат некој си го зимаат со нив па затоа е таа легализација :D а бе момче бе момче бе колку години имаш 15 ?
Да, да 15 сум :свиркам:

Инаку стварно не ми е јасно како може некој да го "најдат" дома на тараса или у двор кога ќе си запали Џоинт. Де расправај, или во парк нема веза било каде ( не сега у сред кафич, зш таму и цигари е забрането) на мене стварно не ми е јасно... Ќе ти дојде полицаец и ќе ти каже ти си дувал мара ај сега ќе те носам у станица па потоа у болница на преглед ?? Изгледа некој ти направил страшен филм за да се криеш ко глушец кога пушиш. ;)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Инаку стварно не ми е јасно како може некој да го "најдат" дома на тараса или у двор кога ќе си запали Џоинт. Де расправај, или во парк нема веза било каде ( не сега у сред кафич, зш таму и цигари е забрането) на мене стварно не ми е јасно... Ќе ти дојде полицаец и ќе ти каже ти си дувал мара ај сега ќе те носам у станица па потоа у болница на преглед ?? Изгледа некој ти направил страшен филм за да се криеш ко глушец кога пушиш. ;)
Изглеа ти живееш на Марс.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904

имаш 500евра на заем ??

K

kalimer0

Гостин

PS.
Тоа е и поентата, тој што сака да пуши ќе пуши и кога е легална и кога е забранета а тој што несака нема да пуши.
Проблемот е што првите имаат проблем со законот.

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138

smeXsa ти пушиш џоинт ? Дека врска немаш што зборуваш ! :D

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

Дете прва работа гледаш дека ти викаат сите -.- значи не за џабе е нелегална нормално дека ќе факаат ....
ЕНТЕШЕ значи тоа им е работа да ловат луѓе што пушат марихуана распрашај се провери и по нет на страната на МВР ќе видиш ЕНТЕШЕ што им е работа ... не ми кажувај глупости -.- не се прај паметен коа врска си немаш од животот . Не те наоѓаат дома они никој неможе дома да ти влезе ама на пример еве на Таксират и околу си врткаат околу саем со колите ќе видат некој сумљив на паркингот ќе запали и финолепо ќе го спакуваат во колата и го носат во станица ... и таму ако не признаваш(си го џитнал тоа и не те фатил баш на дело) урина глупости ќе ти проверува и по едно саат време те пушта ако покаже позитивно на урината ти стига казна нез колку пари сум чул нешо 400 евра дека е ама може и да не е толку појма неам
--- надополнето: 3 март 2012 во 16:53 ---
smeXsa ти пушиш џоинт ? Дека врска немаш што зборуваш ! :D
Братму има видено некој како пуши :D

Kajgana Shop

На врв Bottom