Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Де бе вадење заб или правење со анестезија и пак ве боли ? што мажи ќе бевте ццц, ја комотно можам да заспијам додека ми го прават :D

Скоро сите заби ме болат, а некои имаат и кариес, ама не можам да го совладам стравот за да појдам на стоматолог. Не гледам никакво решение за мене. :(

Подобро е сега да отидеш да ги направиш, ќе си направиш уште полошо ако чекаш.

само на крај ми спомна ќе го вадиме живецот,и одма напраив една фаца и ми вика, не се секирај ич нема да боли..ама од постовиве глеам дека и не е баш така :))

Па јбга, ти си пацијент - муштерија... шо акаш да ти каже ... да те погледне со загрижувачко лице да ти стави рака на рамо и рече “ќе вадиме живец... не знам како тоа поинаку да ти го соопштам... али пред да дојдеш... изгушкај се со најблиските.... и господ нек има милост на твојата душа...“

Скоро сите заби ме болат, а некои имаат и кариес, ама не можам да го совладам стравот за да појдам на стоматолог. Не гледам никакво решение за мене. :(
Верувај дека кога ќе дојде најаката болка, кога ќе ти "пулсира" цела уста, кога ќе вриштиш од болка, има да молиш да отидеш што побрзо...
Од искуство кажувам :icon_lol:

И таму ќе кажат : Дечко забот е за вадење! :))

Не се секирај, остај ги да доизгнијат па ќе ти клат вилици. Ни да те болат а можеш да ги миеш во машина за пајнци

Де бе вадење заб или правење со анестезија и пак ве боли ? што мажи ќе бевте ццц, ја комотно можам да заспијам додека ми го прават :D

Зависи каква анестезија користи и дали ја става каде што треба :)

Од многу работи што прочитав на темава се ужасив, па јебига јас сум 5та година на факс и единствениот пат кога ми требаше помош од асистент за вадење заб на пациент беше првиот пат па ниту ги болело ниту имале проблеми после тоа, машала да си речам :) Сега не дека се фалам ама колку и да звучи просто вадењето на заб, ВООПШТО не е такво. А инаку многу ме интересира, во МК кога веќе се решаваат да ви вадат заб ви прават ли Рентген снимка на забот??? Затоа што ЗАДОЛЖИТЕЛНО е да се направи!

Колку пари чинат фиксни протези горна и долна на државна клиника.. знае некој отпилика?

Какво правење на заби преферирате, со анестезија или без?

Дали е ова нормално, ми израсна десна осмица, ми растеше негде од Јуни, ама од левава нема ни трага!? Можно ми е никогаш да не ми израсне па само со една да останам? :(

Кој е тиа заболекар кој за малку расипан заб би ставил анестезија .Анетстезијата и не е баш здрава ти ја кочи вилицата и влија на срцето .
Анестезија знаеме кога се става - при вадење на заб.......

Дали е ова нормално, ми израсна десна осмица, ми растеше негде од Јуни, ама од левава нема ни трага!? Можно ми е никогаш да не ми израсне па само со една да останам? :(

Можно е :).

Ја сум баксуз па ги имам сите осмици :LOL:.

Со анестезија. Си платиш, ти прави, седиш без проблем, си буши без проблем, копа живци без проблем, пломбира и идеш на раат нареден пат. :icon_lol: Инаку нема забар, само за вилици нови :icon_lol:

Можно е :).

Ја сум баксуз па ги имам сите осмици :LOL:.

Хах па боље сите осмици него вака асиметричен да бидам :D

A анестезија само еднаш кога ми вадеа заб. Последен пат коа ми пломбираа бев 4-5то одд., кој те прашува за анестезија тогаш, те седнува и буши :). Сега кога би бирал, би одбрал без анестезија, како што кажа Солунски анестезијата и не е баш здрава за организмот, само ептен ако мора.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom