Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Најмногу мразам некој 27 гдшен коа ќе пише у врска со ова. Баш ти е гајле,ти си имаш возачка* ич *** не ти чуе.
Учете па возете. Толку. Ако не, ќе си почекате уште 2 години. Посекако бензинот е на рекордно ниво... А сигурно надворешно - економската политика на светот нема да се наруши ако вие немате возачка.

Те молам воздржи се од твоите глупи коментари. Фала однапред!
Убо ќе биди да си го прочиташ 2 пати советот... и уште подобро да се придржуваш до него па да го делиш како таков.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Учете па возете. Толку. Ако не, ќе си почекате уште 2 години. Посекако бензинот е на рекордно ниво... А сигурно надворешно - економската политика на светот нема да се наруши ако вие немате возачка.

Убо ќе биди да си го прочиташ 2 пати советот... и уште подобро да се придржуваш до него па да го делиш како таков.
Другар/ќе дали се читаш ти,и другите што пишувате ?!

според вас,треба сите да сме одлични за да имаме возачка,добро.

А,да направат сите да имаат факултет,и минимум 8ци,што викаш ?каква ќе биде тогаш реакцијата ?

да се направи нешто,сите што имаат многу казни во школо,во полиција,така,да,ама да не условуваат со учење,нема логика.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Другар/ќе дали се читаш ти,и другите што пишувате ?!

според вас,треба сите да сме одлични за да имаме возачка
Не бе... со 18 години и завршено осмо вечерно можиш да полагаш за кола.

Edit: некој си заработи казнени поени. Ајде да видиме кој ќе биде нареден?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Не бе... со 18 години и завршено осмо вечерно можиш да полагаш за кола.
О мајко драга :facepalm:

ти давам пример бре другарче,што мислиш,какви ќе бидат реакциите на сегашните/идни возачи ?

разбираш ли што сакам да ти кажам ? ДЕКА Е НЕНОРМАЛЕН ЗАКОНОТ,и да не мрчите дека треба да си учиме и да возиме,учите си и вие со 8мици на факултет па возете си,и ќе биде супер така,само со автобуси ќе се возиме и точаци и чат-пат ролерки.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ти давам пример бре другарче,што мислиш,какви ќе бидат реакциите на сегашните/идни возачи ?.
О мајко драга... шо мислиш каква е мојата реакција ко глеам дека дечурлана шо незнат кој е главен град на Малта имат услови да возат со коли? Шо е до мене воопшто не треба да се размислува за 16 годишници да возат. Ама ете, ипак го донесоа законот. Па се помирувам со тоа.

ДЕКА Е НЕНОРМАЛЕН ЗАКОНОТ
Знам бе друже, се слагам со тебе... законот е ненормален, не треба никој да полага на 16 години.

и да не мрчите дека треба да си учиме и да возиме,учите си и вие со 8мици на факултет па возете си,и ќе биде супер така,само со автобуси ќе се возиме и точаци и чат-пат ролерки.
Нажалост завршив факс со 8.5 просек... така да доста ми е финансирање на државава на тој начин. Сега ќе ја финансирам поинаку.

H

HoT IcE

Гостин
И што бидна сега не ми е јасно, само ве читам кај се препукувате.
Го излгасаа ли законот? Од кога стапува на сила, и дали ќе се променат тестовиве, пошто треба да полагам идната недела.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
О мајко драга... шо мислиш каква е мојата реакција ко глеам дека дечурлана шо незнат кој е главен град на Малта имат услови да возат со коли? Шо е до мене воопшто не треба да се размислува за 16 годишници да возат. Ама ете, ипак го донесоа законот. Па се помирувам со тоа.

Знам бе друже, се слагам со тебе... законот е ненормален, не треба никој да полага на 16 години.

Нажалост завршив факс со 8.5 просек... така да доста ми е финансирање на државава на тој начин. Сега ќе ја финансирам поинаку.
Браво,ете ти ќе возиш возачка ако се донесе таков закон.

А кажи ми,каква поврзаност има главниот град на Малта со возачката дозвола,жити се најди ми нзс ?

Валета е главен град.

и може да се даде возачка на 16 годишњаци,само прост менталитет наш,ќе се курчеле со колите,а бре човек,ако тој го има во него тоа курчалото,ќе се курчи и на 20,и на 30,и на 80 гоидини !!!
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 19:47 ---
Го излгасаа ли законот? Од кога стапува на сила, и дали ќе се променат тестовиве, пошто треба да полагам идната недела.
Јас колку што знам не е изгласан...се збореше нешто на темава дека у автошколиве можеш да полагаш,ама незнам,еден другар ми кажа дека вртел у некои автошколи му кажувале дека не е донесен уште...која е вистината,никој незнае :D

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Tи ќе полагаш со 16 или со 18 години?

