Заби и сѐ во врска со забите

М

Мартин`

Гостин
Де бе вадење заб или правење со анестезија и пак ве боли ? што мажи ќе бевте ццц, ја комотно можам да заспијам додека ми го прават :D

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Скоро сите заби ме болат, а некои имаат и кариес, ама не можам да го совладам стравот за да појдам на стоматолог. Не гледам никакво решение за мене. :(
Подобро е сега да отидеш да ги направиш, ќе си направиш уште полошо ако чекаш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
само на крај ми спомна ќе го вадиме живецот,и одма напраив една фаца и ми вика, не се секирај ич нема да боли..ама од постовиве глеам дека и не е баш така :))
Па јбга, ти си пацијент - муштерија... шо акаш да ти каже ... да те погледне со загрижувачко лице да ти стави рака на рамо и рече “ќе вадиме живец... не знам како тоа поинаку да ти го соопштам... али пред да дојдеш... изгушкај се со најблиските.... и господ нек има милост на твојата душа...“

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.659
Скоро сите заби ме болат, а некои имаат и кариес, ама не можам да го совладам стравот за да појдам на стоматолог. Не гледам никакво решение за мене. :(
Верувај дека кога ќе дојде најаката болка, кога ќе ти "пулсира" цела уста, кога ќе вриштиш од болка, има да молиш да отидеш што побрзо...
Од искуство кажувам :icon_lol:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не се секирај, остај ги да доизгнијат па ќе ти клат вилици. Ни да те болат а можеш да ги миеш во машина за пајнци

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Де бе вадење заб или правење со анестезија и пак ве боли ? што мажи ќе бевте ццц, ја комотно можам да заспијам додека ми го прават :D
Зависи каква анестезија користи и дали ја става каде што треба :)

Од многу работи што прочитав на темава се ужасив, па јебига јас сум 5та година на факс и единствениот пат кога ми требаше помош од асистент за вадење заб на пациент беше првиот пат па ниту ги болело ниту имале проблеми после тоа, машала да си речам :) Сега не дека се фалам ама колку и да звучи просто вадењето на заб, ВООПШТО не е такво. А инаку многу ме интересира, во МК кога веќе се решаваат да ви вадат заб ви прават ли Рентген снимка на забот??? Затоа што ЗАДОЛЖИТЕЛНО е да се направи!

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Знае некој како природно до избелување на заби ?

Член од
15 август 2011
Мислења
125
Поени од реакции
40
Колку пари чинат фиксни протези горна и долна на државна клиника.. знае некој отпилика?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Какво правење на заби преферирате, со анестезија или без?

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Дали е ова нормално, ми израсна десна осмица, ми растеше негде од Јуни, ама од левава нема ни трага!? Можно ми е никогаш да не ми израсне па само со една да останам? :(

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Кој е тиа заболекар кој за малку расипан заб би ставил анестезија .Анетстезијата и не е баш здрава ти ја кочи вилицата и влија на срцето .
Анестезија знаеме кога се става - при вадење на заб.......

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Дали е ова нормално, ми израсна десна осмица, ми растеше негде од Јуни, ама од левава нема ни трага!? Можно ми е никогаш да не ми израсне па само со една да останам? :(
Можно е :).

Ја сум баксуз па ги имам сите осмици :LOL:.

Б

Бат Елохим

Гостин
Со анестезија. Си платиш, ти прави, седиш без проблем, си буши без проблем, копа живци без проблем, пломбира и идеш на раат нареден пат. :icon_lol: Инаку нема забар, само за вилици нови :icon_lol:

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Можно е :).

Ја сум баксуз па ги имам сите осмици :LOL:.
Хах па боље сите осмици него вака асиметричен да бидам :D

A анестезија само еднаш кога ми вадеа заб. Последен пат коа ми пломбираа бев 4-5то одд., кој те прашува за анестезија тогаш, те седнува и буши :). Сега кога би бирал, би одбрал без анестезија, како што кажа Солунски анестезијата и не е баш здрава за организмот, само ептен ако мора.

Kajgana Shop

На врв Bottom