Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
имам Polo 1.4 TDI од 2003 година. Потрошњата би требало да се движи околу 6 литра градска вожња, но на мојата е 8 - 8.5. Сменив се направив комплетен сервис и нема промена. Се распрашав по луѓе и ми рекоа дека можно е ламбда сонда да го предизвикува тоа чим нема никаков проблем колата. Мислење?
Отиди нека ја проверат на дијагностика, нешто ти качува, треба да троши помалку тој мотор

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
имам Polo 1.4 TDI од 2003 година. Потрошњата би требало да се движи околу 6 литра градска вожња, но на мојата е 8 - 8.5. Сменив се направив комплетен сервис и нема промена. Се распрашав по луѓе и ми рекоа дека можно е ламбда сонда да го предизвикува тоа чим нема никаков проблем колата. Мислење?
ГУЖВА У ГРАД и цело време во 1 или 2 брзина,а богами и лер.Кој може да измери колку троши колата градска.Каталошката потрошувачка е фабричка далавера
--- надополнето: 2 март 2012 во 15:33 ---
Отиди нека ја проверат на дијагностика, нешто ти качува, треба да троши помалку тој мотор

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ГУЖВА У ГРАД и цело време во 1 или 2 брзина,а богами и лер.Кој може да измери колку троши колата градска.Каталошката потрошувачка е фабричка далавера
--- надополнето: 2 март 2012 во 15:33 ---
голф 4, 1.9 TDI 90 коња, 2001 год, пред месец дена го земав, сите викаат дека 7 градска троши мене на мојов некако 9 ми испаѓа, можно е нешо да е поебано, инаку почетник сум (не се разбирам), не ја бркам, и каква е таа дијагностика ? некој ?

Член од
2 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Поздрав до сите на форумот, во план ми е купување на мал автомобил исклучиво за градско возење па во око ми влегоа сеат ароса или лупо па ако некој имал искуство со овие 2 автомобили и 1.0 моторите би бил благодарен ако сподели некое мислење

Член од
26 февруари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
19
Поздрав до сите на форумот, во план ми е купување на мал автомобил исклучиво за градско возење па во око ми влегоа сеат ароса или лупо па ако некој имал искуство со овие 2 автомобили и 1.0 моторите би бил благодарен ако сподели некое мислење
Тие се исти,само значката напред е различна.У секој случај лупото е поскапо..Не би требало да троши мн,околу 6-7 градска..Се зависи од вожњата..

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
,
Citroen DS 23 Pallas injection electronique 1975

http://www.youtube.com/watch?v=oSxlkYhySsA

Kolku li se samo napred pred drugite
Kolku za informacija citroen ds3 e naslednik na citroen ami 6,vissa,saxo & c3

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Малку поголема и попространа земи си, корса, поло итн и тие имаат 1.0 мотори со 3 клипа, корсата е 1.0 12V јас имам таква и супер ми е, за мене за низ град па и за на одмор, се додека немаш деца ау да ти треба простор одлична е
некако лупото е премало во класа на сеиченто, башка што му ставаат цени и по 2.500 - 3000 за бензинците и 3-4000 за дизелите (има 1.2 Tdi) ама за 4000 евра ќе купам пасат тди а не мини количе

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Малку поголема и попространа земи си, корса, поло итн и тие имаат 1.0 мотори со 3 клипа, корсата е 1.0 12V јас имам таква и супер ми е, за мене за низ град па и за на одмор, се додека немаш деца ау да ти треба простор одлична е
некако лупото е премало во класа на сеиченто, башка што му ставаат цени и по 2.500 - 3000 за бензинците и 3-4000 за дизелите (има 1.2 Tdi) ама за 4000 евра ќе купам пасат тди а не мини количе
Сеа и ти измеша баби и жаби... за 4000 евра ќе купиш пасат, споредено со Смарт пасатот ќе троши 3 пати појќе низ град... да не ти спомнувам шо ќе паркираш побрзо, кола од 2 метра или кола од 4 и пол...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Сеа и ти измеша баби и жаби... за 4000 евра ќе купиш пасат, споредено со Смарт пасатот ќе троши 3 пати појќе низ град... да не ти спомнувам шо ќе паркираш побрзо, кола од 2 метра или кола од 4 и пол...
Токму така! Јас имам VW Bora, а имам и едно Polo. За низ град Poloto е далеку поподвижно како и за маневрирање при паркирање. Потрошувачката е тука некаде, околу 7 на 100 со тоа што Poloto е бензинец 1,4 а Borata е tdi 1,9. Единствена предност кај Borata ми е што не се отепувам менувајки брзини при појди-застани по скопските улици во шпицовите и раскрсниците зашто има автоматски менувач. Се на се, за град сепак препорака од мене е да се вози помало возило.

За Seat Arosa не би можел да зборувам бидејки немам искуство со тој модел. Vw Lupo доколку е моделот од 1,0л мотор со 8 вентили и 50 кс и 4 цилиндричен а не 3 цилиндричен мотор како што вели Torte Mobile, можам да кажам дека е сосема ок возило за градски прилики. Потрошувачката не очекувај да биде помалку од 5,5л на 100 км но според мене тоа е една сосема домаќинска потрошувачка за тој тип на мотор кој реално воопшто не е лош, докажан е како прилично издржлив на дефекти и абење и има сосема задоволително забрзување и крајна брзина во однос на конкуренцијата. goblen, мој совет е доколку можеш да го набавиш за домаќинска цена и во добра состојба, не му ја мисли туку купувај го веднаш. Мислам дека е одличен избор за мало градско возило.

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Да не има некој service manual за Rover 220 SD?

Член од
7 октомври 2010
Мислења
18
Поени од реакции
7
Здраво
Имам две прашања во врска со мојот автомобил (алфа ромео 156)
1, Кај има добар мајсто по можност во Кисела Вода, Скопје, пошто мислам дека треба да се прегледаат или да се сменат јабулиците од предното тркало.
2, Дали е можно да го имам прегорено радиото пошто неколку пати му имам направено извади стави и на крај не сака да се упали. Дали е можно да е рикнат некој осигурач у него или...?
Фала на сите за помошта

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Здраво
Имам две прашања во врска со мојот автомобил (алфа ромео 156)
1, Кај има добар мајсто по можност во Кисела Вода, Скопје, пошто мислам дека треба да се прегледаат или да се сменат јабулиците од предното тркало.
2, Дали е можно да го имам прегорено радиото пошто неколку пати му имам направено извади стави и на крај не сака да се упали. Дали е можно да е рикнат некој осигурач у него или...?
Фала на сите за помошта
Има позади осигурач на радиото извади го и види дали е рикнат

Kajgana Shop

На врв Bottom