Прво, од каде ти е инфото дека некој ќе менува тестови? Ова не се тематските по математика па за вгодина нови ќе спремиме.... ги сменаа тестовите пред некоја година, така да во наредните 10 години сигурно нема да ги сменат.

H

HoT IcE

Гостин
Tи ќе полагаш со 16 или со 18 години?

Прво, од каде ти е инфото дека некој ќе менува тестови? Ова не се тематските по математика па за вгодина нови ќе спремиме.... ги сменаа тестовите пред некоја година, така да во наредните 10 години сигурно нема да ги сменат.
Со 18 години ќе полагам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Со 18 години ќе полагам.
Еми, шо се секираш... условот за да полагаш на 18 е да имаш завршено 8-мо. Толку.

Ова мене ми мириса на мижи асан да ти јадам слатките... пошо само си пуштаат тест балони низ народот, да видат какви реакции ќе има, па ќе размислат шо ќе прат...

Инаку процедурата одприлика е: законот да се смисли како предлог, да се достави до собранието, да се дебатира по неговите точки, да се смени нешто, да се усвои конечната верзија, да се објави во службен весник и да се одреди датум на стапување до сила. Така да, утре да го пуштат в собрание до крајо на годината е прашање дали законот ќе биде стапен на сила... а вака, којзнае до кога ќе ја читаме темата.

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Најмногу мразам некој 27 гдшен коа ќе пише у врска со ова. Баш ти е гајле,ти си имаш возачка* ич *** не ти чуе.
Те молам воздржи се од твоите глупи коментари. Фала однапред!
Во ред е.. и ја би се бунел на ваше место. Место мене да ми делите совети идете пред влада, министрество пишете транспаренти, фрлајте јајца може поише ќе ви се исплати ;)

Браво,сакаш банана ?
Не фала, али би ти препорачал тебе 2-3 кила, да си јадеш дур го гледаш бубалицата од клас до вчера што си му се смеел како вози кола ;)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Во ред е.. и ја би се бунел на ваше место. Место мене да ми делите совети идете пред влада, министрество пишете транспаренти, фрлајте јајца може поише ќе ви се исплати ;)

Не фала, али би ти препорачал тебе 2-3 кила, да си јадеш дур го гледаш бубалицата од клас до вчера што си му се смеел како вози кола ;)
Многу банани се тоа,немам потреба од толку. Тебе би ти годело толку,гледам по јадењето си.

И,ако не треба да ти кажуваме на тебе(и таквите како тебе) зошто вие ни кажувате на нас,и ни држите предавања ? или сега ќе кажеш,па форум е секој има право на свое мислење ?

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Многу банани се тоа,немам потреба од толку. Тебе би ти годело толку,гледам по јадењето си.

И,ако не треба да ти кажуваме на тебе(и таквите како тебе) зошто вие ни кажувате на нас,и ни држите предавања ? или сега ќе кажеш,па форум е секој има право на свое мислење ?
Како што кажав, слободно и пред министрество,општина,влада,амсм кај сакате по една табла јајца и протестирајте, па може и без полагање со матичен број ке ви дадат дозволи. Уште тоа фали по улиците деца без памет коли да возат ( општо сум против законот не ради успехот )

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Како што кажав, слободно и пред министрество,општина,влада,амсм кај сакате по една табла јајца и протестирајте, па може и без полагање со матичен број ке ви дадат дозволи. Уште тоа фали по улиците деца без памет коли да возат ( општо сум против законот не ради успехот )
Види,значи има на тие години деца кои што немаат памет,тоа и јас се согласувам,НО НЕ Е ТОА РЕЗУЛТАТ НА УСПЕХОТ.

прво зошто ти пишав така е дека пиша,учете си па возете си,ти кажав и мој предлог погоре и за вас повозрасните како би било да ви донесат таков закон,и сигурен сум дека 90% од возачите ќе се бунат на тој закон,но тогаш тоа ќе е нормално.

Тие деца кои што ќе немаат памет(односно што ќе се курчат со колите),нека не им даваат ни возачка.Нека се прави некоја проверка,дали имаат укори,казни,проблеми со полиција и такви срања,нека не им даваат,и јас сум за тоа.

Ама да ги ставаш сите во исти кош,неможеш бе другарче,едноставно неможеш.

И,тој што нема памет ќе нема ни на 18 ни на 20 ни на 80 години ! претпоставувам,дека со тоа памет,мислеше на курч-фаци.

Блаугранец!

mes que un club!
Член од
28 август 2009
Мислења
785
Поени од реакции
176
Деца во пубертет уште да ги гледаш се курчат со коли низ град ? опасно ...

Kajgana Shop

На врв Bottom