Сте вратиле ли карта ?

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Локација
Скопје
Дечки ај ве молам одговори ако сте го направиле следново или познавате некој што вратил ? Значи купив карта патна за воз, но не сум во можност да ја искористам! Дали ќе ми пропадне или има можност да ми ги вратат парите ако на време им отидам ? :unsure:

Неам пробано, не те тролам, али нема шанси да ти ги вратат парите пеер.
Кој те ебе дека не си се качил, твој проблем :) <=-- Така размислуваат.

Неам пробано, не те тролам, али нема шанси да ти ги вратат парите пеер.
Кој те ебе дека не си се качил, твој проблем :) <=-- Така размислуваат.
Ама различно е моево, пред да тргне возот да ја вратам...
--- надополнето: 3 март 2012 во 01:33 ---
Разгледај ја картата... Можеби одговорот се крие на задната страна :)
Да знаеш дека ке проверам.
--- надополнето: 3 март 2012 во 01:35 ---
„Замената и враќањето на возните исправи се регулирани со посебни акти“ - што к*р значи ова ?

За автобус може, ама задржуваат некои 20% од вредноста.
Што не се јавиш на железничка и да си прашаш фино-лепо?

Не знам како е за МЖ, за автобуски карти ќе ти вратат 70% од сумата или така нешто ако откажиш до 2-3 сати пред времето за тргнување.

Оди таму и продај ја на некој и готово :) Минус 50 или 100 денари

Епа ваљда има нешто слично и за МЖ... Ајде со среќа. Фала ви :)

Карта за каде, некои траат по месец дена, некои се еднодневни.
Ако ти е за некој концерт, јбг "си го примил", а тоа посебни акти, може нешто ќе ти вратат, оди прашај.

Карта за каде, некои траат по месец дена, некои се еднодневни.
Ако ти е за некој концерт, јбг "си го примил", а тоа посебни акти, може нешто ќе ти вратат, оди прашај.
За белград, не за концерт ама слично за утакмица :) Ваљда тоа актите значат тие 20-30% дека задржуваат.

Имам вратено карти за воз, 20% од вредноста задржаа. Само шалтерот не работи ова време, од сабајле иди.

Мене прво ми правеа проблеми, ама ко ќе кренеш малце галама одма ќе ти завршат работа. (that's how it works in macedonia)

Имам вратено карти за воз, 20% од вредноста задржаа. Само шалтерот не работи ова време, од сабајле иди.

Мене прво ми правеа проблеми, ама ко ќе кренеш малце галама одма ќе ти завршат работа. (that's how it works in macedonia)
Ау колку ми олесна да знаеш :D Уште ова, меѓународна карта беше или меѓуградска?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom